Marcelo: Szívünket-lelkünket beleadtuk a mérkőzésbe

A főszereplők közül Marcelo, Dani Carvajal, Nacho, Luka Modrić és James Rodríguez nyilatkozott a Valencia elleni siker után.

Marcelo
„Szívünket-lelkünket beleadtuk ebbe a mérkőzésbe. Egy nagyon kemény ellenféllel szemben sikerült megszereznünk a három pontot. Örülök a gólomnak, de a győzelemnek még annál is jobban. Nehéz dolgunk volt.”

„A Real Madrid egy nagyszerű klub. A szurkolók mindig mellénk állnak és átsegítenek minket a nehezebb periódusokon. Az a legfontosabb, hogy még mindig aktív szereplői vagyunk a bajnoki versenyfutásnak. Ha ki szeretnénk harcolni a végső sikert, akkor minden hátralévő bajnokinkat meg kell nyernünk. A terv az, hogy mindig csak az aktuálisan következő meccsre fókuszálunk. Türelmesnek kell maradnunk, ez a kulcs.”

Dani Carvajal
Értékelés:
„Ez volt az első a hátralévő öt döntő fontosságú mérkőzésből. Voltak nehézségeink, de ez természetes, ha az ember egy ilyen minőséget képviselő ellenfél ellen lép pályára. A második félidőben nagyszerű teljesítményt nyújtottunk. Ha értékesítjük a büntetőt, akkor minden sokkal könnyebb lett volna. Az utolsó percben mutatott rohamoknak köszönhetően most egy lépéssel közelebb vagyunk a bajnoki címhez. Négy mérkőzés, tizenkét pont. Ebből tízet kell megszereznünk, és nincs több kérdés.”

Fizikai állapot: „A csapat nagyszerű formában van, mindenki frissnek érzi magát. Az edző taktikai döntéseinek köszönhetően minden mérkőzésen képesek vagyunk az utolsó percig küzdeni. A szélsőhátvédek fontos részei a csapatnak. Ha az edző nagyobb szabadságot ad nekünk, akkor több gólpasszal tudjuk meghálálni a bizalmát. Ma pontosan ez történt.”

Kedd: „Az Atlético Madrid elleni találkozó iszonyatosan nehéz lesz, ahogy a két csapat legutóbbi találkozása is az volt. Apró részletek fogják eldönteni a párharcot. Reméljük, hogy eljutunk Cardiffba.”

Nacho
A mérkőzés:
„Ma muszáj volt győznünk. Minden további bajnokin ez lesz a helyzet, hiszen itt már minden találkozó olyan, mint egy kupadöntő. Örülünk a három pont megszerzésének. A csapat nagyon keményen dolgozott a teljes játékidő alatt. Csalódást keltő volt, hogy sikerült egyenlíteniük, de tökéletesen reagáltunk az előnyünk visszaszerzése végett.”

Szurkolók: „Nagyra értékeljük az emberek támogatását. A segítségükkel minden sokkal egyszerűbb.”

Zinédine Zidane is nyilatkozott a találkozót követően!

Luka Modrić
„Mostantól kezdve minden találkozónk kiemelten nehéz lesz. Nem volt könnyű dolgunk, de jól reagáltunk a Valencia egyenlítésére és sikerült megszereznünk a győzelmet. Nem kényelmesedtünk el az első gólunk után, hiszen a második félidőben is folyamatosan támadtuk az ellenfél kapuját, de nem sikerült kihasználni a helyzeteinket. Nagyon fontos győzelem a mai.”

Rotáció: „Az edző hozza meg a döntéseket, de legtöbbször mindenki képes élni a kapott lehetőségekkel. Egyikünk számára sem probléma, ha a padon kezd meg egy mérkőzést. A csapat eredményei a legfontosabbak, nem az egyéni teljesítmények. A saját kezünkben van a sorsunk.”

James Rodríguez
A találkozó:
„A Valencia egy remek csapat, nagyon komoly történelemmel. Nagyszerűen járatták a labdát és a védőik is hatékonyan csatlakoztak be a támadások felépítésébe. Tökéletes teljesítményt nyújtottunk, nagy intenzitást mutatva. A szélsőhátvédeink rengeteget segítenek, hiszen a felfutásaik alkalmával általában teljesen üresen maradnak, így mindig van egy extra passzopciónk.”

Lehetőség: „Ha az edző engem választ, akkor igyekszem jól játszani. Úgy gondolom, hogy ez sikerült az elmúlt időszakban.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK