Zidane: Kockáztattunk

A Real Madrid magabiztos győzelmet aratott a Bajnokok Ligája csoportkörének aktuális fordulójában. A királyiak a Legia együttesét fogadták a Bernabéuban, meglehetősen támadó szellemű felfogásban léptek pályára, majd 5 gólt szerezve gyűjtötték be a három pontot.

Zidane:

„Sok gólhelyzetet dolgoztunk ki és öt gólt szereztünk. Tetszettek a támadásaink. Ilyen felállással védekezésben kicsit több kockázatot vállaltunk, de ezt a megoldást választottuk. Néha meg kell hozni ezeket a döntéseket, a vasárnapi már egy más típusú mérkőzés lesz.”

„Mindig képesek vagyunk javulni. Vállaltunk némi kockázatot, de a jó dolog az, hogy mentünk előre és helyzeteket dolgoztunk ki. Vasárnap már egy teljesen más meccs lesz, más tervekkel, más játékosokkal. A legfontosabb ma a győzelem elérése volt, és mindenki sok gólt akar látni tőlünk. Nagyon jól dolgoztunk ma, még akkor is, ha védekezésben nem volt meg az egyensúly.”

„A játékrendszer játékosfüggő. Ma úgy döntöttünk, hogy feljebb játszunk, támadóbb szellemben. Kockáztattunk, hagytuk, hogy kontrákra építsenek. Engem az érdekel, hogy a saját játékunkat játsszuk, alakítsunk ki helyzeteket és játszunk jól.”

Zidane

„A játékosoknak ki kell érdemelniük a kezdőbe kerülést, nem csak azzal, amit a meccseken csinálnak, hanem az egész heti munkájukkal. Sok meccsünk van, mindenkinek meglesz a lehetősége. Elégedett vagyok a három támadóval, de persze van még hova fejlődni. Az emberek azt várják Cristianótól, hogy mindig találjon be, de sok helyzetet teremtett. Szombaton betalált, reméljük, hogy négy nap múlva ismét be fog. Minden játékosom teljesítményével elégedett vagyok.”

„Vasárnap kiderül, hogy Isco játszik-e. A minap remek meccset játszott, tetszett a teljesítménye. Ma James és Asensio játszottak jól, ennyi.”

„A döntetlenek utáni kritikák? Így mennek a dolgok. Azért vagyunk itt, hogy mindent beleadjunk minden meccsen. Ezt is tesszük. Ha három döntetlen jön egymás után, az emberek kritizálhatnak minket, ez így működik. Ez az önök munkájának a része. Nekünk keményen kell dolgoznunk egész héten a meccsek előtt, majd ki kell állnunk és jól kell teljesítenünk.”

„Semmi különöset nem mondtam Cristianónak. Néha borzasztóan sokat várunk tőle. Azt várjuk, hogy három vagy négy gólt lőjön az ilyen meccseken. Mindannyian azt szeretnénk, ha betalálna, ő pedig mindenkinél jobban akarja ezt. Bár nem talált be, mégis helyzeteket teremtett. Engem az érdekel, hogy kapura tört és gólpasszokat adott. Nagyon tetszik, amikor kapura tör és megcsinálja a helyzetet másoknak. Igaz, hogy mindig többet várunk tőle, mert ő Cristiano, ezzel pedig tisztában van.”

Asensio:

„Örülünk a győzelemnek és a három pontnak. Szerintem a csapat jó munkát végzett, pontosak voltunk a befejezéseknél, aminek köszönhetően nagy győzelmet arattunk. Az egyetlen negatívum a ma este kapcsán az, hogy nem tudtuk megvédeni a kapunkat. De biztos vagyok benne, hogy ebben is javulni fogunk, ahogy megyünk előre az időben.”

Asensio

„Újdonság számomra, hogy nem játszom sokat, tekintettel arra, hogy korábban mindig játszottam. De nyugodt vagyok, mivel világklasszis és tapasztaltabb játékosaink vannak, akik nagyon fontosak a csapatnak. Zidane beszélt velem és elmondta, hogy türelmesnek kell lennem, fiatal vagyok még, minden percet ki fogok használni, amit kapok.”

„Nagyon hálás vagyok a közönségnek a szeretetért, amit kapok tőlük. Örömmel tölt el. Ők azok, akik feltüzelnek, akik megadják azt a plusz lökést a meccseken. Nagyon örülök a fogadtatásnak, amiben az első naptól kezdve részesítenek, remélem, hogy együtt nagy dolgokat érhetünk el idén.”

Pepe:

„Jól játszottunk, szinte mindig az ő térfelükön voltunk, ötven méternyi pályaszakasszal a hátunk mögött. Ezt akarta az edző, ezt próbáltuk elérni, miközben tiszteltük az ellenfelet. Szerettünk volna néhány gólt lőni, ezt sikerült is megtennünk. Az egész csapatnak van oka az ünneplésre.”

„Minőségi keretünk van, ez igaz azokra, akik kezdőként játszanak, de azokra is, akik csereként állnak be. Vannak játékosaink, akik nagyon sikeréhesek, vannak fiataljaink, akik nagyon játszani akarnak, ez pedig nagyszerű.”

„Az én helyzetem? Nyugodt vagyok, segíteni akarom a csapatot, a Real Madridot, a klubot, amelyet szeretek. Az én időm is eljön, türelmesen várok. Remélem, hogy megkapom a klub hívását és megoldódik a helyzet. Az emberek a klubnál tudják, hogy ez az otthonom, nagyon szeretem Madridot és addig várok, ameddig csak lehet. A célom az, hogy innen vonuljak vissza.”

Marcelo:

„Két fontos meccsünk is volt az elmúlt napokban, gólokat tudtunk lőni, elértük a célunkat, ami a győzelem volt. Keményen dolgoztunk és olyan meccset tudtunk játszani, amilyet szerettünk volna. Néha szenvedtünk, de végül jól alakult minden. Néhány dologban még javulnunk kell, de ezek a mérkőzések jól sikerültek.”

Marcelo

Varane:

„Örülünk a győzelemnek és a sok gólnak. Jó formában vagyunk. Fegyelmezettek voltunk, miközben mindig próbáltunk előre menni. Az önbizalmunknak jót tesz a sok gól. Hiszünk magunkban, keményen fogunk dolgozni a továbbiakban is, hogy jó eredményeket érjünk el.”

„Cristiano jól van, mindig segíti a csapatot. Nagy veszélyt jelent az ellenfeleknek. A csoportkörben jól teljesítünk, magabiztosak vagyunk. Minden meccsre úgy kell kifutnunk, mintha az lenne az utolsó.”

Lucas Vázquez:

„Fontos volt a meccs megnyerése. Jó formában vagyunk, úgy játszunk, hogy mindig az előre játékra törekszünk. Elégedett vagyok a győzelemmel, jó meccs volt, voltak helyzeteink, sőt, góljaink. Azért vagyok itt, hogy mindent beleadjak, a legtöbbet hozzam ki az edzőtől kapott lehetőségekből.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK