Vallejo: Nem gondoltam, hogy egyszer majd Ramos mellett ülhetek az öltözőben

A spanyol hátvéd a klub tévécsatornájának mesélt a kezdetekről, kitért zaragozai, majd németországi kiruccanására is, és természetesen elmesélte, milyen érzés a Real Madrid futballistájának lenni.

A Madridról: „Számomra különösen fontos megvédeni a Real Madrid címerét, és természetesen büszkeséggel tölt el a tudat, hogy a világ legjobb klubjának mezét viselhetem. Ezzel együtt felelősséget érzek, amiért rengeteg embert képviselhetek a pályán.”

Célok: „A következő célom az edzés és a holnapi meccs. Minden nap a legjobbamat nyújtva könnyebb lesz a lehető legmagasabb szinten játszanom a jövőben. Teljesen nyugodt vagyok ezzel kapcsolatban. Igyekszem magamat adni, odafigyelni magamra, edzeni, versenyezni a többiekkel. Minden edzésen figyelem Varane-t, Ramost és Nachót.”

Sergio Ramos, Dani Ceballos, Borja Mayoral, Marcos Llorente, Jesús Vallejo

Kezdetek: „Az iskolában futsallal kezdtem, heti három-négy edzésünk volt. Nem vettünk részt hivatalos meccseken. Emlékszem, hogy csalódott voltam, amiért a hétvégéken nem játszhatok. Aztán nem sokkal később megszerveztük, hogy hasonló korosztályú együttesek ellen léphessünk pályára. Elképesztő csapatunk volt. A szélen játszottam, bal oldalon és jobb oldalon is, imádtam, amikor megfuttattak. Aztán egy idő után már idősebb srácokkal játszottam.”

Zaragoza: „Tizenkét évesen igazoltak le, egy igazi profi sportközpontba kerültem. Ekkor kezdtem el érezni a játék iránti elhivatottságot, s közben ezt mondtam magamnak: »Ha itt jól teljesítek, jól végzem a munkámat, ki tudja, talán egy nap profi focista is lehet belőlem.« A gyakorlatba átültetve ez azt jelentette, hogy elkezdtem arra koncentrálni, hogy azt dolgozzam, amit a legjobban élvezek, ez pedig a foci.”

Jesús Vallejo

Az első hívás Madridból: „Az U19-es torna alatt tájékoztattak az érdeklődésükről, mikor éppen a nemzeti csapattal voltam elfoglalva. Azt gondoltam, ha tényleg jól teljesítek, akkor akár valóban a Real Madrid játékosa lehetek. Azt hiszem a trófea megnyerése nyitotta meg előttem igazán az utat. Éppen a barátaimmal voltam, mikor hívtak a Zaragozától, hogy hivatalos ajánlat jött értem, és megvan rá a lehetőségem, hogy a Real Madrid játékosa legyek. Aznap este mindannyian ünnepeltünk.”

A Real Madridnál: „Ezután elmentünk a Real Madrid Citybe, és körbevezettek minket. Amit a legjobban szerettem, hogy mikor megérkeztünk a bejárathoz, azonnal azt gondoltam: »Én itt akarok lenni.« Aztán hívott az elnök úr is, hogy gratuláljon, és elmondja, ha kölcsönbe is kerülök, az is előrébb fog csak segíteni engem.”

Tannulmányok: „A Gironával játszottunk otthon, mikor elkezdtem az egyetemet. Jogot hallgattam, de aztán rájöttem, hogy nem nekem való, hiszen engem mindig csak a sport érdekel, így testnevelés szakra váltottam. Egyelőre mindenből átmentem. Mikor nem focizom, akkor is sportolónak tartom magam.”

Jesús Vallejo

Németország: „Az Eintracht felvette a kapcsolatot a Madriddal, ahol támogattak, hogy igazoljak oda. Meglepett, de azt gondoltam, ha a klub szerint ez a legjobb a fejlődésem érdekében, akkor rendben. Egyedül mentem Németországba, és ez sokat segített abban, hogy felnőjek. Azt hittem, sokkal nehezebb lesz, de végül sok barátra leletem, különösen a spanyol anyanyelvűekkel lettünk jóban.”

Madridi bemutatása: „Épp a vonaton ültem, mikor hívtak, hogy a Real Madrid első csapatának a tagja leszek. Az ilyen lehetőségeket pedig két kézzel kell megragadni, hiszen nem minden nap adódnak. Nem tudnék egyetlen dolgot kiemelni a bemutatásom napjáról, minden fantasztikus volt. Feszült voltam, de közben rettenetesen felvillanyozott. Elképesztő nap volt, olyan nap, amire mindig szívesen emlékezem majd vissza.”

Jesús Vallejo

Zidane: „Zidane felhívott, és azt mondta, szeretné, ha visszajönnék. Nagyszerű volt az előszezonban a csapattal utazni, és megismerni a csapattársaimat. Először ideges voltam, hogy azokkal a srácokkal leszek minden nap, akiket azelőtt a tévében néztem, akiket bálványoztam. Az ember sosem gondol arra, hogy egy nap majd Ramos mellett ül az öltözőben. Sergio nagyon rendes volt velem az első naptól kezdve.”

Debütálás: „Emlékszem a bemelegítésre, és hogy a partvonalról néztem a meccset, sóvárogva azután, hogy beállhassak. A meccsen aztán volt egy tiszta gólszerzési lehetőségem is, de nem sikerült gólra váltanom, remélem, még lesz ilyen helyzetem. Az olyan meccsekből, mint amilyen a miami Clásico volt, nagyon sokat tanul az ember. Olyan játékos vagyok, aki szereti, ha nála van a labda, és hozhatja azt ki a védelemből. A két legnagyobb erősségem a koncentrációm, és az, hogy remekül olvasom a játékot.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK