2018. december 15., szombat

Cristiano: Mindig is arra vágytam, hogy nyomot hagyjak a futballtörténelemben

  • É. Csongor (Veidt)
  • 2017.12.16. 08:53
A csapat portugál sztárja a FIFA munkatársainak adott interjút a klubvilágbajnokság döntője előtt.

A második „The Best” díj: „El sem lehet mondani szavakkal, hogy milyen sokat jelent nekem ez az elismerés. Ez azt jelenti, hogy a klubomban és a válogatottban is jól végzem a dolgomat.”

Álom: „Mindig is arra vágytam, hogy nyomot hagyjak a futballtörténelemben, és azt hiszem minden nagyképűség nélkül mondhatom, hogy sikerült. Rengeteg trófeát nyertem a karrierem során, és Messihez hasonlóan olyan játékos voltam és vagyok, aki a legrangosabb egyéni díjakra is esélyes. Ez hatalmas megtiszteltetés számomra, és komoly motivációt jelent a folytatásra.”

Legnagyobb siker a portugál válogatottal: „Egyértelműen az Európa-bajnokság megnyerése. Fantasztikus érzés volt a magasba emelni a trófeát.”

Cristiano Ronaldo

Világbajnokság: „Nagyon jól ismerem Oroszországot. Már sokszor jártam ott, többek között a 2008-as BL-döntőben. Általában jó meccseket szoktam játszani ebben az országban, habár Portugáliával nem volt szerencsénk, hiszen nem tudtuk megnyerni a nyári konföderációs kupát. A lényeg az, hogy sikerült kvalifikálni magunkat a világbajnokságra. Ez örömforrás minden portugál ember számára.”

Ambíció: „Alapvetően azért vagyok még most is nagyon motivált és elkötelezett, mert szeretem a munkámat. Amíg lobog bennem a szenvedély tüze, addig folytatni fogom, és mindent megteszek, hogy örömet szerezzek a szurkolóinknak és a csapattársaimnak.”


Hozzászólások

Tabella