Kovačić: Képes vagyok a Real Madridban játszani

A Real Sociedad elleni győztes bajnoki mérkőzést követően Casemiro, Álvaro Morata, Raphaël Varane, Keylor Navas, Danilo, Lucas Vázquez és Mateo Kovačić állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

Casemiro

„Kétségkívül fontos nap a mai, de nekünk nem a többi csapattal kell foglalkoznunk. Keményen kell pályára lépnünk és jól kell játszanunk. Kizárólag magunkra kell gondolni és a győzelemre. Azon dolgoztunk, hogy nyomás alá helyezzük őket amikor labdát birtokolnak, mert tudtuk, hogy nagyon erősek ebben. Jól végeztük a munkánkat, és ezért minden játékosunkat gratuláció illeti. A bajnokság sorsa rajtunk múlik, és ha megnyerjük a hátralévő meccseinket, akkor bajnokok vagyunk.”

„A Real Madridban játszani nagy kihívás. Mindig a legjobb teljesítményünket kell nyújtani, amit a közönség is akar. Folytatjuk a munkát, de a szurkolóink támogatása is nagyon fontos, mert csak együtt tudunk győzni.”

Álvaro Morata

„A Real Sociedad remek csapat, a legjobb futballt játsszák. Tudtuk, hogy ez sokba kerülhet nekünk, mivel mindegyik nagyágyú ellen pontot szereztek már.”

„Kritikus fontosságú volt, hogy győzzünk ma, mivel a többiek pontokat vesztettek. Segítenem kellett a csapatot ahogy tudtam. Egy remek gólt szereztem.”

Kapcsolat Lucas Vázquezzel: „A beadása már fél gólt jelentett. Jól fejeztem be, és boldog vagyok Lucas miatt. Keményen dolgozik azért, hogy itt lehessen. Egy remek játékos és egy jó barát. Remélem így tudjuk folytatni.”

Raphaël Varane

„Az élen vagyunk és harcolni fogunk érte, hogy ott is maradjunk. Boldogok vagyunk az eredmény miatt, mivel tudtuk, hogy mi történt a nap korábbi részében. Megfelelő volt az egyensúly. Még rengeteg helyen tudunk javulni, de ezért vagyunk itt. Amikor jó eredmény születik, az önbizalom is növekedni kezd és nyugodtabb leszel, így lehetőséged nyílik dolgozni ezeken a hiányosságokon.”

Egység: „Több tapsot hallottam, mint füttyszót, de tudjuk, hogy nagyok az elvárások. Együtt vagyunk, segítjük egymást. Csapatként fogjuk folytatni.”

Keylor Navas

„Nagyon fontos volt győznünk. Tudjuk, ha bajnokságot akarunk nyerni, akkor minden mérkőzésen győznünk kell. Nagyon boldogok vagyunk. Sok csapat van még versenyben rajtunk kívül, ezért alázatosnak kell maradnunk. Nagyszerűen teljesített ma a csapat. Jól védekeztünk. Emellett a minket üldöző együttesek pontokat veszítettek, ami szintén fontos.”

Danilo és Cristiano dícsérete: „Bízunk egymásban. Danilo remek meccset játszott. Apránként haladva, egyre nagyobb önbizalommal játszik. Sosem adta fel. Mindenki támogatását élvezi. Ő egy kitűnő játékos és egy olyan ember, aki teljesen tisztában van magával. Cristiano? Ő nyugodt. Tudja, hogyan kell a mérkőzésekre kimenni és ma góllal segített minket, ami mindig jól jön.”

A harmadik gól: „Mindig dolgozunk az ilyen helyzeteken. Most nagyon jól sikerült. Ronaldo rám kiabált, én pedig láttam a helyet ahol meg tudott indulni, hogy végül egy remek góllal végződjön az akció.”

Mérkőzések a bajnokságban: „Elértem a 100. bajnoki mérkőzésemet, ami egy igazi álom számomra. Remélem még nagyon sok év és mérkőzés megadatik itt nekem. Ezért dolgozom minden nap.”

Danilo

„A mai eredmény nagyon fontos volt, gratulálnunk kell a csapatnak a teljesítményéért. Így kell folytatnunk. A Real Sociedad nagyon jól szervezett gárda, remek játékosokkal, de számunkra egyértelmű volt a győzelemhez vezető út. Továbbra is keményen kell dolgoznunk, hogy elérjük a céljainkat.”

Mateo Kovačić

„Ez egy nagyon fontos mérkőzés volt és megszereztük a három pontot. A csapat nagyon jó volt és ezen az úton kell tovább folytatnunk.”

„Boldog vagyok, de a legfontosabb a győzelem és a vele járó három pont. Ma gólt szereztem és gólpasszt adtam, így kell tovább folytatnom, hogy bebizonyítsam: képes vagyok a Real Madridban játszani.”

A közönség és Cristiano Ronaldo: „A közönség kitett magáért. Olyan volt, mintha még egy emberünk lett volna a pályán. Meg kell köszönnünk ezt nekik. Ronaldón nagy nyomás van, ami számára normális. Ő egy olyan játékos, aki szinte minden meccsen gólt szerez. Emiatt van ez a nagy nyomás, de őt nem lehet kizökkenteni.”

Lucas Vázquez

„A Bernabéu szurkolói a legigényesebbek az egész világon és ezért sokszor nehéz a Real Madridban játszani. Ha a közönség és a csapat egymásra talál, nem lehet minket megállítani.”

Megközelítés: „Tudtuk, hogy a Sociedad jól bánik a labdával és megnyerheti a labdabirtoklást. Vártunk a lehetőségeinkre és mi szereztük az első gólt, ami hatalmas előny volt."

A bajnokság: „Megnyugtató előnyünk van és ha a Mestallában sikerül nyernünk, akkor még nagyobb lesz. Ettől meg kell jönnie az önbizalmunknak, és ezen az úton kell tovább folytatnunk. Jó szezonunk lehet még, a kupa-kiesés ellenére is.”

Munkás hetek: „Előnyt kell kovácsolnunk abból, hogy nem lesz hétközi meccsünk még két hétig. Folyamatosan dolgoznunk kell, hogy frissek legyünk a bajnoki összecsapásokra.”

Ha még nem olvastad el Zidane mérkőzés utáni nyilatkozatát, ide kattintva megteheted.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…