2018. december 14., péntek

Toni Kroos: A Real Madridból szeretnék visszavonulni

  • É. Csongor (Veidt)
  • 2017.05.31. 15:48
A csapat német mesterlövésze mesélt Pep Guardioláról, előző klubjától való távozásának körülményeiről, a Bajnokok Ligája döntőjéről és a Zidane-nal való közös munkáról.

Bayern München: „Igyekszek a lehető legnagyobb tisztelettel kezelni a helyzetet, de örülök, hogy végül nem jutottunk megegyezésre a szerződésem meghosszabbításáról. Kezdetben maradni szerettem volna, de később több dologgal kapcsolatban is eltérő véleményen voltam, mint a vezetőség. Nemcsak anyagi, hanem más kérdésekben is. A tárgyalások után világossá vált számomra, hogy ez a megfelelő idő arra, hogy elköszönjek, és új tapasztalatok után nézzek. Most, három évvel később, úgy gondolom, hogy egyértelműen a jó döntést hoztam meg. Elégedett vagyok a történtekkel.”

„Xabi Alonso és Philipp Lahm? Nem lesz könnyű pótolni őket.”

Személyes tér: „Sokat szoktak kérdezni arról, amikor a Football Leaks kiszivárogtatott néhány igaznak vélt információt a fizetésemmel kapcsolatban. Az ilyen dolgok engem nem igazán zavarnak, különösen azért, mert általában még csak nem is igazak. Az ember azt gondolná, hogy manapság könnyű titokban tartani valamit, de én úgy látom, hogy ebben a biznisz alapú futballvilágban ez egyáltalán nem lehetséges. Nagy kár, mert a közhiedelemmel ellentétben a játékosok többségét nem a pénz motiválja. Ez a topcsapatoknál különösen igaz.”

A döntő: „Nem szoktam felelőtlenül ígérgetni, de azt elmondhatom, hogy minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a győzelem érdekében. Csodálatos lenne, ha háromszoros Bajnokok Ligája-győztes játékosnak mondhatnám magamat. A Juventus elképesztő precizitással védekezik, tizenegy emberrel. Nem lesz könnyű dolgunk.”

Griezmann: „A világ bármelyik csapatában megállná a helyét.”

Zidane és Guardiola: „Mindketten a labdabirtoklásra és a gyors letámadásra épülő játékot kedvelik. Zidane több érzelmet visz bele a munkájába, Guardiola viszont több instrukciót ad a játékosainak. Hatalmas kiváltság számomra, hogy mindkettőjükkel dolgozhattam pályafutásom során.”

Cristiano Ronaldo: „Nehéz lenne azt mondani, hogy fejlődött, hiszen a korábbi években már elképesztően magasra rakta a mércét. Még engem is meglepett, hogy hány fontos mérkőzésen talált be az idei szezonban. Néhányra talán már nem is emlékszek. Ha valaki ötször veszi be a Bayern München hálóját a BL-negyeddöntőben, az mindent elmond.”

Mentalitás: „A Bajnokok Ligája talán nagyobb presztízzsel bír, mint a bajnokság, de az utóbbit már nagyon régen nyerte meg utoljára a csapat. Zidane mindenkivel elhitette, hogy fontos része a Real Madrid gépezetének. Ez vezetett a sikerekhez.”

„Ennél a csapatnál mindig is a támadófutball lesz a domináns, de a védekezésről sem felejtkezhetünk el. Megvolt bennünk a bátorság, hogy olyan játékstílusban futballozunk, ami idegesítő, kényelmetlen az ellenfél számára.”

Xavi: „Xavi azt mondta, hogy én vagyok az örököse? Mind jól tudjuk, hogy mekkora játékos is volt ő, és hogy milyen eredményeket ért el karrierje során, így ez egy hatalmas bók számomra. Ebben a szerepkörben mindenki az ő játékát próbálja lemásolni. Példaként szolgált számunkra, nemcsak a pályán, hanem azon kívül is.”

Jövő: „Nem tervezem, hogy visszatérek Németországba, legalábbis ami a futballt illeti. Már sokszor elmondtam, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint a Real Madridból szeretnék visszavonulni.”


Hozzászólások

Tabella