Benzema: Éllovasként is hatalmas nyomás lesz rajtunk Barcelonában

A francia támadó a csapat hivatalos honlapján nyilatkozott a közelgő El Clásicóról, a csapat formájáról, Zidane-ról és a saját helyzetéről.

Az El Clásico
"Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen egy nagyszerű csapat ellen fogunk játszani. Tudjuk, mi vár ránk. Nagy nyomás lesz rajtunk, és ezen az sem változtat, hogy vezetjük a tabellát."

Nyomás a Barcelónán
"Nekünk is ugyanolyan nyomással kell megküzdenünk. Minden mérkőzés ilyen, nem számít, hogy játszol-e, vagy, hogy egy gyengébb csapat az ellenfél. Nyomás mindig lesz. Azonban ezt a mérkőzést a presztízse emeli minden más találkozó fölé. Ez az El Clásico."

A Klasszikusok
"Őszintén mondom, hogy mindig különleges élmény. Ez az a mérkőzést, amit látni kell. Ilyenkor a világ megáll egy pillanatra és a Real Madrid-Barcelona párharcra koncentrál. Mindenki erről beszél. Olyan ez, mintha újra és újra az első Klasszikusodra készülnél."

A csapat jó formája
"A titok a rengeteg munka. Nem születnek győzelmek kemény munka és áldozatok nélkül. Az edzéseken mindent beleadunk, és egymásért játszunk. Ha visszatekintünk az elmúlt évekre, előfordult, hogy az utolsó pillanatokban hibáztunk. Ezt nem engedhetjük meg magunknak, koncetrálnunk és nyernünk kell."

Célok
"Mindig ugyanaz a cél: minél több trófeát nyerni. Minél több gólt szerezni, gólpasszt adni és folytatni ebben a nagyszerű csapatban. Szeretném megnyerni a bajnokságot, mivel ez eddig csak egyszer sikerült. De szeretném elhódítani a Király-kupát és a Klubvilágbajnokságot is. Csak a győzelemre szabad koncentrálnunk."

Ugyanaz a csapat
"A legjobb csapatok összetétele nem gyakran változik. Mindenki jól ismeri a másikat, és ez nagyon fontos egy csapat életében. Minden évben jön egy-két új igazolás, akik erősítést jelentenek. Úgy gondolom, ez egy jó felfogás."

A legkeményebb védők
"Számomra a legkellemetlenebb és legkeményebb védők nálunk játszanak: Ramos, Pepe és Varane. Sok védő ellen játszhattam már, de ők a legkeményebbek."

Zidane
"Különleges érzés, hogy ő az edzőnk. Korábban egy olyan játékos volt, akire felnéztem, példaképként követtem, egy legenda. Csodálom őt, és sokat beszélek vele. Nagyon boldog vagyok, hogy ő az edzőnk, egy nagyszerű ember."

Értékesnek érzed magad?
"Igen, annak. A statisztikák is ezt mutatjákm. Az emberek kritizálnak, de ez is a munkám része. Tudom, hogy hol vagyok, tudom, hogy ez a Real Madrid, itt folyamatosan bizonyítani kell. Mindig is erről álmodtam, hogy itt játszom, itt nyerek trófeákat. Célom, hogy folyamatosan fejlődjek, ezért keményen dolgozom és mindenben segítem a társaimat. Csak erre koncentrálok, és nem figyelek a kritikákra, mert kritikák mindig lesznek."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Manchester City elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a Manchester City elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágójára. A keret Kapusok: Lunin, Kepa,…