Ronaldo: Akaratom ellenére távoztam Madridból

A legendás kilences a FOX Sports brazíliai riportereivel ült le beszélgetni.

Capello és a távozás: „Akaratom ellenére kellet távoznom Madridból. Egyre több nézeteltérésünk volt Capellóval. Ha akár csak 100 grammal is meghaladtam az őáltala ideálisnak tartott testtömeget, akkor nem játszhattam. Próbáltam toleráns lenni, megérteni a nézeteit… de vele sosem jutottunk egyetértésre. Edzőként meg kell hoznia bizonyos döntéseket, de nem hiszem, hogy 100 vagy 200 gramm teremtené meg a különbséget a futballpályán. A súlyfelesleg nyilvánvalóan hatással volt rám, de összességében nem befolyásolta a teljesítményemet, a játékra gyakorolt hatásomat. Ő más véleményen volt. A kapcsolatunk napról napra rosszabb lett. Egy ponton a klubnak választania kellett… egy játékos pedig sosem lesz fontosabb a csapat számára, mint az edző.”

Sérülések: „Mindig ott munkál benned a félelem, mert tudod, hogy nincs biztos módszer a sérülések elkerülésére. Az első térdsérülésem utáni hónapokban minden egyes alkalommal megrémültem, ha a földre kerültem, vagy ütköztem az ellenfél egyik játékosával. Azelőtt még sosem volt probléma a testemmel. Kezdetben azt sem tudtam, hogy hogyan kezeljem ezt a helyzetet. Nyolc hónapig tartott a felépülés. A játszani akarás érzése erősebb volt, mint a félelem.”

Aranylabda: „Ebben az évben Cristiano Ronaldót választanám győztesnek. Rengeteg BL-mérkőzésen jelentette ő a különbséget, ott van a döntőben, a bajnokságban is rengeteg pontot gyűjtött a Real Madrid az ő találatainak köszönhetően…”

Zidane: „Minden klubomnál jól éreztem magam, de a madridi időszakot különösen kiemelkedőnek tartom. A galaktikus-érában együtt játszhattam Zidane-nal, egy olyan emberrel, akit végtelenül csodálok. Számomra ő a valaha volt legjobb csapattárs. Rengetegszer csalt könnyeket a szemembe. Igazi kiváltság, hogy játszhattam az oldalán.”

Cristiano és Messi: „Mindketten fantasztikusak. Messi csodálatosan bánik a labdával, és nemcsak a gólszerzésben, hanem rengeteg más területen is kiemelkedő teljesítményt nyújt, ugyanakkor nem lehet figyelmen kívül hagyni Cristiano statisztikáit. Mindkettőjük tiszteletet érdemel.”

A legjobb csapat: „A legjobb csapat, amiben játszottam? Azt hiszem, a 2002-es brazil válogatott. A nagyszerű csapattársaimnak köszönhetően mindig az volt az érzésem, hogy bármelyik percben betalálhatok az ellenfél kapujába. Abban a csapatban nem voltak egymásra irigykedő vagy önző játékosok… a közösség mindennél fontosabb volt.”

Forrás: foxsports.com.br
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK