Marcos Llorente: Hasonló szinten állok, mint a madridi középpályások

A MARCA különszámában megjelent rövidebb interjúban a klub rendkívül ígéretes kölcsönjátékosa, Marcos Llorente mesél jelenlegi helyzetéről, a királyi gárda trénerével való kapcsolatáról és jövőjéről.

Mennyire reális, hogy a szezon végén visszaköltözöl Madridba?
Ezt nem könnyű megmondani. A fővárosban vannak a világ legjobbjai, így alaposan át kell gondolni a visszatérés előnyeit és hátrányait. Jelenleg inkább a mostani csapatomra és a fejlődésre próbálok koncentrálni. A szezon végén fogunk dönteni.

Jó választás volt az Alavés?
Igen. Igazság szerint nagyon jól alakulnak itt a dolgaim. A távozáskor rengeteg kétség volt bennem, mert egyáltalán nem voltam biztos benne, hogy megfelelő döntést hoztam. Az Alavés nem tartozik az élcsapatok közé, de nem elképzelésem sem volt arról, hogy hogyan jövök majd ki az edzőmmel és mennyi játéklehetőségek fogok kapni. A dolgok végül jól sültek el. Rengeteget játszom, és minden nap tanulok valami újat.

Milyen kapcsolatban vagy Zinédine Zidane-nal?
Neki nincs ideje arra, hogy a kölcsönben lévő játékosokkal foglalkozzon, így nem szoktam beszélni vele, ugyanakkor az az érzésem, hogy nagyon jól ismer engem. Két évig az ő közvetlen irányítása alatt dolgoztam, tisztában van a képességeimmel. Ennyi a kapcsolatunk.

Nehéz volt elhagyni a Real Madridot? Szinte az egész életedet ott töltötted.
Az előszezon idejére még mindenképpen szerettem volna a csapattal maradni, hogy felmérjem a helyzetet. Elég gyorsan világossá vált számomra, hogy ilyen konkurencia mellett még biztosan nem teremne nekem túl sok babér, így összehívtam a családomat és a távozás mellett döntöttünk. Nem bánom, hogy így alakult. Az előszezon után azt mondták nekem, hogy nagyjából tíz mérkőzésen léphetnék pályára, de ez egyrészt elég kevés, másrészt pedig nincs rá semmi garancia. Rengeteg dolog változhat egy csapat életében. Ha hátrányba kerültünk volna más csapatokhoz képest, akkor mindig a lehető legjobb felállás játszott volna. Talán egyetlenegyszer sem kaptam volna lehetőséget.

Ha jövőre visszatérsz, vajon fel tudnád venni a versenyt a többiekkel?
Igen. Minden játékosnak vannak előnyei és hibái, de úgy gondolom, hogy hasonló szinten állok, mint a madridi középpályások. Természetesen ez majd csak akkor derül ki, amikor valóban sor kerül erre a versengésre. Talán tévedek.

Megelégednél egy cserejátékos szerepével is?
Nehéz döntenem ebben az ügyben. Az eszem azt súgja, hogy türelmesnek kell lennem, de a szívem mást mond. Nagyon szeretek futballozni és elég nehezen viselem, ha huzamosabb ideig a padon kell ülnöm.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK