Harry Kane a spanyol bajnokságban válhat legendává

A MARCA szerint Harry Kane nem tudja kiaknázni a benne rejlő potenciált, amíg nem teszi át a székhelyét egy olyan klubhoz, amellyel esélye van trófeák begyűjtésére is.

Harry Kane jobb, mint Lionel Messi és Cristiano Ronaldo.

Nos, ez egy olyan állítás, amit 2017 végén sokan lelkesen hangoztattak, rámutatva, hogy a Tottenham Hotspur támadója több gólt szerzett az adott naptári évben, mint a Barcelona vagy a Real Madrid sztárja. Talán erőltetettnek és túlzónak tűnhet a kijelentés, de statisztikailag az 56 gól 52 mérkőzésen, klubszinten és a nemzeti csapatban minimum vitaképes.

Harry Kane

Természetesen Kane-nek még hosszú utat kell bejárnia addig, amíg a Messi vagy Ronaldo által elért magasságokba jut, de tagadhatatlan az a fejlődés, amin az elmúlt 12 hónapban átment. Ha csak a vérbeli csatárokat nézzük, akkor a 24 éves srácnál nincs halálosabb jelenleg.

A remek teljesítmény hatására különböző találgatások is felütötték a fejüket. Kane a Spurs sztárja, és talán csak ott lehet képes ilyen szárnyalásra. Lehet, hogy a Tottenham Mauricio Pochettino kezei alatt nagyszerű fejlődést mutatott, de még egyetlen trófeát sem sikerült nyerniük az argentin trénerrel a kispadon. Így Kane-nek korlátosak a lehetőségei az észak-londoniaknál.

Ezért is várják oly sokan, hogy az angol válogatott futballista a jövőben csapatot vált majd. Megvan benne a potenciál, hogy generációja egyik igazi nagyságává váljon, mégis nehéz elképzelni, hogy ezt a Spursben fogja megtenni. Hacsak nem akarja Alan Shearerhez hasonlóan feláldozni a pályán elért sikereket a kultusszá válás oltárán, akkor másfelé kell vennie az irányt.

Spanyolország felé. Az elmúlt évtizedben már teljesen megszokottá vált a sportban, hogy a legjobbak így szereznek tehetségeket. Leginkább a pénzről szól a dolog, hiszen a Barcelona és a Real Madrid csillagászati fizetéseket biztosít (Azért azt itt érdemes megjegyezni, hogy a Barcelona az elmúlt jó néhány évben sokkal magasabb fizetésekkel operál, mint a Real Madrid. – A szerz. kieg.), viszont ez az angol klubokról is elmondható. De mégis a spanyol liga az, ahol Kane igazi legendává válhat.

Kérdezzük csak meg Luis Suárezt, megbánta-e, hogy kivárt a Barcelona ajánlatáig, amikor az Arsenal le akarta igazolni a Liverpooltól. Vagy Luka Modrićot, akinek lehetősége volt csatlakozni a Chelsea-hez a Real Madridhoz való átigazolás előtt. Vagy akár Gareth Bale-t, aki az elmúlt időszak nehézségei ellenére három Bajnokok Ligája címet is nyert négy év alatt. A walesi és Modrić már kitaposták az utat Kane előtt Londontól Spanyolországig.

Gareth Bale és Luka Modric

A csatár sokkal jobban illeszkedne a Real Madridba, mint a Barcelonába. Karim Benzema helyzete kérdéses, hiszen a kiábrándító ősz után eljöhet a pillanat, amikor már nagyon nehéz lesz elképzelni, hogy képes lesz megtartani helyét az első csapatban a nyári átigazolási időszak után is. Egyre hangosabbak a hangok, amelyek szerint az eddig felemásra sikerült szezon miatt megújulásra van szükség a Real Madridnál, Benzema helye pedig korántsem biztos.

A francia a játékstílusából adódóan teljesen különbözik Kane-től, ezért a Spurs csatára elméletben tökéletesen passzolna a blancók csapatába.

A Barcelonánál viszont nem lenne meg a helye. Nincs meg benne az a sokoldalúság, amivel Messi és Suárez mellett boldogulhatna. A katalánoknak meg kellene változtatniuk a filozófiájukat ahhoz, hogy beépítsék a csapatba. Könnyedén válhatna belőle egy újabb, ám sokkal drágább Paco Alcácer.

Az átigazolási piac az elmúlt időszakban eléggé megváltozott. Már nem mindig csak a Barcelona és a Real Madrid válogat a legnagyobb tehetségek közül. A Manchester City Guardiolával és a Manchester United is mélyen a zsebébe nyúl, hogy versenyben maradjon. (A PSG-ről már nem is beszélve. – A szerz. kieg.)

Harry Kane

De ha Philippe Coutinho átigazolására tekintünk, akkor a két spanyol gigász vonzereje még mindig tetten érhető. Lehet, hogy Kane engedni fog, és talán engednie is kellene a csábításnak.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK