Dani Ceballos: Nem olyan ember vagyok, aki feladja a harcot

Számos madridi játékos adott interjút az Alavés fölött aratott, 1-2 arányú győzelmet követően.

Dani Ceballos
Bemutatkozás a kezdőcsapatban:
„Álomszerűen sikerült a debütálásom, nagyon boldog vagyok. Annak is örülök, hogy a góljaim közvetlenül győzelemhez segítették hozzá a csapatot. Nagyon keményen dolgoztam, hogy megkapjam ezt a lehetőséget. Eddig nem játszottam sokat, de én nem olyan ember vagyok, aki feladja a harcot. Továbbra is ebben a szellemben végzem majd a munkámat.”

Az összecsapás: „Az Alavés legyőzése rendkívül nehéz feladat, különösen akkor, ha idegenben kell megtennünk mindezt. Még számos csapat életét fogják megkeseríteni, ha továbbra is ilyen formában futballoznak Ma sem ment túlságosan könnyedén a gólszerzés, de az a fontos, hogy megvoltak a helyzeteink. Hamarabb le kellene zárnunk a találkozókat.”

Isco
Értékelés:
„Nagyon nehéz dolgunk volt ebben a stadionban, ahogy mindig, de most csak az számít, hogy megszereztük a három pontot. Nagyon örülünk a győzelemnek.”

Szerződéshosszabbítás: „Még sok évig szeretném szolgálni a Real Madridot. Napról napra jobb játékossá válok itt.”

200 mérkőzés a klub színeiben: „Nem könnyű feladat ilyen sok mérkőzést játszani a világ legjobb csapatában. Különleges nap számomra a mai, van okom ünnepelni. Ahogy mondtam, még számos szezont szeretnék elölteni a Real Madrid kötelekében. Emlékek? Több pozitív van, mint negatív. A Tizedik megnyerése okozta a legnagyobb örömet számomra.”

Marcos Llorente
Visszatérés:
„Elképesztő élmény volt számomra visszatérni oda, ahol a teljes tavalyi idényt töltöttem el. Nagyon jól esett, hogy az Alavés szurkolói a nevemet skandálták a pályára lépésemkor. Nem számítottam erre. Örökké hálás leszek a szurkolóknak, a csapatnak és a városnak is.”

Gólszerzés: „Ilyen a futball. Néha bemennek a helyzetek, néha nem.”

Győzelem: „Boldogok vagyunk a három pont megszerzése miatt. Jól tudtuk, hogy rendkívül nehéz dolgunk lesz ebben a stadionban. Az Alavés a legvégsőkig küzdött az egyenlítésért, nagyon kiélezett mérkőzés volt.”

Alavés: „Rosszul kezdték a szezont, de ez nem meglepő annak fényében, hogy rengeteg az új játékos a csapatnál, ráadásul több alapember is távozott a tavalyi keretből, magamat és Theót is beleértve. Biztos vagyok benne, hogy idővel az eredményekben is megmutatkozik majd a tudásuk és a küzdőszellemük. Ma nagyszerűen játszottak.”

Kevés játékperc: „Ez a világ legnagyobb klubja, így nem meglepő, hogy minden fiatal játékosnak nehéz játékidőhöz jutni itt. Az a legfontosabb, hogy készen álljunk, amikor az edző bizalmat szavaz nekünk. Itt senki sem kap sok lehetőséget. Keményen kell dolgoznunk a sikerek érdekében.”

Nacho
Kétségek:
„Nincsenek kétségeink a csapat képességeit illetően, különösen nem a fantasztikusan sikerült tavalyi év után. Nagyon elkötelezettek vagyunk egymás iránt, és semmi sem törheti meg ezt az egységet.”

Gólszerzés: „Nem hiszem, hogy ez bármit is jelentene. Mostanában nehezen mennek be a helyzeteink, de nem is olyan régen több mérkőzésen is gáláztunk. A játékosok nem cserélődtek ki a csapatban, így nincs miért aggódnunk.”

„Igen, volt két kapufájuk, de nekünk is voltak nagyon tiszta ziccereink, amelyeket végül nem sikerült gólra váltanunk. Ahogy Zidane szokta mondani, az a fontos, hogy megvoltak a helyzeteink. Nem ez volt életünk meccse, de már az összecsapás előtt is tudtuk, hogy egy nagyon nehéz terepre érkezünk.”

Pozíció: „Ott játszok, ahol az edzőnek szüksége van rám. Ez nem probléma számomra.”

Raphaël Varane
„Az elmúlt mérkőzéseken akadt némi gondunk a gólszerzéssel, de a futballban megtörténik az ilyesmi. Nyugodtnak kell maradnunk, mert az kétségtelen, hogy rendelkezünk a győzelmek megszerzéséhez szükséges minőséggel, tudással. A mai napon nem a játék képe, hanem a három pont begyűjtése volt a legfontosabb. A szerdai pontvesztés miatt ma mindenképpen egy sikerre volt szüksége a csapatnak, pontszámügyileg és morálisan is.”

„Az ellenfél? Kevés helyzetük volt, de többször is nagyon közel jártak ahhoz, hogy betaláljanak a hálónkba. Meg kell tanulnunk, hogyan dughatjuk el jobban a labdát, hogyan irányíthatjuk jobban a mérkőzést. A saját tizenhatosunkon belül sem vagyunk mindig a helyzet magaslatán.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK