Cristiano Ronaldo: Meg kell tanulnom kezelni, hogy már nem 20 éves vagyok

Cristiano Ronaldo a La Sexta sporttal foglalkozó műsorában, a Jugonesben adott interjút ma délután. A portugál ász reagált a jövőjéről szóló pletykákra, beszélt Zinedine Zidane-ról, de szóba került Rafa Benítez is.

Maradni fogsz a Real Madridban?
Úgy gondolom, hogy igen.

Madridban akarsz visszavonulni a labdarúgástól?
Visszavonulás… Legalább 15 év múlva. 41 éves korom körül akasztom majd szögre a stoplist.

2018-ig szóló kontraktusod van. A Bajnokok Ligája döntője után megújítod a szerződésed a Real Madriddal?
Meglátjuk… Ki mondta ezt egyébként? Jobb lenne, ha az ilyen információk Florentino Péreztől származnának. Intelligens lépés lenne a klubtól. Ha te lennél a Real Madrid elnöke, megújítanád a szerződésem?

Igen…
De komolyan…

Persze.
Természetesen maradni szeretnék a Real Madridnál.

Aztán mész, bratyizol a PSG elnökével, súgsz valamit Blancnak… Nagyon homályos képet festettél a jövődről…
Voltak jó és rossz pillanataim is… Ilyen az élet. Négy évvel ezelőtt nem éreztem jól magam, mert olyan dolgok történtek, amiket nem szeretek. Most azonban igazán boldog vagyok, maradni akarok, hiszen nem látok olyan csapatot, amely jobb lenne a Real Madridnál. Ha mindent figyelembe veszel, sehol sem lehet jobb ennél.

Akkor elfelejthetjük a PSG-t?
Mindenkinek el kellene felejtenie. A Real Madrid a legjobb.

Benítez oktatott téged a szabadrúgások elvégzéséről?
(Nevet) Mindig tanulsz új dolgokat az edzőidtől. Vannak dolgok, amiket meg tudsz tanulni, és vannak olyanok is, amiket nem. A kezei alatt láttam olyasmit, amit másnál nem, de természetesen vannak dolgok, amiket senki sem taníthat meg neked. Vagy képes vagy rá, vagy nem. Mindig kapsz valami pozitívat az edzőktől. Nem csak a szabadrúgások elvégzéséről beszélek, hanem a lövésekről, a cselekről…

Mit gondoltál róla?
Ő azt mondaná, „helyes”. Néha vannak olyan dolgok, amiken nem tudsz vitatkozni mással, mert annyira másképp gondolják az egészet, mint te. Csak megköszönöd, és ennyi…

Zidane segített neked?
Okos, nem beszél sokat. Akik sokat beszélnek, azok általában nem figyelnek eléggé. Egy kicsit szégyenlős, de nagyon pozitív fickó. Képes vagyok azonosulni a hozzá hasonló emberekkel. Igazi profi. Remélem, hogy edzőként megnyeri az első Bajnokok Ligája címét, és Madridban marad a következő években. Nincs nagy tapasztalata edzőként, de jó munkát végez azért, hogy megtalálja a saját útját, a saját stílusát. Tetszik.

Katasztrófa lenne, ha a Real Madrid nem nyerné meg a Bajnokok Ligáját?
Igen, valószínűleg. ha azonban megnyerjük, az felteszi a pontot az i-re ebben a kiváló szezonban. De ha veszítenénk, az katasztrófa lenne. Jobban szeretnék egy kiváló idényt zárni. Meg fogjuk nyerni a Bajnokok Ligáját.

Fizikálisan olyan állapotban vagy, amilyenben szeretnél lenni?
Cristiano mindig pályára lép azokon a mérkőzéseken, amelyek számítanak. 100 százalékos állapotban leszek. Szombaton jobb formában leszek, mint Lisszabonban voltam. Ott fájt a combom, elég rossz volt… Szörnyű érzés volt, hiszen tudtam, hogy máskor többre lennék képes, de akkor a testem nem engedte…

Nem a te hibád, hogy néha túlterheled magad?
Szeretek játszani. Az emberek azt mondják, hogy már nem vagyok 20 éves… Ezt meg kell tanulnom kezelni, tudnom kell megálljt parancsolni magamnak minden második vagy harmadik mérkőzésen.

Igaz, hogy hajnali háromkor is jeges fürdőt veszel?
Ez olyasvalami, amit azért csinálok, mert ettől érzem jól magam. Ha elmegyek szórakozni a barátaimmal, aztán hazaérek, veszek egy jeges fürdőt, mert ettől érzem jól magam.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK