A Real Madrid rejtélyes mélyrepülése

Juanma Rodríguez, a MARCA és az esRadio munkatársa fogalmazta meg gondolatait a csapat közelmúltbeli formájával, eredményeivel kapcsolatban.

Válságban a Real Madrid
A csapat idén öt címet nyert: Bajnokok Ligája, La Liga, UEFA-szuperkupa, spanyol szuperkupa és FIFA-klubvilágbajnokság. A királyi gárda először szerzett öt kupát egyetlen naptári évben a 115 éves történelme során, először védte meg a Bajnokok Ligája-címét a sorozat történetében (ezt megelőzően szintén a Real Madrid nyert először sorozatban két, aztán három, aztán négy, majd pedig öt BEK-trófeát), és először ismételt a klubvilágbajnokság történetében is. Hatszoros világbajnok – amivel az ötszörös győztes brazil válogatottat is felülmúlta. Nem kérdés, hogy ennek a válságnak, a folytonos eredménytelenségnek véget kell érnie!

Válságban Zinédine Zidane
A Real Madrid edzője, aki még két éve sem ül a csapat kispadján, 8 kupagyőzelmével (14 meccsenként 1 trófea…) már lekörözte Vicente del Bosquét, beérte Luis Molownyt, és belátható távolságra helyezkedik Miguel Muñoz mögött, akinek egyébként 14 évébe telt, hogy begyűjtse a neve mellett ékeskedő 14 trófeát. Nem kérdés, hogy a klub nemcsak eredmény-, de edzőválságban is szenved.

Válságban Cristiano Ronaldo
CR7, aki kicsivel a „The Best” cím elhódítása után megszerezte ötödik Aranylabdáját is, éppen most vált a klubvilágbajnokság történetének gólkirályává. A portugál csatár korábban már a Bajnokok Ligája, az Európa-bajnokság és a Real Madrid góllövő-örökranglistának is az élére került. Nem kérdés, hogy Cristiano továbbra sem remekel az igazán fontos mérkőzéseken.

Válságban Florentino Pérez
A Real Madrid elnöki székében eltöltött ideje alatt a klub 4 Bajnokok Ligáját, 3 FIFA-klubvilágbajnokságot, 1 Interkontinentális Kupát, 4 UEFA-szuperkupát, 4 bajnoki címet, 2 Király-kupát és 4 spanyol szuperkupát, azaz összesen 22 trófeát nyert 14 év alatt. Florentino Pérezt már csak Santiago Bernabéu előzi meg, aki 35 éves elnöksége alatt 9 titulussal gyűjtött többet. Nem kérdés, hogy Péreznek le kell mondania…

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK