Orvosi jelentés: Dani Carvajal

A klub hivatalos közleményt adott ki a spanyol játékos egészségi állapotáról.

A Dani Carvajalon elvégzett tesztek kimutatták, hogy a játékos szívburokgyulladásban szenved, melynek oka vírusos fertőzés.

A betegségről röviden: A szívet egy zsák veszi körül, ez a zsák a pericardium vagy más néven szívburok, amely két rétegből áll. Ennek a két rétegnek a gyulladása a pericarditis. Legjellemzőbb tünete a mellkasi fájdalom, amit azonban annak jellege alapján el lehet különíteni az infarktus okozta fájdalomtól. (…) A leggyakoribb tünet a mellkasi fájdalom. Ez a fájdalom leggyakrabban éles és szúró jellegű. Fokozatosan vagy hirtelen is kialakulhat és a hátba, nyakba, karba sugározhat.” (forrás: WEBBeteg)

Az AS orvosszakértője szerint aggodalomra nincs ok, pihenés és némi ibuprofén meg fogja oldani a problémát, ám a spanyol sportmédia egybehangzóan azon a véleményen van, hogy a csapat jobbhátvédjére legalább másfél hónap kihagyás vár.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A tegnapi napon a klub ismét hivatalos úton reagált az El Sadarban elhangzott, Vinícius-t célzó szurkolói inzultusokra. Az…