Zidane: Jobb lett volna, ha Cristiano betalál, de…

A francia tréner mérkőzés utáni nyilatkozatában beszélt többek között Benzema és Ronaldo teljesítményéről, de szót ejtett a rotációról és a videóbíró bevezetéséről is.

A meccsről: „Kissé hiányzott a gördülékenység a csapatból, de a fontos az volt, hogy nyerjünk, gólokat lőjünk és ne engedjük az ellenfelet betalálni, ami számunkra rendkívüli fontosságú. Számos helyzetet dolgoztunk ki, mindenki teljesítményével elégedettek lehetünk.”

Szép játék?: „Mindenkinek meglehet a saját véleménye, de mi azért vagyunk itt, hogy a munkánkat végezzük a pályán és az edzéseken. Az emberek gondolkodnak és beszélnek. Nem játszunk rosszul. Továbbra is z a célunk, hogy fontos címeket nyerjünk, de egyszerűen lehetetlen minden meccsen úgy teljesíteni, ahogy azt tettük a Manchester United vagy a Barcelona ellen a nyáron. Folytatjuk a munkát, aztán a szezon végén számot vetünk az eredményekkel.”

Benzema dicsérete: „Boldog vagyok, mert a nap végére kimondhatjuk: a játékosok tudják, hogyan kell együtt játszani. Benzema ma nem lőtt gólt, de remekül dolgozott a felezővonal környékén. Ez minden futballt szerető embernek kell, hogy tetszen. A felé zúdított kritikáknak sosem lesz vége. Ő egy nagyon jó játékos, ennyi. A mai fél óra alatt megmutatta, milyen minőségben tud játszani.”

Marcelo, Karim Benzema, Theo Hernández

Benzema túlértékelt?: „Számomra nem. Lehet ezt mondani, de én élvezem Karim játékát a pályán. Nem értek egyet azokkal, akik szerint túlértékelt. Fontos láncszem a csapatban. Önök mindig  negatív dolgokról akarnak beszélni velem, miközben annyi pozitívum is van… Arról szeretnék beszélni, amit Karim jól csinált. Tessék csak megnézni, hogyan teljesített a mai fél órában.”

Cristiano: „Generációja legjobbja. Mindig jól teljesít a nagy meccseken, megteremti a különbséget. Minden eddigi és jövőbeni díját megérdemli. Mindig meg akarja mutatni, hogy ő a legjobb, és biztosra mondhatom, hogy ő is az. Amikor nem lő gólt, akkor meg mindig kérdezősködnek róla, de én nem aggódom. Persze jobb lett volna, ha betalál, mert a gólok fontosak számára, de a legfontosabb dolog, hogy helyzeteket alakítottunk ki. Hosszú az idény, és a gólok jönni fognak. Efelől nyugodtak lehetünk.”

Asensio: „Lőtt egy gólt, mindig játékban volt, helyzeteket alakított ki. Jól kezdte a szezont, aztán úgy tűnhetett, van két olyan hete, amikor nem ugyanúgy teljesít. De nincs ok az aggodalomra, ez teljesen normális.”

Marco Asensio

Rotáció: „Elégedett vagyok a szisztémánkkal, boldog vagyok, amiért Marcelo visszatérhetett a sérülése után. Rengeteg ember dolgozik a háttérben a klubnál azért, hogy minden rendben menjen. Kroos ma egyike volt azoknak, akik pihenőt kaptak.”

Theo: „Megérdemelte, hogy kezdőként játszhasson, s ezáltal fejlődhessen, hogy egy nap majd a nemzeti csapatban szerepelhessen. Kiválóan teljesített ma este.”

Videóbíró: „Ez szükségszerű. Segíteni fogja a dolgokat, így logikus lépés. Idővel minden futballpályán alkalmazni fogják.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK