Ha Sergio Ramos nem lenne…

Sergio Ramos mondhatjuk, hogy majdhogynem tökéletesen egyedül tartja életben a Real Madrid esélyeit a bajnoki címre. A bajnokságban eddigi hét gólja kilenc pontot hozott a csapatnak, nélküle pedig a fővárosiak csupán a tabella harmadik helyén állnának, kilenc pontra a Barcelonától, négyre a Sevillától, és mindössze egy ponttal előznék meg az Atléticót, és hárommal a Villarrealt.

Sergio Ramos, a kései gólok mestere

Ramos Lisszabon óta hős Madridban, hatalmas szerepet játszott a Tizedik megnyerésében, és a tavalyi BL-fináléban is ő szerezte csapata gólját. Ráadásul már a mostani szezon elején megalapozta kiváló teljesítményét, hiszen a Sevilla elleni UEFA-szuperkupa döntőjében is ő szállította a gólt, amely után hosszabbítás következhetett. Aztán a bajnokság harmadik fordulójában, az Osasuna elleni 5-2-es győzelem alkalmával folytatta a gólgyártást. Ez a meccs az egyetlen, ahol találatát nem mondhatjuk „életmentő” fontosságúnak, minden azt követő alkalommal valamilyen szinten bukástól mentette meg csapatát.

Remeklése az ötödik játéknapon, a Villarreal ellen folytatódott egy döntetlent kiharcoló találattal. Ezután sérülés miatt hat hétre partvonalon kívülre került, majd visszatérése igencsak „ramososra” sikeredett: a Barcelona elleni El Clásicón az utolsó percben a védjegyévé vált fejessel egyenlített. A következő héten, a Deportivo ellen pedig újfent őt ünnepelték hősként – ezúttal győztes gólt szerzett, ráadásul a Bernabéuban.

Sergio Ramos

"Ramos-time"

Az új évben folytatódott Ramos menetelése az örök legendává válás útján: a Málaga elleni duplájának köszönhetően a tizenkilencedik játéknapon a Real mindhárom pontot megszerezte. Majd jött a Napoli elleni összecsapás, amelyen Ramos – ahogy megszokhattuk – a legjobbkor bólintott a hálóba. Majd a második gólban is hatalmas szerepet vállalt, és csak azért nem mondhatjuk, hogy megint dupláznia sikerült, mert a találatot hivatalosan Mertens öngóljaként jegyezte az UEFA. Végül következzen a legfrissebb emlék, a gól, amely talán egy kicsit korainak is mondható a Ramos-time-hoz képest. A Madrid kapitánya a 81. minutumban bólintott a kapuba, mikor már mindenki (legalábbis a Betis szurkolói biztosan) azt hitte, döntetlen lesz a meccs vége.

Egyedül Cristiano Ronaldo góljai nyomnak többet a latban Ramoséinál. A portugál 19 gólja 10 pontot hozott a Madridnak. Ramos után Morata következik a listán (8 gólja 8 pontot hozott), majd végül Bale és Benzema, akiknek egyaránt 3-3 pontot köszönhet a csapat.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…