Zidane: A játékosaim megérdemelték volna a győzelmet

A csapat vezetőedzője, Zinédine Zidane értékelte a Numancia elleni, továbbjutást érő döntetlent.

Értékelés: „Az olyan labdarúgók sosincsenek könnyű helyzetben, akik általában kevesebb lehetőséghez jutnak, de elégedett vagyok a látottakkal. A végére nagyon elfáradtunk, és a kapott gólok is elkerülhetőek lettek volna, de ezektől eltekintve jól teljesítettünk. Egy extramotivált ellenféllel álltunk szemben, akik szívüket-lelküket kitették a pályára. Egy ilyen helyzetben még inkább felértékelődnek az erőnlétbeli különbségek. A továbbjutás szempontjából az első összecsapás volt a fontosabb, de ahogy mondtam, egyénileg és csapatszinten is elégedett vagyok a játékosaimmal.”

A mutatott játék: „Nem hiszem, hogy hiányzik belőlünk a dinamizmus. A játékosaim megérdemelték volna a győzelmet, de nem szabad túlértékelnünk a végeredmény jelentőségét. Ami a stílusunkat illeti, ne felejtsük el, hogy az ellenfélhez is alkalmazkodnunk kell, nem mindig kényszeríthetjük rájuk az akaratunkat. Néha talán valóban nem látványos az általunk produkált futball, de minden egyes mérkőzésünkön meg vagyunk győződve arról, hogy le fogjuk győzni az ellenfél csapatát. Ez a legfontosabb. Elégedetten távozom, ahogy a játékosok is.”

Zinédine Zidane a Numancia elleni meccs utáni sajtótájékoztatón

Mayoral: „Taktikai megfontolásból cseréltem le őt, csupán ennyiről van szó.”

Szerződéshosszabbítás: „A papírok már alá vannak írva, de ahogy már korábban is elmondtam, én mindig csak a soron következő összecsapással vagy éppen a soron következő esztendővel foglalkozom. Kisebb távlatokban szeretek gondolkozni. Az, hogy aláírtam az új szerződésemet, semmit sem jelent.”

Ceballos: „Ő egy olyan játékos, aki több poszton és szerepkörben is bevethető. Ma a középpálya bal oldalán szerettem volna megnézni őt. A Betisben is gyakran játszott ezen a poszton.”

Kritikák: „Jól tudom, hogy a külvilág sosem lesz teljesen elégedett a teljesítményünkkel, de én meg vagyok győződve róla, hogy sokat fogunk még fejlődni, javulni a közeljövőben. A mai egy nehézségekkel teli mérkőzés volt, és habár nem vagyunk elégedettek a végeredménnyel, továbbra is a pozitív gondolkodásmód szellemében tesszük a dolgunkat. A kemény munka mindig kifizetődik.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK