Rendkívül rossz sorozatot kell megtörni az Atlético ellen

A Real Madrid az Atlético Madrid ellen játszik szombaton, a városi derbin, ezúttal a Bernabéuban. A feladat természetesen a három pont begyűjtése, amely lehetővé teszi, hogy továbbra is a tabella élén maradjon a csapat. Ám emellett azért is harcolhat a csapat hazai pályán, hogy egy hosszú ideje tartó átoknak vessen véget.

A Real számára nem lesz könnyű kihívás a matracosok elleni találkozó, hiszen az elmúlt évek a rivális sikereiről szóltak a Bernabéuban. Pontosabban: a legutóbbi három idényben minden alkalommal győztesen vonulhattak le a pályáról vendégként Simeone fiai. A 2013-14-es idényben Diego Costa góljával nyertek, egy szezonnal később Tiago és Arda Turan találataival 1-2-re húzták be a meccset, tavaly pedig Griezmann döntötte el a három pont sorsát, így a Bernabéu népe igazán ki van éhezve otthon egy győztes derbire.

170406_Cristiano

Az Atlético nyilván mindent meg fog tenni a sorozat nyújtása érdekében, igaz, a Real Madrid sosem várta az elmúlt három szezonban ekkora biztonsággal és ilyen szilárd pozícióban ezt az ütközetet, mint most. A királyiak 2 pont előnnyel, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva állnak az élen, és immár zsinórban 51 mérkőzésen találtak be legalább egyszer aktuális ellenfelük kapujába, minden sorozatot figyelembe véve.

A győzelem megszerzéséhez erőt adhat az őszi mérkőzés, amelyet három góllal nyert meg Zidane alakulata a Calderónban. Most is örülnénk egy hasonló teljesítménynek, amellyel a Real Madrid visszaszerezné uralmát a Bernabéuban, és tovább erősíthetné helyzetét a tabella élén.

Forrás: defensacentral.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK