Del Bosque szerepe Nacho felemelkedésében

Nacho Fernández a Real Madrid akadémiáján, a különböző korosztályos csapatokat végigjárva nevelkedett, és úgy vált az első keret állandó tagjává, hogy nem kellett kölcsönszerepléssel bizonyítania tehetségét. De mégis ki(k)nek köszönhető, hogy a spanyol a semmiből vált a Real Madrid egyik legbiztosabb pontjává?

Nacho remek szezont fut, élvezi edzőinek bizalmát mind a klubjában, mind pedig a spanyol válogatottban. Mindez azonban nem valósulhatott volna meg Vicente del Bosque folyamatos közbeavatkozásai nélkül.

Amikor a védő még csak egy egyszerű gyerek volt és Alcala de Henaresből bekerült a Real Madrid akadémiájára, egyáltalán nem úgy tekintettek rá, mint egy igen tehetséges fiatalra, aki idővel eljuthat a klub első csapatának keretébe is.

Az első csapat akkori trénere (igen, Vicente del Bosque) azonban töretlenül hitte, hogy a srác játékában van valami egészen különleges, amibe érdemes lehet kapaszkodni, még úgy is, hogy Nacho nem tudott részt venni minden edzésen és kénytelenek voltak néhány hónap erejéig visszaküldeni őt Alcala de Henaresbe.

A Real Madridba való visszatérése után hat esztendővel azonban a védő elkötelezettségének és személyiségének köszönhetően bemutatkozhatott a klub első csapatában, ahol azóta is szorgalmasan szolgálja az éppen aktuális edzőt és a világ legnagyobb klubját.

Időközben azonban újra Del Bosque volt az, aki közbeavatkozott, és olyat tett, ami talán sokakat meglepett. 2013-ban, a spanyol tréner segítségével Nacho pályafutása egy rendkívül fontos pontjához érkezett el: a Real Madrid saját nevelésű játékosa meghívót kapott a válogatottba.

Napjainkban Julen Lopetegui, a spanyol válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya is rendszeresen támaszkodik a sokoldalú hátvédre, csakúgy, mint Zinédine Zidane, aki 2016 nyarán nem engedte, hogy a több lehetőségre vágyó védő távozzon a Real Madridtól, pedig ajánlatok bőven érkeztek érte Európa különböző pontjairól.

Ma már köztudott, hogy a klub szeretné meghosszabbítani a futball egyik jó fiújának szerződését is, ami igazán remek elismerése lenne a Nacho szüntelen erőfeszítéseinek. Ám mindez nem lenne ott a küszöbön, ha annak idején Del Bosque nem ragaszkodik a „tehetségtelen” fiatalhoz.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK