Morata: A világ legjobb klubjában vagyok, mindent bele fogok adni

Álvaro Morata hazatért, a Real Madrid ismét egy saját nevelésű játékosát hívta vissza a csapatba. A játékost ma 3000 szurkoló előtt mutatták be a Bernabéuban, aki ezt követően sajtótájékoztatót adott.

„A világ legjobb klubjában vagyok, a klubban, amely 11 európai kupát nyert, és remélhetőleg még sokat fog.”

„Ez egy csendes nyár volt. Szerettem volna, ha egy kicsit kevesebb szabadidőm marad az Eb miatt, de nyugodt voltam, mert tudtam, ha a Real Madrid akar engem, akkor itt leszek. Az edzőtől és a klubtól szeretetet és bizalmat kaptam, nagy kockázatot vállaltak miattam. Itt a legnehezebb játszani és gólokat lőni, de mindent bele fogok adni azért, hogy itt lehessek. Madridista vagyok, alig várom, hogy újra a Bernabéuban játszhassak.”

„Sokat változtam ebben a két évben. Úgy mentem el, hogy nem volt tapasztalatom a fontos meccseken való szereplésről, de ez most már megvan, játékosként és emberként is fejlődtem. Amikor elhagyod az otthonod, az életedért kell küzdened, a világ legnagyobb klubjaiban, ami az én esetemben is igaz volt, még nagyobb az igény a fejlődésre. Érettebbé váltam, megszereztem azt a tapasztalatot, amit a Real Madridban nem tudtam.”

„A Real Madrid és a Juventus két top csapat Európában. A Juvénál volt versenyhelyzet, de a világ legjobbjai itt vannak. Mindent bele fogok adni, hogy játszhassak. Jól fogok edzeni, mindig arra törekszem majd, hogy kezdő legyek, annak ellenére, hogy ez egy csapat, és csak nem gondolhatok egyedül magamra. Ez nem tenisz vagy sakk. Az edző dönt. Bízott bennem, az pedig egyértelmű, hogy a három támadó ebben a csapatban nem evilági.”

„Figyelembe véve, hogy csak 60 percet játszottam, nem aggódom a góltalanság miatt. Az előszezon mérkőzései arra jók, hogy felvedd a ritmust. Nem nyertük meg mindet, de a csapat fizikálisan jó állapotban van. Remélem, hogy sok gólt szerzek majd, de nem aggódom amiatt, hogy még nem sikerült.”

„Nem is lehetett volna jobb az öltözői fogadtatás. Olyan volt, mintha el sem mentem volna. Mindannyian érdeklődőek voltak, sok szeretetet adtak. Emilio is írt nekem, amikor távol voltam, az ilyen dolgokért pedig nagyon hálás vagyok.”

„Motiváltan érkeztem, sok fontos gólt akarok szerezni, s mindent elkövetek majd azért, hogy ismét betaláljak a Bajnokok Ligájában. Már korábban is beszéltem arról, hogy a Bernabéuban lőtt gólom, amit a Juventus színeiben szereztem, nagyon furcsa érzéseket keltett bennem, hiszen azt jelentette, hogy sok barátom nem lehet ott a BL-döntőben.”

„Ha a Real Madridnál játszol, akkor a világ legjobb klubjánál szerepelsz, mely egyike azoknak is, amelyeknél a legnehezebb bekerülni a kezdőcsapatba. De az elmúlt években bebizonyosodott, hogy működik az itteni munka, s csak annyit mondhatok a srácoknak, hogy harcolniuk kell az álmaikért, semmi sem lehetetlen.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK