Marcos Llorente: Készen állok arra, hogy a Real Madrid játékosa legyek

Az AS készített interjút a jelenleg az U21-es Európa-bajnokságon szereplő spanyol középpályással.

Győzelemmel debütáltatok a korosztályos Európa-bajnokságon. Hogyan értékelnéd a mérkőzést?
Működtek az elképzeléseink. Nem gondoltuk, hogy 5-0-ra fogunk nyerni, és valójában az eredmény nem is tükrözi, hogy milyen nehéz összecsapás volt. Jól sikerült a kezdés, de nem szabad elkényelmesedni, hiszen hamarosan a portugálokkal kell megmérkőznünk.

Azért voltak nehéz perceitek is…
Tagadhatatlan. Az első negyedórában számos helyzetet tudtak kialakítani a macedónok, köztük több közvetlen gólszerzési lehetőséget is, de Marco és Saúl góljai eldöntötték a párharcot.

Félelmet kelt-e bennetek, hogy a portugál U21-es válogatott már nagyon régóta nem szenvedett vereséget?
Ez egy Európa-bajnokság, nem meglepő, hogy minden csapat nagyon erős. A portugál válogatott sem kivétel, így alapos felkészülésre lesz szükség. Sok videót kell majd néznünk, hogy megtaláljuk a játékuk ellenszerét.


A Motława partján.

Rengeteg labdát szerzel, európai szinten is kimagaslóan sokat. Mi a titkod?
Taktikai okok húzódnak a teljesítményem mögött. Mindig igyekszem a lehető legjobban helyezkedni, hogy megfelelően védhessem a mögöttem lévő területet. Vannak játékosaink, akik igencsak sok kellemetlen percet tudnak okozni az ellenfél kapuja előtt, de az én feladatom az, hogy hátul maradjak és biztosítsak. A jó helyezkedés teremti meg a lehetőséget, hogy hibába kényszerítsem az ellenfél játékosait.

Még nagyon fiatal vagy, de már hatalmas taktikai tudással rendelkezel. Biztosan sok energiát és időt fektetsz más futballisták játékának kielemzésére.
Így van. Általában csak a középpályásokat szoktam figyelni. A saját meccseimet is vissza szoktam nézni, de azt általában a családom társaságában teszem.

Kitől lesed el mostanában a legtöbb trükköt?
Erre nehéz válaszolni, hiszen rengeteg fantasztikus játékos van a világon. A legtöbbet Xabi Alonsótól tanultam, a madridi időszaka alatt.

A válogatott igencsak más stílusban futballozik, mint az Alavés. Melyik áll hozzád közelebb?
Bizonyos szempontból könnyebb volt az Alavésben játszani, mert ott mindig csapatként védekeztünk, de a válogatott által játszott futball közelebb áll hozzám. A labdabirtoklásra és a gyors passzokra épülő játékban tudom leginkább hasznosítani a képességeimet.

Melyik csapattársaddal érted meg magad a legjobban?
Saúllal. Nagyon jó párost alkotunk, mert megértjük egymást. Általában én vagyok az, aki hátul marad, mert ő egy nagyon energetikus játékos, aki kedveli a szabadabb szerepkört és szereti bejátszani az üres területeket, de az is előfordul, hogy én vagyok az, aki feljebb tolódik néhány méterrel. Ezzel sincs probléma, mert Saúl tudja, hogy ilyenkor neki kell biztosítania mögöttem.

A válogatottban is követed a speciális étrendedet?
Teljesen nem tudom követni, de beszéltem erről a csapat orvosaival és ételszakértőivel, és megpróbáltuk a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből. Nem panaszkodom, mert rengeteget segítettek nekem, hogy olyan legyen, mintha otthon lennék.

Pontosan miből áll ez az étrend?
Ez egyfajta paleolit diéta. Semmilyen gabonafélét nem fogyasztok, kenyeret és tésztát sem, viszont rengeteg gyümölcsöt, zöldséget és húst (főleg halat) eszek. Otthon csak ellenőrzött forrásból származó, vegyszerektől mentes ételeket fogyasztok, de itt azzal kell beérnem, ami van.

Beszéljünk Asensióról. Hogyan értékelnéd a fantasztikus teljesítményét?
Mindannyian ismerjük őt és tisztában vagyunk a képességeivel. Rengeteg plusz minőséget jelent az, ha ő is a pályán van. Nem kérdéses, Marco egy korszakot fog meghatározni a spanyol labdarúgás történelmében. Teljesen nyilvánvaló, hogy különbözik a többiektől. Mindannyian gratuláltunk neki, és azzal viccelődtünk, hogy vajon a következő meccsen is hasonló játékot produkál-e majd…

Néhány hónap múlva már csapattársak lesztek Madridban.
Nem tudom, hogy hogyan fog alakulni a jövőm. Most az Európa-bajnokságra koncentrálok, aztán ha vége, minden kiderül majd…

De azért biztosan foglalkoztatnak a jövőddel kapcsolatos találgatások.
Egyáltalán nem. Tudom, hogy annál a csapatnál leszek jövőre, mely a legelőnyösebb lesz a karrierem és a fejlődésem szempontjából. Ha ez a Real Madridot jelenti, akkor az plusz öröm, de akkor sem esek kétségbe, ha nem így alakul.

Marcos Llorente, Isco, Asensio… jól hangzik ez a névsor.
(nevet) Nyilvánvaló, hogy két nagyszerű játékosról beszélünk. Ami engem illet, ha Madridban maradok, akkor különösen meg kell majd próbálnom élni a lehetőségekkel.

Készen állsz erre?
Úgy gondolom, igen. Fantasztikus szezont tudhatok a hátam mögött, rengeteget fejlődtem. Úgy érzem, készen állok arra, hogy a Real Madrid játékosa legyek.

Zidane a csereembereinek is rengeteget lehetőséget ad. Szeretnéd tudni előre, hogy nagyjából mennyi játéklehetőségre számíthatsz?
Igen. Jó dolog tisztában lenni ezzel, hiszen ez a döntést is sokkal könnyebbé teszi, hogy megéri-e Madridban maradni a következő szezonban.

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK