Én James Rodríguezt választom!

Juanma Rodríguez, a Marca és a Cadena Cope munkatársának jegyzete.

Csütörtök este meglepetésszerű gyorsasággal robbant a hír, hogy a napközben még a Real Madriddal összeboronált André Gomes hivatalosan is az FC Barcelona játékosa lett. A portugál középpályás vételára 35 millió euró lett, amit kiegészít egy könnyen megszerezhető 20 millió eurós bónusz, valamint két katalán játékos – a hírek szerint Montoya és Tello – átengedése. A két rivális spanyol klubhoz kapcsolódó média rögtön új frontvonalat nyitott: a madridiak szerint ők döntöttek a játékos szerződtetésének elvetéséről a Valencia magas igényei és James maradása miatt, míg a barcelonaiak szerint egyszerűen arról van szó, hogy a játékos számára meggyőzőbb volt a Barcelona ajánlata, a klub pedig gyorsan cselekedve megelőzte a vetélytársat. A következőkben Juanma Rodríguez, a Marca és a Cadena Cope munkatársának véleménye olvasható.

Ha André Gomes a Barca játékosa lett, akkor az csak és kizárólag azért történhetett, mert a Real Madrid visszalépett a küzdelemtől. A játékos, aki egyébként egy kiváló labdarúgó, már eldöntötte, hogy a 11-szeres Bajnokok Ligája-győztes csapathoz szeretne csatlakozni, de ekkor még úgy nézett ki a történet, hogy James a távozás mellett döntene a kezdőcsapatba kerülésért folytatott harc helyett. Ugyanakkor a kolumbiai játékos Iscóhoz hasonlóan végül úgy döntött, hogy mégis csak szeretne Madridban maradni, szeretne a csapat játékosa maradni. A Real Madrid tehát tájékoztatta a végső megerősítésre váró játékost, hogy mégsem tartanak igényt a szolgálataira, a Barcelona pedig vigaszdíjként, második opcióként elérhetővé vált.

A Barcelona számára rendkívül veszélyes az ügylet, amely gyakorlatilag 55 millió euróban köttetett meg. Ha néhány nappal ezelőtt arról volt szó, hogy Pogbáért 120 millió eurót fizetni őrültség, akkor André Gomesért 55 millió eurót fizetni őrültség a négyzeten. Hacsak nincsen távozó, André Gomes Arda Turannal küzdene a csereként kapott játékpercekért, aki egyébként szintén egy remek labdarúgó. 55 millió eurót egy cserejátékosért…? Ha már ez a kérdés, akkor inkább az asztal közepére csapok, és 120 millió euróért szerződtetek egy kezdő játékost… Attól függetlenül, hogy ez még mindig elképesztően sok pénznek tűnik.

Összefoglalásként: a Real Madridnál úgy gondolják, hogy James nem fog küzdeni, de James, megízlelve az életet a világ legnagyobb klubjában, úgy döntött, hogy mégiscsak maradni szeretne. Éppen ezért a Real Madrid visszavonulót fúj a Gomes-ügylet lezárása előtt, és a srác második opcióként a Barcelonát választja. A kérdés az, hogy James vagy Gomes? Mindkét játékost kedvelem, de ha választanom kell, továbbra is úgy gondolom, hogy James egy jövőbeli Aranylabda-esélyes, míg Gomes egy remek kiegészítő ember. Inkább megtartanám James-t, különösen úgy, hogy a maradás és a küzdelem mellett döntött. Őszintén úgy hiszem, hogy idén végre az igazi James-t fogjuk látni.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK