Casemiro: Cristiano fogja nyerni az Aranylabdát

Casemiro néhány napja az Onda Cero rádiócsatorna El Transistor című műsorában válaszolt a riporter kérdéseire. A brazil játékos, aki jelenleg sérülés miatt nem szerepelhet a csapatban, beszélt a felépüléséről, a csapaton belüli szerepéről, a korábbi edzőiről és játékostársairól.

A sérüléséről: „Meglehetősen fáj, nem egy könnyű sérülés. Nem tehetsz semmit, megfelelően kell étkezni, és várni, hogy magától rendbe jöjjön. Várni kell, türelmesnek kell lennem. Jelenleg az uszodában edzek, hogy ne veszítsek az erőnlétemből, amit a kiváló előszezon alatt megszereztem.”

A pótlásáról: „Elképesztő keretünk van, nagyon sok jó játékos van a középpályára. Nincs még egy Casemiro, viszont sok tehetséges játékos vár a lehetőségre. Amikor nem vagyok bevethető, akkor sem váltunk játékstílust. Nem ugyanaz Casemiróval vagy Kroosszal játszani, de az alapötlet az mindig ugyanaz.”

A posztjáról: „Jobban érzem magamat a középpályán, de egyébként védőként is tudok játszani. A legfontosabb, hogy szerepelhessek.”

A csapat sérüléseiről: „Nem volt szerencsénk a sérülésekkel. Marcelo, Modric, utoljára pedig Ramos… Sergio azt mondta, hogy fáj a térde. Egyelőre nyilvánvalóan nem lehet a segítségünkre, de egy igazi egyéniség, és minél hamarabb vissza szeretne térni.”

Zidane-ról: „Zidane mindig is azt mondta, hogy dolgozzak rendesen, és meg fogom kapni a lehetőségemet. Mindig nagyon őszinte volt velem. Tudja, hogy milyen játékosnak lenni. Az igazat mondja, amit mondania kell. Tudja, hogy a játékosoknak meg kell hallgatniuk azt, ami nem tetszik az edzőnek. A személyes kérdésekben úgy beszél, mint egy játékos, de a szakmai kérdésekben igazi edzőként viselkedik. Amit nagyon sokszor kér tőlünk Zidane, az az, hogy az első perctől kezdve helyezzünk nagy nyomást az ellenfélre, és onnantól kezdve tartsuk meg az irányítást. Mindig igyekszem az első perctől kezdve a legtöbbet kihozni magamból.”

A korábbi edzőiről: „Minden edző, akivel együtt dolgoztam, különböző dolgokra tanított. Zidane nagyon ért ahhoz, hogy hogyan kell beszélnie a játékosaival, Beníteznek nagyon bő taktikai eszköztára volt, Mourinho igyekezett folyamatos pörgésben tartani a csapatot, és így tovább… Mindegyikük nagyon fontos volt a számomra.”

A mérkőzések visszanézéséről: „Mindig újra megnézem a mérkőzéseimet. Igyekszem észrevenni a hibáimat, amelyeket aztán megbeszélek Zidane-nal. A saját hibáiból tanul az ember.”

A kezdetekről: „Voltak rosszabb időszakaim. Nagyon sokkal tartozom Ramón Martíneznek, aki támogatott, amikor csatlakoztam a Castillához. Az elmúlt időszakban jól alakulnak a dolgaim, de igyekszem szerény maradni, és folytatni a megkezdett munkát, amit a legjobban élvezek.”

A Madrid az élete: „Igyekszem minden nap megélni a labdarúgást. A Real Madrid az életem. Imádok ebben a klubban játszani.”

A Barcelonáról: „Sosem játszanék a Barcelonában. A Real Madrid játékosa és szurkolója vagyok, sosem lennék képes odaigazolni.”

A riválisokról: „Egy labdarúgónak mindig van mit tanulnia, mindig van hova fejlődnie. A vetélytársaitól is tanulhat. A saját posztomon Busquets, Gabi és Xabi Alonso a kedvenc játékosaim. Sokat tanultam Alonsótól, például hogy hogyan kell irányítani egy mérkőzést, hogyan kell felhozni a labdát, hogyan kell jól megjátszani a labdát, és így tovább… De ilyen Busquets, aki szintén kiválóan hozza fel és játssza meg a labdát.”

Neymarról és Ronaldóról: „Neymar egy kiváló játékos. Megvan a lehetőség benne, hogy olyan legyen, mint Cristiano, bár amit Cristiano tett az elmúlt tíz évben, az kétségkívül a történelemkönyvek része lesz. Ismét ő fogja megnyerni az Aranylabdát. A Bajnokok Ligája-győzelem és az Európa-bajnokság után meg kell nyernie.”

Marcelóról: „Nagyon sok kiváló és képzett játékos van a Real Madridban. Amire Marcelo képes a labdával, az egészen egyszerűen elképesztő, olyan, mintha az utcán játszana. Az egyik legtechnikásabb játékos.”

Forrás: Onda Cero
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK