Zidane: Elégedett vagyok a csapattal és a rendelkezésemre álló játékosokkal

A Stade de Reims elleni gólzáporos mérkőzést követően a Real Madrid ismét magasba emelhette a Bernabéu-kupát. A párharc után Zidane értékelte a csapat teljesítményt.

Zidane:

„A mai nap arról szólt, hogy valamennyi játékosom pályára léphessen. A párharcot megnyertük és lejátszottuk az utolsó barátságos mérkőzésünket is. Folytatjuk a felkészülést az első bajnoki összecsapásra, készen állunk a rajtra. Kétségtelen, ha hazai pályán három gólt kapsz, az azt jelenti, hogy bizonyos dolgok nem az elképzeléseid szerint alakultak, de mindez része a felkészülésnek.”

„James velünk van, elégedett vagyok a játékával és maradni fog. A vele kapcsolatos kérdések már fárasztanak, hiszen mindig csak ugyanazt tudom felelni. Az álláspontom nem fog változni.”

„Augusztus 31-ig várunk. Nem gondolom, hogy újabb játékos érkezik majd. A csapat teljes, ugyanakkor bármi megtörténhet. Boldog vagyok a jelenlegi játékosaimmal és ez minden.”

„Ha egy újabb középpályást akarnánk beilleszteni a csapatba, az mindent megbonyolítana. Cesc egy kiváló labdarúgó, de ez a kérdés nem ennyire egyszerű. Lassan véglegesítenem kell a keretet, amelyben további három-négy játékosnak nem jut majd hely. Egy újabb érkező ezt még inkább megnehezítené.”

„A költekezés nem szükségszerű. Remélem, egy év múlva ugyanitt ülök majd és ugyanezt mondhatom. Nagyon boldog vagyok a jelenlegi játékosaimmal. Ők ugyanazok, akik a Bajnokok Ligáját is megnyerték. Egyetlen dolgot szeretnék: keményen dolgozni egész évben, és nem csak a címek megnyerése érdekében, hanem mert itt a Real Madridról van szó. Itt hajtanod kell, és én ezt várom a játékosaimtól.”

„A Stade de Reims kiváló teljesítményt nyújtott. Feljutottak az élvonalba, remek játékot mutattak és szereztek három gólt. A bekapott gólokról főként mi tehetünk, de ez nem von le semmit a támadók érdemeiből.”

„Asensio tisztában van vele, hogy itt mire számíthat. A játékosok mind tudják, hogy mi a cél, nem vezetek félre senkit. Minden egyes mérkőzésen igyekszem majd a legjobb csapatot a pályára küldeni. Márpedig rá szükségünk van, amennyiben egy jó idényt szeretnénk produkálni. Nagyszerű játékosaim vannak.”

„Azt még nem tudom, mi lesz Marianóval. Egyelőre velünk van. Ő a Real Madrid játékosa, aki csak azért nem került bemutatásra, mert a Castillából csatlakozott hozzánk. Meglátjuk, mi történik augusztus 31-ig, de jelenleg a csapat tagja és jól érzi itt magát.”

Varane:

„Bízom a klubban és az edzőben. Sokat beszélgettem Zidane-nal, s bízik bennem, ez az egyik oka annak, hogy maradok. Jól érzem itt magam, minden adott ahhoz, hogy a legtöbbet kihozzam a játékomból. Szerintem jó döntést hoztam. Szeretnék fejlődni, jó lenne, ha ez az idény kedvezően alakulna számomra és a lehető legmagasabb szinten tudnék szerepelni.”

„Sok mérkőzés lesz, mindenkire szükség van a csapatban. Szeretném ezt a nyarat magam mögött hagyni, nehéz volt, az Európa-bajnokságon sem lehettem ott… Szeretném ezt elfelejteni, s csak előre tekinteni, valamint a legtöbbet kihozni magamból.”

„A mezszám lecserélése az új idénnyel együtt új célokat is jelöl. Szeretném élvezni a futballt, újrakezdeni a dolgokat.”

„A mérkőzésen sok csere volt, kicsit szokatlan volt ez a ritmus, de mindannyiunk számára hasznos tapasztalatot jelent. Fizikálisan sokat kivett belőlünk. Természetesen sok szempontból fejlődnünk kell, de jól szerepeltünk, remekül dolgoztunk. Készen állunk arra, hogy jól indítsuk a szezont.”

"Remek előszezonunk volt, azonban ami most vár ránk, az egy komolyabb erőpróba, de készen állunk rá. A felkészülés során keményen dolgoztunk, ugyanakkor folytatnunk kell a munkát hogy az egész szezont a megfelelő fizikai állapotban teljesíthessük. Az várható volt, hogy az elvégzett munka következtében fáradtabbak leszük, de így kell folytatnunk, hogy hosszútávon is képesek legyünk a jó teljesítményre. Rengeteg célunk van, s már alig várjuk, hogy kezdetét vegye a küzdelem. Jól érzem magam, képes vagyok a legjobb formámat hozni."

"Trófeák begyűjtésével kezdtük a szezont, így magabiztosan állunk a kihívások előtt. A bajnokság roppant fontos a számunkra, a bajnoki cím elnyerése az egyik fő célunk. Ez egy sok mérkőzésből álló verseny, amelyben minden hétvégén jól kell teljesítened. Minden játékosra szükségünk van, mindenki kulcsfontosságú a négy sorozat szempontjából, amelyben a csapat érintett."

Nacho:

"Top formában kezdjük a bajnoki idényt. Remekül telt az előszezon, alig várjuk a vasárnapot. Boldogok vagyunk, hogy megnyertük a Bernabéu-kupát, ezt minden évben szeretnénk behúzni. Örülök a nyári eredményeknek is, főleg a Szuperkupának, ami tényleg fontos volt, de persze a barátságos találkozókon aratott győzelmeknek is."


"Jól mentek a rögzített helyzetek ezen a meccsen, sokat dolgoztunk rajtuk a héten, s mindig jó, ha sikerül belőlük gólt szerezni. Szerencsés vagyok, hiszen immár második éve mindig betalálok ezeken a meccseken, de a gólszerzés mindig fontos, nekem és a csapatnak is."

Asensio:

"Remekül indul a szezon, hiszen trófeát nyertünk, magabiztosan tekintünk előre. A bajnokság nagyon fontos, ez az egyik fő célunk. Sok meccs vár ránk, minden hétvégén jól kell szerepelni. Minden játékosnak szerepe lesz ebben, ez lesz a kulcsa annak, hogy helytálljunk az összes kiírásban."

"Jól játszottunk, s bár kaptunk három gólt, biztos vagyok abban, hogy ahogy haladunk előre, rátalálunk a megoldásra. Hihetetlen volt ez az este, az egyik legszebb napja volt az életemnek, remélem, boldoggá tudtam tenni a csapatot. Zidane gratulált a mérkőzést követően."

"Jól éreztem magam, jó mérkőzést hoztam. Örülök a győzelemnek, már nagyon várjuk, hogy elrajtoljon a bajnokság. Teljes mértékig az edző rendelkezésére állok, szeretnék bekerülni a vasárnapi kezdőbe. Szeretnék egy kicsit visszaadni a szurkolóknak abból a szeretetből, amit ők adtak nekem."

      

Mariano:

"Boldog vagyok a gólom miatt, illetve, hogy a Bernabéu közönsége előtt is bemutatkozhattam. Kis srác korom óta álmodoztam erről a pillanatról, amely igazán különleges a számomra. Egy valóra vált álom. A gólszerzés pillanatában ugyanazt éreztem, mint mikor betaláltam a Chelsea ellen. A gólomat szeretném az elhunyt nagyapámnak (a hivatalos angol forrás szerint nagymamájának – a szerz. kieg.), a szeretteimnek és azoknak ajánlani, akik nap mint nap mellettem állnak. Vasárnap nehéz mérkőzés vár ránk, de magabiztosak vagyunk."

Tejero:

"Már volt szerencsém bemutatkozni az első csapatban, de most először léphettem pályára a Bernabéuban, ami igazán nagyszerű és izgalmas élmény volt a számomra. Az edző azt mondta nekem, hogy maradjak nyugodt, tegyem azt, amihez a legjobban értek, gyorsan és nagy intenzitással játsszak."

"A csapat jól teljesített, és a bekapott gólokra is sikerült gólokkal reagálni. A Kanadában töltött első nappal kezdődően keményen dolgoztunk, főként a fizikai állóképességet fejlesztettük, illetve labdás gyakorlatokat végeztünk."

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK