Raúl: A piac fogja meghatározni Mbappé értékét

Raúl Miami kubai negyedében vett részt egy jótékonysági futballrendezvényen, az esemény után pedig a MARCA helyszíni újságírói készítettek rövid interjút az egykori támadóval.

Vereség a Manchester City ellen, hamarosan pedig jön a barátságos El Clásico. Még nagyon az elején tartunk, de milyen érzéseid vannak a következő szezonnal kapcsolatban?
Jelenleg a csapat még csak tíz napja van edzésben, így még nagyon korán van bármiről is véleményt alkotni. Nyilvánvaló, hogy a Real Madrid nem szeret vereséget szenvedni, de a City sokkal felkészültebben, és több mérkőzéssel a háta mögött érkezett erre a mérkőzésre. Egyszerűen előrébb tartanak, ez minden. Sokkal fontosabb ennél, hogy a keret tagjai játékidőhöz jutottak, különösen az U21-es válogatott tagjai.

Augusztus elején pedig jön a szuperkupa a Mourinho vezette Manchester United ellen.
Mindannyian ismerjük Mourinhót, ahogy azt is tudjuk, hogy a United kiváló labdarúgókat tudhat magáénak. A Real Madrid számára az UEFA-szuperkupával kezdődik el a szezon érdemi része, így nem meglepő, hogy sokan nagy elvárásokat támasztanak. Nehéz összecsapásra számítok, ugyanis ez lesz az első tétmérkőzés június eleje óta, magas irammal és a szokásostól eltérő motiváltsággal, de abban is biztos vagyok, hogy látványos játékra számíthatunk.

Mbappé a nyár egyik legnagyobb slágere. Tényleg megér 180 millió eurót?
Ezt a piac határozza meg, illetve az eladó és a vevő klub. A Real Madrid keretében csupa nagyszerű játékost találhatunk, de augusztus 31-ig bármi megtörténhet. Jelenleg csupán azokra a játékosokra érdemes koncentrálni, akik jelenleg is Zidane irányítása alatt dolgoznak. A többit majd meglátjuk.

Mit gondolsz Zidane sikereiről?
Ő egy rendkívüli edző, tele morális értékekkel. Kettőből kettő Bajnokok Ligáját nyert, ez pedig azt hiszem, hogy kiváló demonstráció a képességeit illetően. Még nem rendelkezik nagy tapasztalattal, de rengeteg olyan szakember van, akiknek nem kell bebizonyítaniuk, hogy mennyit is érnek. A játékosok is rendkívül elégedettek vele. Az irányításával egy nagyszerű csapat született meg Madridban, ahol mindenki megkapja a maga játékperceit, ahol mindenki fontosnak érzi magát. Azt se felejtsük el, hogy történelmi duplázást tudhat a háta mögött, erre pedig nagyon kevés edző volt képes ez idáig.

Ez a transzferidőszak főként a fiatal spanyol tehetségek bezsákolásáról szól.
A Real Madrid keretében a világ legjobb játékosinak kell lenniük, és most egy olyan generáció alapembereivel lett gazdagabb a csapat, akik majdnem U21-es Európa-bajnokságot nyertek, illetve a klubjukban is kiválóan teljesítettek. Ceballos, Llorente, Vallejo… én nagyon pozitívan látom ezt a transzferpolitikát. Vallejót illetően különösen jó benyomásaim vannak. Ha sikerül őt gyorsan beépíteni a csapatba, akkor remek munkát fog végezni.

És természetesen Cristiano jövője is terítéken van.
Cristiano Ronaldo egy nagyon fontos játékos számunkra, a klub legeredményesebb góllövője. Elképesztően teljesített az előző idényben. Ő a Real Madrid szimbóluma, a sikerek és a trófeák egyik alapköve. A klub nagyon nagy becsben tartja őt, ahogy a szurkolók is. Jelenleg csupán annyit tudok elmondani, hogy pihenésre van szüksége, hiszen rendkívül kimerítő szezon áll mögötte.

Morata távozásával szüksége van-e egy új támadóra a Madridnak?
Morata fontos szereplője volt a sikereknek. Sok gólt szerzett, de most már a Chelsea futballistája. Először azt kell megvizsgálnunk, hogy milyen opciók érhetőek el az átigazolási piacon, ugyanakkor úgy gondolom, hogy már most is világklasszis támadói vannak a csapatnak, akik hatalmas gólpotenciállal rendelkeznek.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK