Sergio Ramos: Nem vagyok hős

A vezetőedző mellett a néhány játékos is nyilatkozott a Napoli elleni mérkőzést követően.

Sergio Ramos
Értékelés:
„Boldog vagyok, mert elértük a célunkat, ami a következő körbe való kvalifikáció volt. A mai volt a századik európai kupasorozatban lejátszott madridi mérkőzésem, s nem is lehetne jobb módja az ünneplésnek, mint a csapat gólokkal való segítése.

„Szoros meccsen vagyunk túl. Az első félidőben volt némi nehézségünk a játékszer megtartásával, ezen el kell gondolkoznunk. Nagyon kapkodtunk a támadásépítéssel, túl mélyen védekeztünk. A Napoli már a mi területeinken is képes volt labdát szerezni, ebből számos lehetőséget alakítottak ki. Összességében elégedettek vagyunk a továbbjutás miatt, de reagálnunk kell a hibáinkra. Most újra a La Liga kerül a figyelmünk középpontjába.”

Változó teljesítmény: „Egy héttel ezelőtt meg akartak ölni a kritikusok, egy hónappal ezelőtt fantasztikus voltam, és csak azért, mert ma gólokat szereztem, még nem váltam hőssé. Mindannyian a legjobb teljesítményre törekszünk, s a kezdeti nehézségeink ellenére megmutattuk, hogy együtt veszélyesek vagyunk. A második félidőben nagyobb fenyegetést jelentettünk az ellenfél számára. A dolgok nem mindig mennek terv szerint, de ha megfelelő hozzáállást tanúsítunk, akkor a dolgok működni fognak előbb-utóbb…”

Keylor Navas
Ramos: „Ő egy rendkívüli fontosságal bíró játékos a Real Madrid számára. Ha a csapat bajban van, akkor mindig előlép és megkönnyíti a dolgunkat. Ramos egy csatár ösztöneivel rendelkezik. Hatalmas a hite, ennek köszönhető, hogy a szögleteknél mindig megtalálja a fejét a labda.”

Értékelés: „A legjobb teljesítményre törekszünk. A mérkőzés néhány periódusában eléggé rendezetlenek voltunk, de ez nem azért történt így, mert gyengén működött volna a csapat védekezése. Tulajdonképpen nagyon jól végeztük a dolgunkat a saját kapunk előtt, nem hagytunk üres területeket és kisegítettük a másikat. Sok pozitívum volt a mérkőzésben. Természetesen vannak területek, ahol fejlődésre szorulunk, de a világon egyetlen csapat sem tökéletes.”

Dani Carvajal
„Kétségtelen, hogy nehéz estén vagyunk túl. A Napoli remekül támad le és nagyon nehéz dolgunk volt a labdakihozataloknál, ezért megpróbáltunk kontrákat vezetni a gyors játékosaink segítségével, de ez nem vezetett eredményre. Nem olvastuk jól a játékot. Sergio góljainak köszönhetően pozitív végeredménnyel távozunk Nápolyból. Visszagondolva a teljes párharcra, megérdemeltük a továbbjutást.”

Javulás: „Az első félidő után Zidane azt mondta nekünk, hogy nagyobb intenzitással kell játszanunk. Az egyenlítés után olajozottabbá váltak a dolgok, képesek voltunk megőrizni a játékszert és nagyszerű támadásokat vezettünk a szélen. Továbbjutottunk, ez a legfontosabb.”

Kapitány: „Sergio hihetetlenül fontos számunkra. Újból és újból bizonyítja, hogy miért van itt. Bízom benne, hogy még sok góllal segíti a csapatot a jövőben.”

Kíváncsi vagy Zidane szavaira a mérkőzéssel kapcsolatban? Kattints ide!

Marcelo
„Képesek voltunk megőrizni a hidegvérünket. Nagyszerűen védekeztünk és kihasználtuk a lehetőségeinket. A mérkőzés előtti napokban számos kérdést megvitattunk az öltözői megbeszéléseken, s ezeket ma sikerrel valósítottuk meg a pályán is. A Bajnokok Ligájában egyetlen mérkőzés sem könnyű, de mi elértük a kitűzött céljainkat.”

Társak: „Ramos egy igazi harcos. Nagyon keményen dolgozik, megérdemli a sikereket. Biztosra veszem, hogy a góljainak és a továbbjutásunknak is nagyon örül. Ami Moratát illeti, ő sem habozik mindent beleadni az edzéseken és a meccseken. Éhezik a gólokra, ezért különösen nagy az ünneplés, amikor sikerül szereznie egyet.”

További gondolatok: „Mind a Barça, mind a PSG nagyon erős együttes, így bármi megtörténhet a holnapi napon. Ami minket illet, ideje a bajnokságra összpontosítanunk.”

Casemiro
A találkozó:
„Nehéz terepre érkeztünk és akadtak nehézségeink az ellenfél presszingjéből kifolyólag, de végül kiharcoltuk a továbbjutást. Nem kezdtük jól a mérkőzést, de az értékeléskor nem szabad elfelejteni, hogy a Bajnokok Ligájában játszottunk egy nagyszerű ellenfél ellen. Zidane nagyszerűen látja meg a hibákat. A második félidőben pontosan azt tettük, amit a szünetben kért tőlünk, a dolgok pedig remekül alakultak.”

A többiek: „Ramos a szemünk előtt ír történelmet. Nagyon boldog vagyok, hogy a csapattársamnak mondhatom őt. BBC? A világ legjobb játékosairól beszélünk. Gyorsak, erősek és nagyon veszélyesek. Mindig lesznek kritizálók, de mi örülünk a jelenlétüknek.”

Célok: „A célunk a címvédés, illetve a bajnokság megnyerése.”

Karim Benzema
„A Napoli egy nagyszerű ellenfél, akik rengeteg nehézséget okoztak nekünk, különösen a mérkőzés első góljának megszerzésével. Nagyon nehéz mérkőzés volt, rugalmasságra volt szükség valamennyiünktől. A második félidő már egy kicsit jobban alakult. Megnyertük a találkozót és továbbjutottunk.”

BBC: „Mindig rengeteg figyelem összpontosul hármunkra. A mi feladatunk nem csak a gólszerzésből áll. Nagyon keményen dolgozunk a csapatért, egy-egy nehezebb mérkőzés alkalmával pedig mindenki minket hibáztat. Ha lehetőséget kapunk, akkor mindent megteszünk a csapatért és próbéljuk segíti a társainkat.”

Lucas Vázquez
A mérkőzés: „Kemény volt. A viszonylag korai vezetésnek köszönhetően reális esélyük nyílt a továbbjutás kiharcolására, de nem adtuk fel, s végül két pontrúgásnak köszönhetően sikerült megfordítanunk a mérkőzést.”

Sorsolás: „Már csak öt találkozó választ el minket a Bajnokok Ligája megnyerésétől. Keményen és alázatosan dolgozunk majd az álmunk megvalósításához. Ami a negyeddöntőket illeti, egyetlen csapatot sem preferálunk a többivel szemben, mindenkire készen kell állnunk. Már nagyon várjuk, hogy kiderüljön az ellenfelünk kiléte.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK