2018. december 15., szombat

Cristiano: A mostani keret sem rosszabb, mint a tavalyi, de talán tapasztalatlanabb

  • É. Csongor (Veidt)
  • 2017.11.02. 01:55
Cristiano Ronaldo, Luka Modrić, Sergio Ramos és Nacho adott interjút a Tottenham elleni vereséget követően.

Cristiano Ronaldo
A csapat állapota:
„Nyilvánvalóan rossz úton járunk, de még nagyon a szezon elején vagyunk és bőven van idő a változtatásra. Nem vagyunk hozzászokva a vereségekhez, ezért nehéz feldolgozni a ma esti végeredményt, de minden csapat életében vannak nehezebb időszakok. Mi sem lehetünk mindig győztesek. Nem látok okot arra, hogy ne legyünk magabiztosak a továbbiakban. Azt gondolom, hogy a végeredmény nem feltétlenül tükrözi a játék képét. Nekünk is sok gólszerzési lehetőségünk volt.”

Kritikák: „Ha nem nyersz, akkor megjelennek a kritikus hangok, ilyen egyszerű. Ami engem illet, mindig kiállok a csapattársaim mellett, és ahogy mondtam, nem látok okot a pánikra. Frusztráltság a pályán? Természetesen én is idegessé válok, ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretném.”

Zidane: „Ami az öltözőben történik, az ott is marad. Mindannyian nyugodtak vagyunk a jövőjét illetően.”

Gólok: „Egyáltalán nem aggódom emiatt. Egy játékos nem csak akkor teljesíthet jól, ha gólokat szerez, még egy támadó sem. Aki aggódik, az keressen rá a Google-ban a megmozdulásaimból összevágott videókra.”

Gödör: „Sorozatban két BL-t nyertünk és már idén sem maradunk trófea nélkül a szuperkupák megnyerése után. Bevallom, nem most vagyunk a legjobb formánkban, változtatásokra van szükség, de ahogy mondtam, a futballban nem lehetsz mindig győztes. Egy ilyen nap után az a legfontosabb, hogy pozitív tudj maradni.”

Jövő: „Négy év van hátra a jelenlegi szerződésemből. Ez bőven elég számomra, nem szeretnék újabb megállapodást a klubbal.”

Keret: „A most nyáron érkezett játékosok hatalmas potenciált képviselnek, de az olyan labdarúgók, mint James, Morata vagy Pepe erősebbé tették a csapatot. Ez nem lehet kifogás, de Carvajalra, Bale-re és a csapat többi tagjára is szükségünk lenne a sikerekhez. A mostani keret nem rosszabb, mint a tavalyi, de talán tapasztalatlanabb.”

Cristiano Ronaldo a Tottenham ellen

Luka Modrić
Vereség: „Őszintén szólva váratlanul ért minket ez a vereség, de ilyen a futball: egyszer fent, utána pedig lent. A Tottenham megérdemelte a három pontot, sokkal jobbak voltak nálunk. Meg kell találnunk a megoldást a problémáinkra. Biztos vagyok abban, hogy ez sikerülni fog.”

Probléma: „Nem gondolom, hogy erőnléti okok állnak a gyenge teljesítmény mögött, mert jó formában vagyunk. Az a gond, hogy nem tudunk a képességeinkhez mérten játszani, ahogy tettük azt néhány egy-két hónappal ezelőtt. Össze kell tartanunk, katasztrófa azért még nem történt. Jól tudjuk, hogy ha a Real Madrid szenved vereséget, az sokkal nagyobb figyelmet kap, mint más együttesek esetében. Fájó ez a vereség, egyáltalán nem vagyunk boldogok, de nem ez az első csalódást keltő eredmény a madridi pályafutásom alatt. Be fogjuk bizonyítani, hogy végül mindig a Real Madrid győz. Fogunk mi még úgy futballozni, mint Cardiffban.”

Lukita a Tottenham ellen

Sergio Ramos
„Azt gondolom, hogy az eredmény megtévesztő. Nem szeretném kisebbíteni a Tottenham érdemeit, és azt is megértem, hogy sok ember szerint most a pesszimizmusnak jött el az ideje, de a Real Madrid vissza fog térni, ahogy mindig. Természetesen nem azért utaztunk Angliába, hogy vesztesként hagyjuk el a pályát, de a sokéves tapasztalatom azt mondatja velem, hogy nyugodtnak kell maradnunk. Még mindig életben vagyunk. Egyéni hibák? Egyetlen játékos sem hibáztatható a mai vereségért, kollektívan nyújtottunk rossz teljesítményt.”

Sergio Ramos a Tottenham ellen

Nacho
Értékelés:
„Kemény meccs volt, a Spurs nagyon jól használta ki a helyzeteit. A második játékrészben jobbak voltunk náluk, ebből a szempontból szerencsétlen időpontban szerezték meg a második góljukat, mert azzal megtörténik a lendületünket. Talán megérdemeltük a vereséget. Természetesen ideges vagyok, nagyon rossz volt átélni ezt.”

Defenzív munka: „Egyáltalán nem lett rosszabb a csapat védekezésbeli teljesítménye azután sem, hogy átálltunk a háromvédős rendszerre, de összességében valóban túl sok hibát követtünk el.”

Hozzáállás: „A Girona ellen talán valóban kényelmesen futballoztunk, de ma nem. Az emberek kritizálhatnak minket, de nem mondhatják, hogy nem akartuk a győzelmet. Sosem kellemes dolog három gólt kapni, különösen egy védő számára, de nem az akarással volt a gond.”

Orvosság: „Csak a kemény munka javíthat a helyzeten. A Tottenham egy nagyszerű csapat, és még semmi sincsen veszve. Felemelt fejjel kell tennünk a dolgunkat. Mi vagyunk a Real Madrid.”


Hozzászólások

Tabella