Arbeloa: Azt hittük, a bajnokság már elúszott

A Királyi Gárda védője a Realmadrid TV "La Terturia" című műsorában szerepelt, és beszélt a holnapi meccsről, majd a kezdetekről is szót ejtett.

A bajnokság vége: „Most a szombatra kell koncentrálnunk, tudván, hogy a jelenlegi küldetésünk az, hogy bevegyük a Riazort. Aztán várunk, és meglátjuk, mi történt Granadában a Barcelonával. Már alig várjuk a meccset, az atmoszféra remek a csapatban, koncentráltak vagyunk és izgatottak a hátralévő két meccsünk miatt. Nincs mit veszítenünk. Ha megnyerjük a bajnokságot, az mérhetetlenül nagy örömmel fog eltölteni minket, ha pedig elveszítjük, akkor sem szabad búsulnunk, hiszen végig harcoltuk a szezont, a legvégsőkig talpon maradva.”

Mindig győzni kell: „Mindannyian azt gondoltuk, hogy a bajnokság elúszott, és senki nem számított rá, hogy a Barca majd pontokat hullajt. Ennek ellenére a célunk mindi az volt, hogy küzdjünk és fejlődjünk, mivel tudtuk, hogy a Bajnokok Ligájában még harcban állunk. Mindig nyerni akarunk, de ha a Barcelona nyeri meg a végén a bajnokságot, gratulálni fogunk nekik.”

Jutalom: „Megszoktuk már, hogy az emberek már akkor temetnek dolgokat, amikor még koránt sincs vége, de ez nem probléma. Egy cím megnyerése nagyon személyes, egy bizonyíték saját magunknak, hogy megérdemeltük, és egyben egy jutalom is egy nehéz évet követően. Egy zajos éven vagyunk túl több szempontból is, de fantasztikus, hogy eljutottunk idáig, a hab a tortán pedig egyértelműen egy túra lenne a Cibelesre.”

Hozzáállás: „Úgy gondolom, morálisan felfokozott állapotban vágunk neki a BL-döntőnek, mivel még mindig harcban állunk a ligáért is. A „Décima” évében minden más volt. Zajos hetünk volt, voltak koccanások. Most viszont mindenki fitten és erősen áll a holnapi megmérettetés elé. Igaz, hogy kevesebb a nyomás rajtunk, mint két éve, kevesebbet aggódunk. Ez pozitív az Atlético elleni újabb döntőnk előtt.”

Az Atléticóról: „Hihetetlen formában vannak, tele elhivatottsággal, szinte már úgy tűnik, ők a favoritok. Ami érthető is, hiszen a lisszaboni találkozónk óta több meccset nyertek ellenünk, mint mi ellenük. Gondolhatják, hogy kiismertek minket, ez normális, és tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz gólt lőni nekik. Egy csodálatos döntő lesz, rendkívül nehéz, de reméljük, a dolgok végső soron úgy alakulnak majd, mint Lisszabonban.”

A debütálása: „Úgy volt, hogy Javi García és én a következő napon a B-csapatban játszunk, de végül az első csapatba kerültem, és éppen Zidane-nak passzoltam akkor a labdát. Az egyik legszebb emlékem, hihetetlen élmény volt olyan játékosokkal együtt pályára lépni, mint Figo, Ronaldo, Owen, Raúl… A másik ugyanilyen csodás emlékem, amikor a Castillában gólt lőttem a Zaragoza ellen. A cél a feljutás volt, ami annyi éve nem sikerült a csapatnak, és ezt elérni elképesztő öröm volt olyanokkal, akik később egészen a válogatottig vitték (Soldado, De la Red, Javi García…)."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK