Nacho: Nem érdekel a Puskás-díj, az én feladatom a védekezés

A tegnapi, Cultural elleni kiütéses siker után Zinedine Zidane mellett Nacho, Marco Asensio és Kiko Casilla is nyilatkoztak

Zinedine Zidane

A mérkőzés értékelése: „Tudtuk, hogy fontos volt jól kezdeni a mérkőzést, és nagyon komoly teljesítményt nyújtottunk. Tisztelettel voltunk az ellenfél iránt. Maga a győzelem logikus volt.”

Az ellenfélről: „A Cultural jó játékot mutatott. Ha hagyod őket, akkor veszélyesek tudnak lenni. Így volt ez a gólnál is. Nagy általánosságban elégedett vagyok a mérkőzéssel. Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy várható volt, letámadtunk az ellenfél térfelén, és feltoltuk a védelmünket. A két csapat közti különbség teljesen természetes.”

A játékosairól: „Mindenkivel elégedett vagyok. Komolyan vettük a mérkőzést.”

Nacho góljáról: „Nem mindennapi Nacho gólja. Nagyon örülök neki. Ez a gól be fog kerülni a történelemkönyvekbe. Hogy összehasonlítva a BL-döntőben szerzett gólommal? Szerintem ez szebb volt, nem? Ez egy nagy gól a labdarúgás története számára és Nacho számára is. Nagyon örülök neki, megérdemli, mert mindig nagyon komolyan dolgozik az edzéseken.”

Kroos szerepeltetéséről: „Szeretett volna végig a pályán maradni, és egy szokásos találkozó volt a számára. Kezdőként kellett pályára lépnie, mert az ő posztján nincsen sok játékosunk. A szünetben megkérdeztem, hogy szeretné-e, ha lecserélném, de azt mondta, hogy nem, jól érzi magát, és játszani szeretne.”

A csapat lelkesedéséről: „Nem csak az egyenes kieséses rendszer miatt van ez, minden mérkőzést, amelyet játszunk, igyekeznünk kell ilyen mentalitással játszanunk, függetlenül attól, hogy ki van a pályán. Igyekeztük komolyan venni a mérkőzést, ezzel is megtisztelve az ellenfelet… A mérkőzésen minden tekintetben jól teljesítettünk.”

A Cultural góljáról: „Egy olyan csapatról beszélünk, amelyik igyekszik játszani a labdával. Vezetik a csoportjukat a harmadosztályban, ami azt jelenti, hogy egy jó csapatról beszélünk, amely képes lenne helyt állni a másodosztályban is. Spanyolországban pedig a másodosztály már majdnem az elsőosztály.”

A cserejátékosok teljesítményéről: „Mindig is lesznek játékosok, akik többet szerepelnek másoknál, de az edző számára az a jó, hogy amikor változtatsz a játékosokon, a csapat ugyanúgy működőképes. Nem könnyű a helyzetem, mivel minden harmadik nap pályára lépünk, és az én felelősségem, hogy a csapat mindig odategye magát, minden mérkőzésen, minden párharcban… És eddig zseniálisan teljesítünk. Még nem nyertünk semmit, ezért folytatnunk kell a megkezdett úton. Még nagyon sok van előttünk.”

Marco Asensio

A meccsről: „Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés, és nagyon komolyan kell vennünk. Nagyszerű meccset játszottunk. A továbbjutás kérdése minden bizonnyal eldőlt, ennek ellenére nem szabad félvállról vennünk a visszavágót. Nagyon boldog vagyok a góljaim és a győzelem miatt is. Fegyelmezettnek kellett lennünk, mert minden alkalmat kihasználtak, hogy gólt próbáljanak szerezni, ahogy láthattuk. A győzelem volt célunk, ezt el is értük, így kell továbbra is folytatnunk.”

Kiko Casilla

Nacho góljáról: „Nachoé? Na, azt nevezem gólnak!”

Kroosról: „Kroos tipikus német. Nem adja meg magát egykönnyen. Ismerjük őt.”

A meccsről: „Jól éreztem magam a meccs közben. Az ellenfélnek sem volt rossz meccse, megvoltak a lehetőségeik, de mi tudtuk, hogy a saját játékunkat kell játszanunk, annyi gólt szerezve, amennyit csak tudunk. Jó meccset játszottunk.”

Saját helyzetéről: „Amikor az ember egy ideig nem játszik, kissé kiesik a versenyhelyzet ritmusából, de amikor végül pályára lépsz, akkor adódik egy lehetőség, és ezzel élned kell. A legfontosabb, hogy tovább dolgozzak minden nap, ezáltal a legjobbat kihozva magamból.”

A keretről: „Remek, hogy ilyen bő, minőségi keretünk van. Akik ilyenkor játszanak, próbálják azt elérni, hogy a többi játékos hiánya ne érződjön a csapat játékán. Ki kell használnunk a lehetőségeket. Egy remekül összerakott keret vagyunk.”

Asensióról: „Mindannyian tisztában vagyunk azzal a minőséggel, amit ő képvisel, és azt is tudjuk, hogy remek szeme van a góllövéshez. Szinte minden alkalommal, amikor helyzetbe kerül, eredményes. Örülök, hogy a csapatban van.”

Coentrao visszatéréséről: „Nagyon szeretett volna már játszani. Nem volt egyszerű számára majdnem egy év után újra pályára lépni, de keményen dolgozik, és idővel több lehetőség jut majd neki.

Nacho

A góljáról: „Kértem Jamest, hogy adja be nekem a labdát. Pont úgy akartam eltalálni, és ennél jobban nem is sikerülhetett volna a helyzet. A legjobbaktól tanulok. A BBC, Morata; mindennap látom őket, és tanulok tőlük. Örömmel tölt el, ha ezekben a színekben gólt szerzek. Ez mindig fontos számomra. Azért vagyok itt, hogy keményen dolgozzak és védekezzek, ez a feladatom.”

Zidane gólja vagy az övé: "Zidane-ét választom. Az nyerte meg nekünk a Kilencediket.”

Puskás-díjról: „Nem érdekel a Puskás-díj. Azért vagyok itt, hogy megvédjem a csapatom kapuját a góloktól.”

A gólörömről: „Mind se**fejek! Az egyikük majdnem kiszúrta a szemem, valaki meg szájon csókolt! Ahányszor csak gólt szerzek, rám ugrálnak!”

Az eredményről: „Győzelemért jöttünk, meg is szereztük. Az ilyen mérkőzések nagyon rizikósak általában, de a csapat összességében jól teljesített.”

A csapatról: „Az edzőnk tisztában van vele, hogy remek keret áll a rendelkezésére. Mindannyian jók vagyunk, fiatalok, és minden poszton versenyhelyzet van. Ez jó neki, hosszútávon pedig a csapatnak sem haszontalan. A védők besegítenek a gólok szerzésében, a támadók a védekezésben, ebből látszik, hogy az egész csapat együtt dolgozik.”

Coentrao visszatéréséről: „A meccs már eldőlt, de számára fontos volt, hogy pályára léphessen.”

Kroosról: „Ismerjük őt, sosem játssza túl a dolgokat. Ha ennyire komolyan vitázik valamin, akkor ott tényleg történt valami. Egyértelműen látszott, hogy a másik játékos megfejeli őt.”

Moratáról és Asensióról: „Mindketten kivételes játékosok. Ezt nem csak ma bizonyították, a szezon elejétől kezdve kiválóak. Varázslatosan játszanak.”

Forrás: AS, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK