Zidane: Nem tudom elképzelni a Real Madridot Cristiano nélkül

Zinédine Zidane beszélt a rotációról, saját jövőjéről, szót ejtett Cristiano Ronaldo szerződéséről, és még James Rodríguez helyzetéről is nyilatkozott.

A meccsről: „Holnap sok fontos dolgunk lesz. Úgy kell játszanunk, mintha már aznap kieshetnénk. Persze ez nem egy döntő, de mostantól minden meccsünk létfontosságú lesz. Idegenben leszünk, egy kupameccsen, egyszerűen mindent bele kell adnunk.”

Eredmény: „Fontos az eredmény, ahogy az is, hogy ne kapjunk gólt, miközben mi lövünk. Intenzíven kell játszanunk a legelejétől a legvégéig. Fontos, hogy kapott gól nélkül fejezzük be a meccset, hiszen ez már a kieséses szakasz. Mindig ezzel a felfogással kell pályára lépnünk.”

Rotáció: „Nem fogom elmondani a felállást. Mindenkire számítok, ahogy eddig is, mindenki ugyanolyan fontos, meglátjuk, holnap ki játszik majd. Mindenkiben bízom a legvégsőkig. Sokan azt mondják, hogy a csapat már nem ugyanolyan, mint tavaly, és hogy akadnak, akik kevesebb lehetőséghez jutnak. Én azt mondom, hogy mindenki elérhető, ugyanolyan fontos, és ez a legvégéig így fog maradni.”

Fizikai állapot: „Nagy különbség figyelhető meg az elmúlt két évhez képest. Tavaly nem jutottunk sokáig a kupában, így több időnk maradt hét közben dolgozni. Most minden harmadik napon játszunk, így nem marad annyi időnk. És ez így is lesz, ha továbbjutunk a kupában és a BL-ben. Különböző időszak ez most a tavalyihoz képest, de alkalmazkodnunk kell. Nem lehet összehasonlítani az elmúlt két évvel.”

Zinédine Zidane

Cristiano Ronaldo: „Tudjuk, mit mondanak az emberek, de Cristianónak csak a játékkal kell törődnie, ahogy mindig is tette. Én csak a teljesítményéről szeretnék beszélni, arról, hogy mit tud nyújtani a csapatnak a pályán. Cristiano a klubnál van, ott, ahol lennie kell. A klub, a szurkolók, mindenki imádja őt. Mindig ugyanezt mondom, de egyszerűen nem tudom elképzelni nélküle a Real Madridot. Ettől függetlenül csak a futball szempontjából szeretnék róla beszélni. Nehéz időszakot élünk meg, az emberek azért beszélnek ilyesmiről. Mi viszont továbbra is reméljük, hogy változni fognak a dolgok.”

„Nem szeretnék a szerződéséről beszélni, vagy ilyesmiről. Ez az ő dolga, ő és a klub beszélnek erről. Én a pályán nyújtott teljesítményéről beszélek. Mindenkinek jobb így. A klubnál kezelik a szerződéséről szóló szituációkat, engem nem vonnak be ebbe.”

Saját jövője: „Nem gondolom túl a dolgokat, napról napra dolgozom, és ez nem fog változni. Mindig a mai nap a legfontosabb. Az elmúlt két évben, mikor nyertünk, akkor is ezt mondtam. Ismerem ezt a klubot, és ezután is napról napra fogok gondolkodni.”

A játékosok teljesítménye: „Mindenki azt gondol, amit szeretne. Én a munkámmal foglalkozom, minden hamarosan jobb lesz. A futballban a legjobb dolog, hogy rengeteg meccsed van a változtatásokra. Háromnaponta játszol, és közben mindig változtathatod a dinamikát.”

Beszéde a kerettel: „Ha azt gondolnám, hogy a szavaimnak kevés hatása volt a keretre, fel kéne mondanom. De ellenkezőleg gondolom. Továbbra is keményen fogunk dolgozni, elkötelezettek leszünk, hogy meg tudjuk változtatni a dolgok folyását, hogy meccseket nyerjünk. Jobban is tudjuk végezni a dolgunkat. Amikor nem nyersz, az okkal történik. De mindent nem tudunk megváltoztatni. Győzelmeket szeretnénk, így tudunk változtatni.”

James: „James meghozott egy döntést. Jól megy a dolga, én pedig boldog vagyok emiatt. De csak a saját játékosaimról fogok beszélni. Sosem volt problémám vele. Meghozott egy döntést, játszik, én pedig örülök ennek.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…