Luís Figo: Titokban, de a mai napig járok a Bernabéuba

Luís Figo a spanyol Cadena COPE rádióállomás vendége volt egy interjú erejéig. A portugál futballtörténelem egyik legkiválóbb játékosa beszélt Cristiano Ronaldóról, a Real Madridban töltött éveiről, egykori csapattársairól és a klub jelenlegi helyzetéről.

A Real Madridba való szerződéséről: „Történelmi dolog volt a spanyol futball történelmében, de ez már a múlt. Úgy gondolom, helyes döntés volt.”

Visszatérés Barcelónába: „Ha valamiért Barcelonába kell mennem, akkor nem fog visszatartani a múlt. Jelenleg nincs okom arra, hogy oda utazzak, de ha erre lesz szükség, akkor megteszem. Amikor korábban ott jártunk, sem nekem, sem a családomnak nem volt problémája abból, hogy sétáltunk a Paseo de Gracia körül.”

Edzői pálya: „Soha nem vágytam igazán arra, hogy edző legyek. Még a liszenszem sincs meg és nem érzem úgy, hogy a közeljövőben megszerzem majd. Szakértő sem szeretnék lenni, mert nem oylan típus vagyok, aki kritizálja az embereket. Mindig elismerően beszélek a játékosokról. Sokkal jobban szeretek golfozni, így egyszerűbb az élet.”

A gyerekei: „Az egyikük Barcelonában született, a másik kettő pedig Madridban. Mindig váltogatják a kedvenc csapataikat. A legkisebb a Real Madridnak szurkol, és azt hiszem, a két nagyobbik a Barcelonának, igaz, nem tudom, hogy a középső átváltott-e a Real Madridra vagy sem. Nehéz követni ezeket a dolgokat.”

Madridizmus: „Járok a Bernabéuba. Titokban, de járok.”

Cristiano Ronaldo: „Ő mindig jó, csak egy probléma van: nem várható el, hogy minden meccsen két vagy három gólt szerez, ha pedig nem sikerül betalálnia, akkor rögtön rosszul teljesít. Valószínűleg ő Portugália történelmének legjobb labdarúgója a statisztikái és amiatt, amit eddig nyert. Tiszteletben kell tartani azonban Eusébiót, mert ő volt az első. Ha azonban a teljesítményt és a számokat vesszük figyelembe, akkor talán Cristiano a legjobb.”

Mourinho: „Ő a barátom. A Sportingban töltött éveim óta ismerem, az edzőm volt ott, Barcelónában és az Interben is. Elismerem őt, mert ismerem azt az embert, aki az edzői szerep mögött van. Az Interből egy évvel korábban is visszavonulhattam volna, de nem így történt, mert együtt dolgozhattam vele. Úgy vélem, ez volt a helyes döntés.”

Zidane vagy Simeone: „Simeone hihetetlen munkát végez az Atléticónál. Az egész világ látja, amit elér a csapatával, csak gratulálni tudok neki. Zidane csak nemrég kezdte el az edzői pályát. Mindig kellemetlen összehasonlításokba bocsátkozni. Mindkettejüknek megvannak a saját módszereik és mindketten eredményeket érnek el.”

MSN: „Nagyon kedvelem őket, fantasztikusak. Lenyűgöző játékosok, hárman a világ legjobbjai közül. Nem hasonlítom őket a BBC-hez. Élvezem, ha jó játékosokat és jó futballt láthatok.”

Neymar: „Megvan a saját játékstílusa. Ha az emberek ezt nem kedvelik, az az ő bajuk.”

Zidane: „Nem beszélünk sokat, de nemrég meglátogattam a Real Madrid edzésén és ugyanaz az ember volt, aki mindig. Nyugodt volt. Úgy vélem, jó munkát végez.”

Luis Enrique: „Jól kijövünk egymással. A csapattársam volt, jó a kapcsolatunk. Ő egy született győztes. Történelmet írt a Barcelonánál, amikor megérkezett.”

Guardiola: „Ő Cruyff tanítványa. Olyan a játékstílusa, amit nagyon szeretek. Bár Luis Enrique-vel sokat beszélek, Peppel már évekkel ezelőtt elveszítettem a kapcsolatot.”

A brazil Ronaldo: „Nagyon sokat nevettünk együtt. Ő egy nagyon vicces fickó. Régi sztori, amit a feleségemről mondott (Ha olyan felesége lett volna, mint Figónak, akkor kevesebbet bulizott volna madridi évei alatt – A szerk. kieg.), jól ismerik egymást. Semmi problémám ezzel.”

Raúl: „Őrült, hogy indul a New York-i maratonon.”

Beckham: „Minden évben volt egy nagy igazolásunk és végül mindig jól jöttünk ki egymással, egységesen játszottunk. David az egyik olyan személy, akivel a mai napig kapcsolatban állok, jó barátom.”

Florentino Pérez: „Normális a kapcsolat a miénk. Nem beszélünk minden nap, de amikor látjuk, üdvözöljük egymást és beszélgetünk egyet. Nem vagyok a klub nagykövete, számomra elég, hogy pártoló tag (socio) lehetek. Ha a Real Madrid ajánl egy nagyköveti pozíciót számomra, akkor elgondolkodom rajta, de jelenleg nem töprengek ilyesmin.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK