Bale új éve

Számtalan sérülés, és minden valószínűség szerint Gareth Bale pályafutásának legrosszabb éve után Zinedine Zidane megerősítette, hogy a walesi játékos a Real Madrid Fuenlabrada elleni keddi kupamérkőzésen tér vissza a pályára. Bale 62 nap kihagyás után játszhat ismét, és pontosan ma 365 napja, hogy először megoperálták a bokáját.

2016. november 29.: Bokaműtét

Bale műtétjére a londoni VII. Edward Király Kórházban került sor, melynek során a Sporting elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen a jobb bokájában összeszedett szalagsérülést operálták meg. Bár a műtét sikeres volt, fizikai problémái egy teljes éven át fennálltak, rengeteg kihagyásra kényszerítve a labdarúgót.

2016 decembere: Se El Clásico, se klubvilágbajnokság

Bale kihagyni kényszerült mind a nagyon várt, 1-1-es döntetlenre végződő El Clasicót, mind a klubvilágbajnokságot. A Real Madrid begyűjtötte a trófeát, miután az elődöntőben a mexikói Club América, majd a döntőben a japán Kashima Antlers csapatát győzte le.

2017 januárja: Egy újabb hónap kényszerpihenőn

A játékos folytatta a rehabilitációs folyamatot, és apránként visszanyerte erőnlétét. Bár a Real megdöntötte az egymást követően veretlenül lejátszott mérkőzések rekordját, a Celta Vigo együttese búcsúztatta őket a Király-kupából.

2017 februárja: Visszatérés góllal az Espanyol ellen

Február 18-án Bale stílusosan, góllal tért vissza az Espanyol ellen. A támadó a Valencia és Villarreal elleni meccseken is pályára lépett a hónap során.

2017 márciusa: Piros lap és rossz előjelek

Március rosszul kezdődött a walesi számára. Bale a kiállítás sorsára jutott a Las Palmas ellen, amikor erősen meglökte Jonathan Vierát, melynek következtében két mérkőzésre szóló eltiltással sújtották. Ráadásul a csapat teljesítményéhez sem tudott annyit hozzátenni, mint a korábbiakban. A kétmeccses kihagyást követően a szélső ismét pályára lépett, az operáció következtében fellépő erős bokafájdalom ellenére is.

2017 áprilisa: Vissza az orvosi szobába

Egyre több sérülés. A bokájában lévő fájdalom fizikai jeleként új izomproblémák jelentkeztek a játékosnál. Bár hol játszott, hol nem, az április 23-án lejátszott El Clasicón ismét játékra jelentkezett. Ugyan a kezdőcsapatban kapott helyet, de a 39. percben megsérült, és gyorsan le is cserélték.

2017 májusa: Kihagyni kényszerül a bajnokság utolsó meccseit

Bale nem lépett pályára a bajnokság utolsó hat meccsének egyikén sem, csakúgy, mint a Bajnokok Ligájában sem az Atlético Madrid elleni párharc során. Kihagyta a fehérek fellépését az Estadio La Rosaledában is, ahol Zidane csapata öt év után megszerezte a spanyol bajnoki címet.

2017 júniusa: Epizódszerep Cardiffban

A walesi válogatott játékos csak az utolsó pár percben lépett pályára a Bajnokok Ligájának cardiffi döntőjében. Keserédes pillanat. Hogy még rosszabb legyen, a futballista szintén kihagyni kényszerült Wales sorsdöntő mérkőzéseit a 2018-as világbajnoki selejtezősorozatban.

2017 júliusa: Pletykákkal teli előszezon

A híresztelések szerint erősen benne volt a pakliban a 28 éves játékos klubváltása. A spanyol megaklub megkísérelte Kylian Mbappe leigazolását, de a walesi nem volt hajlandó elhagyni Madridot, amely lehetetlenné tette a tranzakciót. A Manchester United edzője, Jose Mourinho érdeklődése ellenére Bale egyértelművé tette, hogy maradni akar. „Madridban akarok sikeres lenni” – nyilatkozta a Marcának.

2017 augusztusa: Két szuperkupa-diadal

Mivel a walesi a szezon kezdetére visszanyerte az erőnlétét, a spanyol szuperkupa mindkét mérkőzésén pályára lépett. Meggyőző teljesítménye lecsendesítette a pletykákat, és miután a párharc eldőlt, a meccs korai szakaszában lecserélték a Barcelona ellen, hogy tudjon pihenni és fel tudjon készülni a Deportivo elleni bajnoki debütálás előtt.

2017 szeptembere: öt meccs, csodagól, kiütés Dortmundban

Bale pályára lépett a hazai bajnokság első öt mérkőzésén, és az első két Bajnokok Ligája-mérkőzésen is. Látszólag maga mögött hagyta sérüléseit, de szeptember 26-án a Borussia Dortmund elleni mérkőzésen ismét a partvonalon túlra kényszerült. Ugyanezen az estén szerzett egy gyönyörű gólt, de nemsokára fájdalomtól gyötörve hagyta el a pályát. „Görcs” – mondta Zidane az újságíróknak a mérkőzés után. A klub később bejelentette, hogy a játékos vádlija sérült meg.

2017 októbere: sérülése következtében Wales lemarad a világbajnokságról

Miután egy újabb sérülés érte utol, Bale kénytelen volt a lelátóról nézni a walesi válogatott világbajnokságra való kijutásáról döntő mérkőzéseit, ugyanis a jobb lábának talpemelő izmával akadtak problémái. Legfőbb fegyvere nélkül Wales nem tudta megváltani a repülőjegyét az oroszországi világbajnokságra. Ráadásul öt év után először nem Bale-t választották az év játékosának szülőhazájában. Nem kapott meghívót a „The Best” elnevezésű gálára, és nem szerepelt a neve az Aranylabda-jelölteket tartalmazó 30 fős listán sem.

2017. november 28.: Visszaesés után felemelkedés? 

A hónap elején egyértelmű volt a cél: játszani a madridi derbin november 18-án. Bale ismét együtt edzett a csapattal a hónap kezdetén, de november 10-én izomrostszakadást szenvedett el a combfeszítő izmának középső harmadában. Az első orvosi vizsgálatok szerint a játékos újabb egy hónapra esett ki, de a sérülés végül nem bizonyult annyira súlyosnak, mint azt elsőre gondolták. Ennek következtében, 18 nap elteltével úgy tűnik, hogy végre képes végleg visszatérni.

Vajon Bale új éve még csak most kezdődik?

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK