Sergio Díaz, a Real Madrid saját Agüerója

Az elmúlt években Martin Ødegaard állt a madridi utánpótlás reflektorfényében, de egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a frissen érkező dél-amerikai játékos, Sergio Díaz lekörözi norvég kollégáját.

Sergio Díaz 2016 nyarán írt alá a Real Madridhoz. De mit is érdemes tudni róla?

Az európai klubfutball egyik legnagyobb tehetségének tartott játékos már nyolc esztendősen felkeltette a paraguayi média és játékosmegfigyelők figyelmét, enek köszönhetően tíz éves korában már a Cerro Porteño, Paraguay legsikeresebb és legnépszerűbb klubjának utánpótlásábában pallérozódott. Tizenöt (!) évesen debütált hazája élvonalában. Madridba kerülését elsősorban egy touloni barátságos futballtornának köszönheti. A Real Madrid játékosmegfigyelői itt döntötték el, hogy lecsapnak az 1998-as születésű tehetségre. Díaz felmenői egyébként sosem kerültek közelebbi kapcsolatba a futballal, de tizenhat éves öccse és tizenhárom éves unokaöccse szintén paraguayi elitklubok utánpótlás-rendszerében tanulják a szakmát.

A hazájában a közelmúlt legnagyobb ígéretének tartott játékost sokszor hasonlítják Sergio Agüeróhoz. A névrokonságon kívül mindkettőjükre igaz, hogy rendkívül dinamikus, technikás, gólerős és fejlett kombinációs készségekkel rendelkező játékosok. Nem titok, hogy a Real Madrid vezetősége is nagy reménységeket fűz a dél-amerikai tehetséghez.

Megérkezését követően nem kellett sokat várnia a szakmai stáb bizalmára, hiszen Zinédine Zidane vezetőedző őt is magával vitte a csapat előszezoni túrájára. Sergio az Európa-bajnokságról frissen hazatérő spanyol játékosok társaságában utazott az észak-amerikai célállomásig. A közösségi médiában posztolt képeken túl is arról szóltak a hírek, hogy Sergio Díaz rendkívül gyorsan beilleszkedett a spanyolok alkotta közösségbe, ami Madridban mindenképpen plusz pont. A pletykák szerint Lucas Vázquezzel és Álvaro Moratával került különösen jó kapcsolatba a fiatal játékos, akik a baráti beszélgetéseken kívül számos tanáccsal is szolgáltak az ifjú titán számára.

Az sem titok, hogy cikkünk főhőse a stáb és a nagyobbnál nagyobb világsztárok szerint is nagyszerűen kezelte az utazással és az új környezettel járó nyomást. Madridban úgy vélik, hogy a túra mindenképpen pozitív hatással volt Sergióra, hiszen rengeteg fontos emberrel ismerkedett meg, illetve testközelből találkozott a klub működésével és értékeivel. Sergio Díaz habfehér debütálására sem kellett sokan várnia az érdeklődőknek: a Chelsea elleni barátságos mérkőzés 69. percében ő is pályára lépett. Ilyen élmények után nem csoda, hogy a Castilla közösségében is könnyedén találta meg a helyét. Az öltözőben mindenki úgy ismeri őt mint egy kifejezetten szerény, barátságos, kissé visszahúzódó srác.


A Chelsea ellen

A játékos a spanyol harmadosztályban is remekül kezdett: a Real Sociedad B elleni debütálásán két góllal is egy gólpasszal járult hozzá csapata győzelméhez. Túlzás lenne azt állítani, hogy a nagyszerű kezdést nagyszerű folytatás követte, hiszen azt ezt követő huszonnyolc mérkőzésen mindössze három találatig jutott a dél-amerikai, de rossz sorozatában mindenképpen szerepet játszanak a Castilla csapatszintű problémái is. Öt góljával egyébként Díaz még így is a Castilla házi gólkirálya a bajnokságban – igaz, csupán holtversenyben.

Életkorábol kifolyólag ő is tagja a Guti Hernández által irányított, az UEFA Ifjúsági Ligára összeálló "Real Madrid U19" együttesnek. Az európai terepen mutatott teljesítményét egyetlen rossz szó sem érheti: hét mérkőzés, négy gól, öt assziszt. Az első öt találkozót követően ilyen címmel cikkezett róla a Marca: Sergio Díaz meghódítja Európát!

Sergio karrierje egyébként közel állt a kettétöréshez, hiszen gyermekkorában szülei Argentínába akartak költözni az optimálisabb munkalehetőségek végett, de a családfő végül a paraguayi maradás mellett döntött, Díaz pedig csatlakozhatott a már említett Cerro Porteño megfelelő korosztályos csapatához. Dél-Amerika után már Madridban is letette a névjegyét, ilyen teljesítménnyel pedig csupán idő kérdése, hogy mikor fog a felnőtt csapat ajtaján kopogtatni.

Forrás: goal.com; transfermarkt.de
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK