Cristiano idei hét kulcsmomentuma

Cristiano Ronaldo immár a negyedik Aranylabdáját is begyűjtötte, miután tegnap a France Football kihirdette őt győztesként. A FIFA-tól különvált trófeát Messit és Griezmannt megelőzve szerezte meg a portugál, bővítve ezzel így is mutatósnak mondható ez évi kollekcióját. A Real Madrid hetese 51 gólt szerzett ebben a naptári évben – 38-at klubja, 13-at a válogatottja számára – emellett megnyerte a BL-t és az EB-t is. Ezek azok a főbb pontok, amelyek miatt a világ különböző helyekről érkező újságírói Funchal szülöttére szavaztak. Íme az idei szezon hét olyan kulcspillanata, amelyek jelentős szerepet játszottak az Aranylabda odaítélésében.

1. 2016. március 5. – Mesternégyes a Celta ellen

A Santiago Bernabéu tombolhatott CR 2016-os szezonjának egyetlen mesternégyese láttán. Az azért sokat elmond a játékosról, hogy bár voltak, akiket meglepett vele, nem ők voltak többségben. A második félidei portugál góleső egy kiütéses 7-1-es sikerhez segítette hozzá a Real Madridot a Celta Vigo ellen.

2. 2016. április 2. – A Camp Nou bevétele

Zidane Madridja igazán a bajnokesélyes Barcelona ellen esett át a tűzkeresztségen. Miután Piqué az 56. percben vezetést szerzett a hazaiak számára, a Realnak nem tartott soká egyenlíteni Karim Benzema által. És a hajrába érve megérkezett Ronaldo is. Öt perccel a vége előtt megszerezte 16. gólját a katalánok ellen, ezzel megnyerve a mérkőzést csapatának.

3. 2016. április 12. – A Wolfsburg elleni mesterhármas

A dolgok nem álltak valami jól a spanyolok számára, miután 2-0-s vereséget szenvedtek idegenben a Wolfsburg ellen, a BL-negyeddöntő első felvonásán. Viszont a Bernabéu már átélt pár különleges estét, szóval a fordítás nem tűnt lehetetlennek. Végül így is lett, Ronaldo mesterhármasa megmentette a csapatot, és Zidane-t a váratlan kieséstől, és a Real Madrid bejutott az elődöntőbe.

161213cristiano7pillanata2

4. 2016. május 28. – A Tizenegyedik

Nem mondhatni, hogy élete mérkőzését játszotta, de a végén a győzteseknek járó éremmel távozhatott, és hatalmas szerepet játszott abban, hogy a csapat egyáltalán szerepelhetett a fináléban. Persze a slusszpoén így is neki jutott, hiszen a büntetőpárbajban ötödik lövőként az övé volt az elsőséget bebiztosító találat, a városi rivális Atlético ellen.

5. 2016. június 22. – Menekülés a kiesés elől

Portugáliának rosszul állt a szénája a csoportkör vége felé a 2016-os EB-n, de Ronaldo kétszer is egyenlíteni tudott Magyarország ellen, így a 3-3-as döntetlennel a portugálok harmadikként végeztek a csoportban, és továbbjutottak az egyenes kieséses szakaszba.

6. 2016. július 10. – Portugália első EB-aranya

Ami karrierje egyik meghatározó meccse lehetett volna, hamar rossz irányt vett a szempontjából. Egy korai sérülés miatt a 25. percben nagy fájdalmak között kellett elhagynia a pályát. Ám honfitársai hihetetlen küzdőszellemének köszönhetően, csapatkapitányuk mégis ünnepelhetett a végén. Az első EB-címet Portugália számára.

161213cristiano7pillanata3

7. 2016. november 19. – Tripla az Atlético ellen

Cristiano nem úgy kezdte az új szezont, ahogy azt megszokhattuk tőle, ebben főképp nyári sérülése játszhatott szerepet. De a Calderónban rendezett városi rangadó az ő estéje lett, három góljával magabiztos győzelmet szállítva a Real Madridnak. Másnap a címlapok az ő zsenialitásával voltak tele.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK