Pepe: Nagy álmom, hogy a Real Madridból vonuljak vissza

A portugál hátvéd az El Largueróban vendégeskedett, a legizgalmasabb téma természetesen a jövő júniusban lejáró szerződése volt.

Arról, hogy visszavonul-e a válogatottól: „Nem, én továbbra is képes vagyok harcolni a hazámért. Ez a felelősség sarkall bennünket arra, hogy minden nap keményen dolgozzunk.”

A Bajnokok Ligájáról: „Ez mindig különleges. A szurkolóink izgatottak, akárcsak mi. Minden bizonnyal nagyon élvezetes lesz.”

A szerződéséről: „Itt van még a jelenlegi szezon, és én boldog vagyok. Nagyon optimista ember vagyok, igyekszem jól cselekedni, így velem is jó dolgok történnek. Ha jól fogok teljesíteni, a klub figyelmét sem fogja elkerülni, és egy nap remélhetőleg hívnak, hogy beszéljünk a szerződés meghosszabbításáról.”

Az Osasuna elleni gólról: „A feleségem elküldte nekem a felvételt. Örülök, hogy segítettem vele a csapatot. Kicsit változtatnunk kellett a gondolkodásmódunkon ezzel a találkozóval kapcsolatban, 4 órás kezdésről beszélünk, és nagyon meleg volt odakint. Az Osasuna végig keményen játszott, nem hagyták magukat. Maximális eltökéltséggel érkeztek a Bernabéuba, és extra motivációval, hiszen a Real Madrid volt az ellenfél.”

Zidane-ról és Mourinhóról: „Nagyon különböznek, majdhogynem teljes ellentetteik egymásnak. Az egyik jófiú, a másik meg rosszfiú… (nevet) Mourinho hatalmas edzői tapasztalattal rendelkezik, számos nagyszerű játékos megfordult a kezei alatt. Zidane csak tavaly kezdett, így igazán nem hasonlítható össze a kettejük tapasztalata. Viszont utóbbinak ott a komoly karrierje játékosként, így tudja, mire van szükségünk, ismeri a gondolatainkat. Az, hogy nem voltak nagy mozgások a keretben nyáron, a csapat iránt mutatott bizalmat jelenti.”

Cristiano nyilatkozatáról Xavi felé: „Számomra Ronaldo a legjobb, jól ismerem őt, és ezt bizonyítja is, mióta itt van, lövi a gólokat, segíti a klubját és a válogatottját egyaránt…”

Arról, hogy Cristiano ideges lesz-e, ha Messit emlegetik: „Nem. Van elegendő tapasztalata ahhoz, hogy túl tudjon ezen lépni. Xavi, amikor úgy nyilatkozott, ahogy, megfeledkezett arról, hogy például sokan szeretik őt Portugáliában, vagy épp Kínában… Nem értek vele egyet, de tiszteletben tartom a véleményét. Cristianónak rengeteg követője van.”

A Madridnál eltöltött eddigi évekről: „Sokkal tapasztaltabb lettem, bizonyos esetekben már nem a szívemre hallgatok, és megfontoltabb vagyok, amikor a bírókhoz beszélek. Az első naptól kezdve megharcoltam a helyemért, amiért az elmúlt 10 évben folyamatosan küzdöttem. Az emberek értékelik azt, amit teszek, én pedig ugyanolyan lelkesedéssel végzem a dolgom, ahogy az első napon.”

Arról, hogy a Real Madridból vonul-e vissza: „Igen, innen szeretnék visszavonulni.”

Arról, hogy elfogadná-e a szerződéshosszabbítást: „Igen, gond nélkül elfogadnám. Jól érzem magam Madridban, a lányom is itt tanul… a klubnak ez egy egyszerű kör lesz velem.”

Érettebb énjéről: „Már nem is emlékszem a legutóbbi piros lapomra (öt évvel ezelőttről). Az anyukámat és a családomat rosszul érintik, amikor kritizálnak. Nem igazságos velük szemben. Egy egy az egy elleni helyzetet a védőnek mindig meg kell nyernie. A labdáért mentem, de nem tudtam megállni… túl kemény voltam. Nem volt szerencsés az a Getafe elleni mérkőzés, nem tudom mi volt velem aznap, talán a nyomás miatt történt az egész. Elismertem, hogy hibáztam, de az emberek vagy nem értették, vagy nem fogadták el. A korral jobban átlátod már ezeket a helyzeteket, és ki tudod javítani ezeket a dolgokat.”

Arról, hogy beszélt-e azóta Casqueróval: „Elég nehéz volt ez az egész számomra. Amikor lementem a pályáról, akkor tudatosult bennem, hogy mit műveltem – nem csak a közönség, hanem azok előtt a gyerekek előtt, akik szintén nézhették a találkozót. Amikor az öltözőbe értem, a feleségem telefonált, ő is azt kérdezte, hogy mit csináltam… Nyilvánosan bocsánatot kértem, később egy sajtóteremben találkoztam Casqueróval, de azt nem tudom, hogy végül megbocsátott-e, vagy sem.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK