2018. december 11., kedd

Ki az a Dani Ceballos?

  • Zs. Csaba
  • 2017.07.10. 10:26
Ha hinni lehet a híreknek, a spanyol játékos ma írja alá szerződését a Real Madriddal. A kontraktus 6 évre szól majd. A spanyol nevét hetek óta olvashatjuk az átigazolási pletykák között, ám mivel most már tényleg komolynak tűnik a dolog, így éreztük, itt az ideje bemutatni, ki is ő valójában.

Térlátás
Ez Ceballos egyik legnagyobb erénye. Pontosan ez az a tulajdonság, ami felkeltette Zinédine Zidane érdeklődését. A francia mester úgy tekint Ceballosra, mint Luka Modrić utódjára, hosszú távú helyettesére. Maga a játékos is elmondta egy 2017 márciusában készült interjúban, hogy a játékstílusa hasonlít a horvát máguséhoz. Lukita szeptemberben ünnepli 32. születésnapját, így Zidane szeretné, ha Cristianóhoz hasonló rotáción esne át a következő idényben. Azt mind tudjuk, hogy Modrić hiányában a Real Madridnak nem volt igazi játékmestere a 2016/17-es idényben. Ezt a problémát kétségkívül orvosolhatja a spanyol.

Varázslat
Ceballos neve összeforrt néhány varázslatos elemmel: kötények, lenyűgöző cselek… Minden egyes mérkőzésébe belevisz némi mágiát, azt pedig mind tudjuk, hogy a Bernabéu népe szereti az ilyen játékosokat. Ott, ahol az átlagos játékosok csak az ellenfél lábait látják, Ceballos megtalálja a rést. Neymar után ellene követték el a legtöbb szabálytalanságot a 2016/17-es idényben.

Utolsó passzok
Ceballos egyike azon keveseknek, akik számára egy assziszt ugyanakkora, vagy még nagyobb jelentőségű, mint a gól. Specialitása a védelem mögé bejátszott labda, az úgynevezett utolsó passz. Madridban olyan játékosok lesznek majd előtte Ronaldo, Benzema és Bale személyében, akik klinikai pontossággal fejeznek be, így jelenléte óriási fegyvertényt jelenthet a Real Madrid támadásai során.

Labdaszerzés
Jó hír, hogy Ceballos legalább annyira erős védekezésben, mint támadásban. Azt követően, hogy Víctor átvette a Betis irányítását, Dani meccsenként átlagosan tíz alkalommal szerzett labdát az ellenféltől. Óriási előrelépés volt ez a védőjátékát illetően, a fejlődést pedig annak köszönhette, hogy egy személyi edzővel csak ennek a területnek a fejlesztésén dolgoztak. Naponta végzett extra edzéseket képességei, illetve erőnléte javítása érdekében, a befektetett munka pedig lehetővé tette, hogy mind támadásban, mind védekezésben a legmagasabb szinten teljesíthessen 90 percen keresztül.

Passzok
Az U21-es Európa-bajnokságon született statisztikák több mint árulkodóak: Ceballos tudhatta maga mögött a harmadik legtöbb pontos passzt a tornán, mindezt úgy, hogy a harmadik csoportmeccsen pihentette őt edzője. 275 átadásából 240 talált csapattársat, ami 87%-os arányt jelent. A Real Madrid „B” csapata az előző idényben pontosan olyan játékosokra épült, akik gyorsan és pontosan járatják a labdát. Nos, Ceballos teljesen beleillik a modellbe.

Beilleszkedés
Egészen biztos, hogy nem lesz nehéz dolga a madridi öltözőben. Marco Asensio köztudottan közeli barátja, csakúgy, mint Jesús Vallejo, Marcos Llorente és Borja Mayoral, akik végig csapattársai voltak a válogatottakban. Adánnak köszönhetően személyesen ismeri ráadásul Sergio Ramost is.


Hozzászólások

Tabella

Kedves Olvasónk!

Észleltük, hogy reklámblokkoló szoftvert használsz.
Amennyiben tetszik, amit csinálunk, kérjük, hogy weboldalunk hosszú távú fennmaradása érdekében támogass minket azzal, hogy kikapcsolod a reklámblokkolót!

Köszönjük! ¡Hala Madrid!

penamadridista.hu