2018. december 11., kedd

Cristiano: Be kell bizonyítanunk, hogy mi vagyunk a világ legjobbjai

  • É. Csongor (Veidt)
  • 2017.05.30. 17:01
A keret közel összes játékosa is nyilatkozott az UEFA által rendezett „Open Media Day” alkalmából.

Cristiano Ronaldo
Állapot:
„Egész jól vagyok. Egy kicsit megfáztam, de ez sokkal jobb, mint egy sérülés. Sokkal jobb erőnléti állapotban vágtam bele a szezon utolsó heteibe, mint az előző években. Ez természetesen nemcsak az én, hanem Zidane és a csapattársaim érdeme is. Még így is én léptem pályára a legtöbb meccsen.”

Idegeskedés: „A túlzott stressz sosem vezet jóra. Próbálom kikapcsolni az agyamat, a barátaimmal és a családommal lenni… és elfelejtkezni a futballról.”

A döntő: „Nem szeretem a túlzott szerénységet. Mi vagyunk a világ legjobb csapata, de ezt be is kell bizonyítanunk a döntő megnyerésével. A csapat rendkívül jó formában van jelenleg, ezt az előnyünkre kell fordítanunk. Történelmet akarunk írni azzal, hogy egymás után kétszer is megnyerjük a Bajnokok Ligáját.”

Lucas Vázquez
„Csak úgy győzhetünk, ha jól végezzük a dolgunkat. Az, hogy ott lehetünk a döntőben, azt bizonyítja, hogy működnek az elképzeléseink. Mindent bele fogunk adni a győzelem érdekében. A sikerekhez is nagyban hozzájárult, hogy Zidane nagyon jól használta a rendelkezésre álló játékosait, senki nem érezte magát feleslegesnek. Ez hatalmas motiváló erő.”

Isco
Személyes érzések: „Nagyon jól érzem magam, izgatottan várom a döntőt. Nagyon erős csapatokat ütöttünk ki az idáig vezető úton, megérdemelten kerültünk be a döntőbe. Úgy érzem, hogy mostanában jól megy a játék, de ehhez a csapattársaim teljesítménye és a nagyszerű erőnlétünk is nagyban hozzájárul.”

Szezon: „Csodálatos szezont fut a csapat, de ennél is többre vágyunk. Egy duplázással történelmet írhatnánk. Nagyon motiváltak vagyunk, és tudjuk, hogy már csak egy apró lépés hiányzik a végső sikerhez.”

Juventus: „Nagyon masszív csapat, a világ legjobb védelmével, ugyanakkor nekik is bőven akad félnivalójuk. Hatalmas támadópotenciál van a csapatunkban.”

Álvaro Morata
Finálé:
„Megcsináltuk. Ott vagyunk a döntőben, az ellenfelünk pedig a Juventus. Nagyszerű erőnléti állapotban vagyunk, és csak a szezon végére kerültünk igazán csúcsformába. Izgatottak vagyunk, de próbálunk nem gondolni arra, hogy a duplázással bevonulhatnánk a futballtörténelembe. Sokan azt mondják, hogy apróságok fognak dönteni, de őszintén szólva nekem fogalmam sincs. Nem én vagyok az edző.”

Üzenet: „Hogy mit üzenek a szurkolóknak? Köszönjük nekik az egész éves támogatást. Már csak egyetlen összecsapás van hátra…”

Mariano
A mérkőzés:
„Nagyon egységesek vagyunk, a célunk pedig egyértelműen a győzelem. Nagy boldogsággal tölt el, hogy a Real Madrid játékosa lehetek, és nap mint nap ezekkel a játékosokkal edzhetek együtt. Rengeteget fejlődtem.”

Alázat: „Számomra minden egyes pályán töltött perc egy hatalmas lehetőség, ezért számomra kizárólag az az elfogadható, ha mindent beleadok. Vagy halj meg a pályán, vagy ne csinálj semmit.”

Mateo Kovačić
Felkészülés:
„Még három napunk van hátra, hogy megtegyük a szükséges előkészületeket. Trófeagyőzelemmel szeretnénk megkoronázni ezt a már egyébként is kiváló idényt. Az öltözőben nem szoktunk sokat beszélni a duplázásról vagy a rekordokról, de mindenki tudja, hogy most történelmet írhatunk.”

Fejlődés: „Elégedett vagyok a szezonommal. Mindenki megtette a magáét, de a mostani idény előtt már az előszezont is a csapattal töltöttem. Sokat játszottam, és megtaláltam a helyem a csapatban, a pályán és a városban is.”

A Juventus védelme: „Erős a védelmük, de mi vagyunk a világ legjobb csapata… hatékonyan tudunk támadni. A Juventus egy nagyszerű klub, de mi csak magunkkal foglalkozunk. Mi kell a legyőzésükhöz? Egységesség és minőségi futball.”

Üzenetek: „Mindig arra kértem a családtagjaimat és a barátaimat, hogy a szezon alatt ne küldjenek túl sok üzenetet. Nem akarom leterhelni magamat ezzel.”

Olaszország: „Vannak barátaim a Juvénál és az Internél is, de csak az utóbbiakkal beszéltem. Arra biztattak, hogy nyerjük meg a meccset.”

Marcelo
Bale vagy Isco:
„Ezt szerencsére nem nekem kell eldöntenem.”

Harmadik döntő: „Nagyon boldogak vagyunk, hogy itt lehetünk. Külön nagyszerű, hogy egyetlen sérült sincs már a csapatban, mindenki Zidane rendelkezésére tud állni. Mindent bele fogunk adni, ahogy azt az összes eddigi mérkőzésünkön is tettük. Higuaín? Nem beszéltem vele, ahogy mással sem. A Bajnokok Ligája himnuszának megszólalása egy olyan pillanat, amiért érdemes élni.”

Igazolások: „Nem tudok semmit az ehhez hasonló ügyekről. Engem jobban érdekel az, ami a pályán történik.”

Dani Carvajal
Állapot:
„Erőnlétileg 200%-os, mentálisan 300%-os állapotban vagyok. Készen állok.”

Szerénység: „Nem szabad, hogy a fejedbe szálljon a dicsőség, de tisztában kell lenned a céljaiddal. A miénk az, hogy újabb rekordot állítsunk fel. Meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját.”

Üzenet a szurkolóknak: „A szombati lesz az utolsó mérkőzés ebben a szezonban. A helyszíni szurkolók mindent beleadnak majd, hogy győzelemhez segítsenek minket.”

Nehéz mérkőzés: „A döntőben sosem jön szembe könnyű ellenfél. Erősek, de úgy vélem, hogy aggódnak az általunk képviselt minőség miatt.”

Gareth Bale
Felépülés:
„Teljesen felépültem, fenomenális állapotban vagyok. Nagyon keményen dolgoztam a mihamarabbi visszatérés érdekében, gyakran napi edzésen vettem részt. Nem leszek csalódott, ha nem kerülök be a kezdőcsapatba.”

Cardiff: „Nagyon különleges estének nézek elébe, hiszen a szülővárosomban adja a mérkőzés helyszínét. Ez csak egy újabb ok, amiért győzni akarok.”

Győzelem: „Valóra vált álom lenne számomra, ha győznénk, de próbálok két lábban a földön járni. A győzelemért tenni is kell ám. Titok? Nem hiszem, hogy létezne titkos recept a győzelemhez. Kemény munka, egységesség és tapasztalat.”

Toni Kroos
„Nincs tökéletes recept a végső győzelemhez. Mindent ki kell adnunk magunkból. Fenomenálisan játszottunk a Bayern és az Atlético ellen, a korábbi teljesítményeinknek köszönhetően pedig most ott vagyunk a döntőben. Már nagyon várjuk a mérkőzést, ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy rendkívül nehéz dolgunk lesz. Nagyon jól védekeznek.”

Sergio Ramos
Duplázás:
„Történelmi tett kapujában állunk. Mint a Real Madrid csapatkapitánya, számomra egy valóra vált álom lenne, ha ez sikerülne. Akkor már nyugodtan halnék meg. Három győzelem négy év alatt… csodálatos lenne. Meg kell védenünk a címet.”

Sikerek: „Nem szeretünk büszkélkedni az eredményeinkkel, de ki kell hangsúlyoznom, hogy rendkívül magas szinten teljesítettünk az egész szezonban. Megvolt a stabilitás, ez pedig bajnoki elsőséget ért. A csapatban remek hangulat uralkodik, mindenki jól kijön a másikkal. Ez kulcsfontosságú volt a sikerekhez. Zidane? Pontosan tudja, hogy hogyan kell rotálnia a csapatot és kezelnie a játékosait. A kispad is nagyon motivált volt. Kiváló edző.”

Aranylabda: „Ha egyéni sikereket akarnék hajszolni, akkor a teniszt választottam volna.”

Nacho
Köszönet:
„Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóinknak, akik egész évben mögöttünk álltak. Már csak egyetlen akadály választ el minket a végső sikertől. A csapat mentálisan és fizikálisan is kifogástalan állapotban van, ebben pedig hatalmas szerepe van az edzőnknek.”

Döntő: „Már nagyon várom a találkozót. Ilyenkor mindenki nagyon ideges. Egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk, ahogy az előző két döntőben sem volt. Bízom a győzelemben.”

Luka Modrić
Edzés:
„Mindannyian készen állunk. Nehéz mérkőzésre számítok. Az olasz csapatok ellen sosem könnyű, de a Juventus különösen kemény ellenfél. Most még egységesebbnek kell lennünk, mint valaha.”

Juventus: „Nagyszerű a védelmük, de mi a szezon összes meccsén betaláltunk legalább egyszer. Ez önbizalommal vértez fel minket a döntőre. A szurkolók? Arra kérem őket, hogy a döntőben is támogassanak minket. Mindent bele fogunk adni, hogy a lefújás után velük ünnepelhessünk.”

Marco Asensio
A szezon:
„Nagyon jó szezont tudhatok magam mögött, fontos mérkőzéseken is lehetőséghez jutottam. Talán még a döntőben is pályára lépek majd… ki tudja?”

Mentalitás: „A Juventus nagyon jól védekezik, de mi a saját játékunkat akarjuk játszani. A labdabirtoklásra fogunk törekedni. Ez most egy különösen nagy horderejű meccs, de nem hiszem, hogy változtatni fogok a mérkőzések előtti rutinomon. Általában nem szoktam idegeskedni.”

Üzenet a szurkolóknak: „Köszönjük az egész szezonban mutatott lenyűgöző szurkolást. Mindent megteszünk a győzelemért és a serleg elhódításáért.”

Karim Benzema
Nyomás:
„Általában egy kissé ideges vagyok a meccsek előtti órákban, de egy kis nyomás sosem árt. A csapat szinte kifogástalan időszakot él meg. Megnyertük a bajnokságot.”

Varázslat a Calderónban: „Nem tudok sokat mondani erről, mert az ösztöneimre hallgatva cselekedtem. Arra gondoltam, hogy miért is ne próbáljam meg.”

Zidane módszerei: „Zidane nagyszerűen bánik a csapattal, mindenki fontosnak és egyenlőnek érzi magát. Volt, hogy sérülések nehezítették a munkáját, de neki azokon a mérkőzéseken is sikerült bizonyítania. Személyesen szokott beszélgetni mindenkivel.”

Szurkolók: „Gyertek, szurkoljatok nekünk szombaton, mi pedig megnyerjük a mérkőzést a kedvetekért. Nagyon fontosak vagytok!”

Raphaël Varane
Fiatalság:
„Ha győznénk, én lennék a 24 életévemmel én lennék a történelem legfiatalabb játékosa, aki már háromszor BL-győztesnek mondhatja magát…”

Alázat: „Ahhoz, hogy ennél a klubnál játssz, a tehetség önmagában nem elég. Tudnod kell, hogy hogyan működj együtt a társaiddal, a pályán és a pályán kívül egyaránt, ehhez pedig alázatra van szükséged. Csak így válhatsz valódi részesévé ennek a csapatnak.”

Casemiro
Pihenés: 
„Ilyenkor mindenki csendben van, próbál elszakadni a futball világától.”

A Napoli elleni találat: „Az én feladatom nem a gólszerzés, de csodálatos érzés, ha mégis összejön.”

Egység: „A csapat tagjai nagyon közel állnak egymáshoz, mindenki fontos része volt a szezonban nyújtott teljesítményünknek. Lényegében egy nagy család vagyunk. Zidane szokta mindig mondani, hogy egy csónakban evezünk – igaza van.”

Titok: „Úgy kell dolgoznunk, ahogy azt az egész idényben tettük.”

Kiko Casilla
„A csapat teljes mértékben a döntőre fókuszál, az edzések és a pihenés ideje alatt is. Nagy előny számunkra, hogy rengeteg tapasztalatunk van a BL-döntőkkel. Fantasztikus lenne, ha ismét mi kerülnénk fel Európa csúcsára. Mindenki nagyon keményen dolgozik, hogy ez sikerüljön.”

Keylor Navas
Köszönet:
„Istennek hála a csapat tagjai jó egészségnek örvendenek. A Juventus elleni mérkőzés nagy felelősség számunkra, de igyekszünk felnőni a feladathoz. Azt kívánom, hogy győzzünk. Nem lesz könnyű dolgunk, mert egy nagyszerű ellenféllel állunk szemben.”

Haj: „Rengeteg üzenetet kaptam rákosoktól, fiataloktól és idősektől egyaránt. Arra kértem Istent, hogy gyógyítsa meg őket. A hajamat is ezért vágtam le.”

Duplázás: „Tisztában vagyunk ennek lehetőségével, de ha nem címvédőként lennénk itt, akkor is győzni akarnánk…”


Hozzászólások

Tabella

Kedves Olvasónk!

Észleltük, hogy reklámblokkoló szoftvert használsz.
Amennyiben tetszik, amit csinálunk, kérjük, hogy weboldalunk hosszú távú fennmaradása érdekében támogass minket azzal, hogy kikapcsolod a reklámblokkolót!

Köszönjük! ¡Hala Madrid!

penamadridista.hu