Zidane: Egy hajóban evezünk, én pedig senkit nem fogok belőle kilökni

Zinédine Zidane a Numancia elleni kupavisszavágó előtt beszélt többek között a terveiről, a motivációs tényezőkről, valamint a saját jövőjéről.

Tervek: „A tervem az, hogy dolgozunk és dolgozunk, még többet, mert ez nem elég. Többet fogunk dolgozni, mint valaha. Hiszek a keretben, ez nem fog változni. Idegesít, mikor azt mondjátok és azt gondoljátok, hogy én kihívtam magam ellen az elnököt meg a klubot. Ebből látszik, hogy nem ismertek. Én csak egy egyszerű ember vagyok. A klub része. A Real Madrid az a Real Madrid. Ez a legfontosabb. Senki nem helyezheti magát a Real Madrid fölé. Soha nem fogok vitát generálni a klubbal, a szurkolókkal vagy az elnökkel, aki idehozott engem a klubhoz.”

A keret: „Hiszek a keretben. Ők értékek a számomra, és a végsőkig kiállok mellettük. Amíg a klub meg nem szabadul tőlem. Hiszek abban, amit csinálok, és a végsőkig így is fogok tenni. Ennyi. Sok meccsünk van még hátra, és mindenkire szükségem van. Sokan azt mondják, hogy akad néhány játékos, akinek nem kéne játszania, mert nem elég jó ide. Én viszont azt mondom, ha egy játékos nem teljesít jól, segíteni kell, hogy jobb legyen neki. Engem az egységesség érdekel. Nem hiszem, hogy amikor nem mennek jól a dolgok, emberekre kéne mutogatni.”

Egységesség: „Egy hajóban evezünk. Nem fogok senkit kilökni belőle. Mindenki hibás, és én vagyok az első számú felelős. Két csodálatos év van a hátunk mögött, fontos, hogy az emberek ezt ne felejtsék el, hiszen attól függetlenül, hogy mindig a jövő a legfontosabb, a múlt az, amire építkezünk, és én nem fogom ezt a múltat elhajítani magam mellől.”

A Numancia elleni meccs: „Jól akarjuk zárni a párharcot, amiből még hátravan egy visszavágó. Jól akarunk játszani, a továbbjutás a célunk. Továbbra is meg kell próbálnunk elkerülni a bekapott gólokat, be kell találnunk és jól kell játszanunk. Ennyi.”

Erősítések: „Nincs szükségem senkire, és kész. Nem akarok senkit. Van egy keretünk, velük kezdtük az évet, én pedig hiszek a játékosaimban. Mindig vannak nehezebb periódusok egy-egy idényen belül, ti ezt próbáljátok kihasználni, és változást követeltek. De én nem így gondolkodom. Még minden kérdés nyitott, meglátjuk, hogy mi történik majd az idény végén, amikor kielemezzük a történteket.”

Zidane

A keret motiválása: „Ez egy olyan csapat, amely rengeteg címet nyert, a motivációnak pedig fontos szerepe van ebben. Mindig azt kell keresnünk, hogy miben tudunk javulni. Gondolhatnánk, hogy vége a bajnokságnak, de a legfontosabb, hogy versenyben vagyunk trófeákért, és fontos meccseket nyerhetünk. Ismét motiválnom kell a játékosaimat, hogy kitaláljuk, hogy oldjuk ezt meg.”

„Azért magyaráztam el dolgokat, mert mindenki a negatívumokat nézi, de amit elsősorban el kell mondanom azoknak, akik szerint összevesztem az elnökkel és a klubbal, hogy ez nem igaz. Tudom, hogy ez a munka is véget ér egyszer, de addig is 3000%-ot nyújtva végzem, és hiszek abban, amit csinálunk. Nem dobom be a törölközőt. Tisztában vagyok a felelősségemmel, így fogom folytatni a végsőkig. A tervem az, hogy még többet dolgozzak, hiszen ez még mindig nem elég. Senki sem fogja elvenni tőlem a kemény munka iránti vágyamat.”

Találkozó a játékosokkal: „Nem fogom elmondani, hogy miről beszélgettünk. Ezek olyan beszélgetések, amelyek minden csapatnál megtörténnek. Azért vagyunk itt, hogy megoldásokat találjunk, beszélgessünk és próbáljuk jobbá tenni a dolgokat. Hosszabb volt a szokásosnál, de ennyi. Nem beszélek, ha nem érzem szükségét. Nem csak a látszat kedvéért csinálom. Ha megbeszélést tartunk, akkor azt azért tesszük, hogy legyen valamilyen eredménye.”

„Amikor valami, amit szeretnénk, nem sikerül, el kell gondolkodnunk az elvégzett munkánkon. A játékosok ugyanígy gondolkodnak, most minden eddiginél keményebben kell dolgoznunk. Ez nem tisztán fizikális vagy mentális kérdés. Egy kicsit mindkettő. Folytatnunk kell a munkát és erősebbé kell válnunk. Nincs más lehetőség.”

Az edző helyzete: „Nem vagyok elégedett a helyzettel. Szeretnék jobban állni a bajnokságban, és tudunk javulni, de ehhez a legjobbunkat kell adnunk és tovább kell dolgoznunk. Ez érdekel a legjobban, és próbálom a játékosaimat is ugyanerre sarkallni. El kell érnünk, hogy mindenki egy kicsit többet adjon bele, ennyi.”

„Kritikák mindig lesznek. Nem sértődöm meg, elfogadom őket. Tudtam, hogy nehéz ügy lesz ez a munka, három és fél évig készültem rá, tudva, hogy ez megtörténhet, itt pedig még nagyobb eséllyel, mint máshol. Ez is a munkám része. Az élet is hasonló, de senki nem fogja elvenni tőlem a kemény munka iránti vágyamat.”

Döntetlen Vigóban: „Voltak a Celta elleni mérkőzésünknek pozitívumai, én ezeket viszem magammal. A második félidő nem sikerült jól, de nem fogunk a falnak menni emiatt, kemény munkával tovább tudunk lépni. Könnyedén eladtuk a labdákat, ez pedig nem jellemző ránk. A második félidőben eléggé visszaestünk. Beszélgetnünk kell, ki kell mondanunk, hogy mit gondolunk, és mindenkinek segítenünk kell a javulásban. Tudom, hogy ha a helyzet kissé kellemetlenné válik, akkor mindenki hozzá tud járulni valamivel a javuláshoz. Ekkor van szükség mindenkitől egy kicsivel többre.”

Forrás: realmadrid.com, as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK