James kiakadt, Kolumbiában áll a bál

A Real Madrid színeiben sincs egyszerű helyzete a kolumbiai középpályásnak, hiszen a játékideje miatt folyamatos kérdéseknek, átigazolási pletykáknak van kitéve a szezon egésze során. Most azonban a válogatottnál is megtalálta őt és a csapatot a média. Vajon okkal tették mindezt? Mindenesetre rendkívüli mélységekben jár a nemzeti csapat és a sajtó viszonya, és pont a legrosszabbkor történik mindez.

Nem egyszerű idényt fut James Rodríguez. A Real Madridban többször csak a cserepadról beszállva segítheti a csapatot, ráadásul számára idegen szerepkörben. A magánéleti problémáira is rendszeresen ugrottak a lapok, persze a játékideje, és az újabb felbukkanó lehetséges kérők emlegetése mellett. Télen már az édesanyját is megszólaltatták, aki egyértelműen leszögezte, hogy a fia a Real Madridban akar játszani, itt képzeli el a jövőjét, mégsem csitultak a média képviselői, hiszen a címoldalakat, cikkeket vélhetően jobban viszik Jamesszel, és az alapokat nélkülöző találgatásokkal.

A játékperceit és helyzetét tekintve valóban nincs egyszerű szituációban a madridi tízes. Hiába nyújt remek teljesítményt kezdőként, és csereként beállva egyaránt, ráadásul rendre a szélre szorulva, mégsem tud az állandó csapattagság közelébe jutni, ráadásul Isco remeklése is tovább ront a helyzetén. Az egészet súlyosbítja, hogy a 4-3-3-as rendszerben nincs kifejezett támadó középpályás poszt, ahol James a legjobban érzi magát, a középső középpályát tekintve pedig Kroos és Modrić egyértelműen előtte állnak a sorban, és Zidane törekvései sem afelé mutatnak, hogy ebben a pozícióban gyakran szerepelhet majd.

James_170327

Most pedig a kolumbiai sajtó is beszállt, kritikával illetve James és a csapat játékát (a Los Cafeteros mindössze 1-0-ra verte hazai pályán Bolíviát – James büntetőt rontott, de a kipattanóból ő lőtte végül a győztes gólt). A válogatott azonban jelenleg negyedik a VB-selejtezős csoportban, igaz a második Uruguayt és a hetedik Paraguayt mindössze 5 pont választja el 5 körrel a vége előtt (az ötödik helyezett is interkontinentális pótselejtezőt játszhat, jó esélyekkel). A sorsolása azonban egyáltalán nem rossz a hajrára Kolumbiának: Ecuador (i), Venezuela (i), Brazília (o), Paraguay (o), Peru (i). Venezuela, Paraguay és Peru ellen is Kolumbia a favorit, és Brazíliával jó eséllyel már úgy játszanak Jamesék, hogy ellenfelük már biztosan továbbjutott, így ott elképzelhető némi kísérletezgetés is a másik oldal részéről. A keddi Ecuador elleni mérkőzés azonban ki-ki meccsnek néz ki (egy-egy hely és pont a különbség, ha Ecuador nyerni tud, egyben előz is, és a szintén egy pontra lévő Chile vélhetően megveri hazai pályán Venezuelát), így nagyon rosszkor jött ez a feszült helyzet.

Mindenesetre itt volna az ideje békén hagyni ezt a srácot, és hagyni futballozni, varázsolni, olyan poszton és bizalommal, ahogy megérdemli. Látszik hogy rendkívül motivált, de ebben a szezonban annyi támadás, médiazaklatás érte/éri, amit még egy profi labdarúgónak sem könnyű kizárnia. Reménykedem benne, hogy áprilisban kulcsszereplő lehet a nagyobb találkozókon, csupán egy kis bizalom hiányzik, és az, hogy a megfelelő poszton szerepeljen.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK