Zidane: Nem érinthetetlen a BBC

Folytatódik az erőltetett menet. A hétközi Bajnokok Ligája mérkőzés után holnap már bajnoki találkozó, ellenfél a Granada. Zidane a mai edzést követően megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A mérkőzésről
"Folytatni akarjuk a jó sorozatunkat. Még hátravan néhány mérkőzés, reméljük, hogy megszerezzük a következő fontos három pontot. Ismét megpróbáljuk a legjobb formánkat mutatni, jól szeretnénk játszani, folytatnunk kell, amit elkezdtünk."

A Granada már biztos kieső
"Épp ettől lesz még nehezebb a mérkőzés, hiszen nincs vesztenivalójuk. Ráadásul a Real Madrid ellen mutathatják meg, hogy igenis jó játékosok – a kiesés ellenére is. Nagyon fontos találkozó lesz egy kemény ellenfél ellen. Ha az gondoljuk, hogy könnyű lesz, akkor a saját magunk szemébe hazudunk. De egy pillanatig sem gondolkodunk így."

Zidane

Sokan kritizálják a munkádat
"Ez nem olyan dolog, amire azt mondom, hogy nem érdekel. Mindig a lehető legjobban próbálom végezni a munkámat. Számomra ez a legfontosabb. Az elnök megadta a lehetőséget, hogy ezt a nagyszerű csapatot vezessem. Minden nap úgy jövök dolgozni, hogy fejlődni akarok. Ennyi az egész. Mindenki elmondhatja a véleményét, akkor is, ha rossz és akkor is, ha jó. Ha rosszul játszunk, akkor sem fog változni semmi. Nem a szavak erejében bízom, hanem a munkában. Ezért igyekszem folyamatosan jobb és jobb lenni. A legcsodálatosabb dolog, ami a profi karrierem során történt velem, az a Real Madrid."

A sérültek
"Coentrão velünk lesz holnap. Pepe felépült, szerintem jövőhéten már pályára is tud lépni. Varane kisebb sérülést szenvedett, semmi komoly, de nem akarunk kockáztatni."

Cristiano Ronaldo és az Aranylabda
"Igen, nagy esélye van megnyernie a következőt. De teljesen megérdemli, megdolgozik érte. Sokat beszélgetek vele. Jól ismeri a képességeit, és tudja, hogy évek óta több mint 50 mérkőzést játszik szezononként, ezért olykor pihenésre van szüksége. Minden játékossal megbeszélem ezeket a dolgokat, fontos az állandó kommunikáció."

Morata
"A Real Madrid játékosa és elkötelezett a klub iránt. Ez élete klubja."

Lehetséges, hogy cím nélküli évet zár a csapat
"Nem aggódom emiatt, de igaz, hogy még semmit sem nyertünk meg. Még két trófeáért harcolunk, tovább kell folytatnunk a munkát. Minden nap, minden mérkőzésen az utolsó percig ezért fogunk küzdeni. Nem tudom, mi fog történni. Minden játékosom alázattal és tisztelettel dolgozik, ezt nagyon szeretem bennük. Végsőkig küzdünk a trófeákért."

A szurkolók feldühítették az Atléticót
"Sok transzparenst láttam a mérkőzés előtt, de ez a futball része. Ezek a dolgok mindig megtörténnek. Ha valami nem tetszik, akkor mérges leszel, de nem változtathatsz rajta."

Zidane

A jövőd
"Tudod, hogy mennek itt a dolgok, és ezt már elmondtam párszor. Az eredményektől függsz. Ennyi az egész. A klubot örökre a szívembe zártam, majdnem 17 éve itt vagyok. De tudom, hogy mit jelent a Real Madridnál lenni, és hogy ezért mit kell tenni. Ha nem mutatsz fel semmit, akkor haza lehet menni. Reálisan látom a dolgokat, de ez nem gátol meg abban, hogy keményen dolgozzak és megéljem az álmomat."

Kroos szerint az Atlético ellen a 4-4-2 volt a kulcs
"A mérkőzést teljesen más formációban kezdük meg, mint ahogyan befejeztük. Mindig ez a kulcs, hogy egy csapat, mennyire képes alkalmazkodni és átállni. Nem rémlik, hogy valaha is azt mondtam volna, a BBC-vel problémásabb a játék és nincs meg az egyensúly. Világklasszis játékosok. De Toninak abban igaza van, hogy a találkozó második felében változtattunk, mert a szélsők jobban lezárták a területeket védekezésben. Mindenki elmondhatja a véleményét, de én meg vagyok elégedve a BBC-vel."

Cristiano, Benzema és Bale minden körülmények között kezdő
"Ez nem igaz. Akkor mondják ezt az emberek, amikor jól teljesít egy olyan játékos, aki már egy ideje nem játszott. Jó teljesítményt nyújt, és elfelejtik a másik korábbi érdemeit. De nálunk minden játékos jól teljesít – a BBC is. Mikor nem szerepelt jól a csapat a BBC-vel? Talán néhány ilyen mérkőzés volt. Nehéz összeállítani a legjobb tizenegyet, mert az összes játékosom ragyogó munkát végez."

Mbappé
"Elképesztő formában teljesít idén, hihetetlen szezonja van. Ennyit tudok mondani róla. Inkább a saját játékosaimra fókuszálok, nem szeretek olyanokról beszélni, akiket nem én edzek."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK