2018. december 11., kedd

Zidane: Nem lesz könnyű, de reméljük, hogy a trófea birtokában térhetünk haza

  • M. László (mrazo)
  • 2017.12.12. 09:57
Zinédine Zidane tegnap a realmadrid.com és a Realmadrid TV klubvilágbajnoksággal kapcsolatos kérdéseire válaszolt. A francia tréner többek között a klubvilágbajnoki cím megvédésének futballtörténeti jelentőségéről is beszélt.

„Minden egyes alkalommal, amikor egy kupáért szálltunk harcba, végül győzedelmeskedtünk. Megnyertük az UEFA-szuperkupát, majd a spanyol szuperkupát is. Ez egy fontos sorozat, amely miatt egy bajnoki mérkőzést is kihagyunk. Reméljük, hogy a győztesnek járó trófea birtokában térhetünk majd haza.”

„Nem lesz könnyű menet. A tavalyi esztendőben a japán ellenfelünk igencsak megnehezítette a dolgunkat, de mégiscsak sikerült elhódítani a címet. Nem lesznek egyszerű mérkőzéseink, s nem nyerhetünk csupán azért, mert mi a Real Madrid vagyunk. Ami a felkészülést illeti, kellő idő áll a rendelkezésünkre, szóval nem lehetnek kifogásaink. A sorsolás adott, most a tennivalókat kell áttekintenünk annyira, amennyire csak lehetséges. Rá kell hangolódnunk az előttünk álló kihívásra, s lelkesedéssel telve kell venni az akadályokat, hogy egy újabb trófeával térhessünk haza.”

A szezonról

„Elégedettek és boldogok vagyunk az idény eddigi alakulásával, de természetesen van min javítani. Mindenki azt szeretné látni, hogy a csapat jól játszik és a mérkőzéseket négy-öt góllal nyeri, ez mindenki vágya, azonban ez nem ilyen egyszerű. Mindannyiunk, akik a színfalak mögött dolgozunk – jómagam, mint egykori játékos és jelenlegi edző – jól tudjuk, hogy min mennek keresztül a játékosok. Teljesen normális, hogy egy szezon során vannak nehezebb időszakok, de amit eddig elértünk, az igen kecsegtető és bizakodásra ad okot. Két címet nyertünk és most a harmadikat is szeretnénk elhódítani, ezt követően pedig lesz hat hónapunk, hogy harcoljunk a bajnoki elsőségért, a Bajnokok Ligája és a Király-kupa megnyeréséért. Mindig mindenkinek ugyanazt mondom: nem lesz könnyű, de itt vagyunk és tudjuk, hogy a tavalyihoz hasonlóan az idei szezonban is nagy dolgokat hajthatunk végre.”

Az edzői munkáról

„A különböző helyzetekből, szituációkból tanulok, nemcsak az edzésről, hanem a taktikai és fizikai szempontokról egyaránt. Tetszik, hogy tanulhatok a játékosaimtól és ők tanulhatnak tőlem. Pontosan azt vártam, hogy más leszek, fejlődök ennek a csapatnak a két éves irányítása alatt. Ez a munkám és próbálom a lehető legjobb módon végezni azt. Amit én akarok, és amit mindenki akar ennél a klubnál, hogy minden lehetséges címet megnyerjünk.”

Üzenet a szurkolóknak

„Szeretnék köszönetet mondani nektek az állandó támogatásért, hiszen a csapatnak erre van szüksége, főként a nehezebb pillanatokban. Veletek együtt nagyszerű dolgokat érhetünk el, s reméljük, hogy idén megismételhetjük a előző szezon sikereit. Köszönet az összes madridistának!”


Hozzászólások

Tabella

Kedves Olvasónk!

Észleltük, hogy reklámblokkoló szoftvert használsz.
Amennyiben tetszik, amit csinálunk, kérjük, hogy weboldalunk hosszú távú fennmaradása érdekében támogass minket azzal, hogy kikapcsolod a reklámblokkolót!

Köszönjük! ¡Hala Madrid!

penamadridista.hu