Zidane: Elégedett vagyok, de többet érdemeltünk

A Real Madrid 0-0-s döntetlennel zárta a BL-elődöntő párharcának első mérkőzését a Manchester City stadionjában. A visszavágó előtt tehát továbbra is nyitott a továbbjutás kérdése, minden a Bernabéuban dől el.

Zidane:

„Elégedett vagyok a mérkőzéssel, mivel nem volt egy könnyű összecsapás. Nagyon jól védekeztünk, a második félidőben pedig többet volt nálunk a labda és gólhelyzeteink is voltak. Kicsit csalódott vagyok, mert többet érdemeltünk, de nagyon jól védekeztünk. Harcos meccs volt.”

„Szerezhettünk volna gólt, de az sem garantálta volna a döntőbe jutást. Félúton vagyunk. A visszavágó hazai pályán lesz, tudjuk, mire vagyunk képesek a Bernabéuban. Úgy kell dolgoznunk, ahogy ma is tettük.”

„A második félidőben feljebb játszottunk, nagyobb nyomás alatt tartottuk őket, ami pedig a legfontosabb, többet volt nálunk a labda. Nem tudtunk gólt szerezni, a továbbjutás a második meccsen dől el. Próbálkozni fogunk, olyan jól játszunk majd, mint ma. Ez egy BL-elődöntő, szóval nem könnyű. Elégedett vagyok az eredménnyel, illetve azzal, ahogy mindenki dolgozott.”

Zidane

„Meg fogjuk próbálni megoldani, hogy Cristiano és Benzema visszatérhessenek a visszavágóra, de most nem tudok ennél többet mondani. Nyomon kell követnünk a fejlődésüket minden egyes nap. Ha a pályán vannak, akkor jobb, ha 100%-osak, nem fogjuk kockáztatni őket, ha bármilyen gondjuk lesz. A játékosok, akik játszottak, remekül dolgoztak, ez pedig nagyon fontos.”

„Azt mondtam, hogy 100%-osak, de meg kell néznünk, hogy az utolsó edzésen mi történik. Cristiano Ronaldo érzett valamit, így nem játszott. Karim helyzete kicsit más, de egyre rosszabb lett, úgyhogy nem akartuk tovább kockáztatni. Két fontos játékos, reméljük, hogy a visszavágón ott lesznek. Napról napra követjük a felépülésüket, az orvosokkal folyamatosan kapcsolatban leszünk.”

„Jól védekeztünk, nem hagytunk nekik területet. Egységesek voltunk, elértük azt, amit a meccs előtt célként kitűztünk.”

„Hogy döntetlenre játszottunk volna? Mi mindig nyerni akarunk. Az első félidőben túlságosan mélyen védekeztünk. Voltak gólszerzési lehetőségeink a másodikban, de ez most nem így volt megírva. Most vár ránk egy visszavágó, félúton vagyunk.”

Kroos:

„Több lehetőségünk volt a második félidőben, sokkal jobban játszottunk. Nem vagyunk teljesen elégedettek. Három lehetőségünk is volt megnyerni a meccset. Sokat ért volna egy találat, de most a második meccs megnyerésére kell koncentrálnunk.”

„A City egy jó csapat, de otthon játszunk, hiszünk abban, hogy megnyerhetjük a párharcot. Nem számít, hogy ki a favorit. A győztes a döntőben lesz. Mindenki tudja, hogy hazai pályán jók vagyunk, ezt megmutattuk a negyeddöntőben is, reméljük, most is sikerül majd.”

„Jól kell játszanunk, ahogy a Wolfsburg ellen is tettük. Ha úgy játszunk, mint akkor, bejutunk a döntőbe.”

„Cristiano hiánya? Nem szeretek olyan játékosokról beszélni, akik nem voltak a pályán. Ronaldo nagyon fontos számunkra, mivel meghatározó játékos és gólokat szerez. Egyértelmű, hogy nélküle nehezebb játszani.”

Kroos

Sergio Ramos:

„A második félidőben jobban éreztük magunkat, többet volt nálunk a labda, bár betalálni nem tudtunk. A csapat hozzáállását emelném ki, a sérülések ellenére remekül helytálltunk. Ezek a meccsek komoly koncentrációt igényelnek, mivel a legapróbb hibák is eldönthetik a párharcot. A csapat próbált kontrákból veszélyes lenni, különösen a második félidőben, amikor pontosabban játszottunk.”

„Cristiano alapvető számunkra, tudjuk, hogy mennyire fontos neki, hogy a pályán legyen, de remek keretünk van, bárki játszik, jó munkát végez. Szeretett volna az idény ezen szakaszára a legjobb formában lenni, de vannak más játékosok, akik eddig kevesebb percet kaptak, ők most kiálltak és harcoltak.”

„Ez egy nagyon izgalmas párharc. Ha megkapnád a lehetőséget, hogy a saját szurkolóid előtt harcolhass a döntőbe jutásért a BL-ben, akkor azonnal aláírnád. Meg kell nyerned a meccset, hogy ott legyél a döntőben.”

Marcelo:

„Nehéz úgy játszani, hogy az ellenfél nagyon erős és állandóan meg akarja szerezni a labdát. Próbáltuk megtartani, jobbak voltunk a második félidőben, többet támadtunk és több lehetőségünk is volt mint nekik. A visszavágó is kemény lesz.”

„Silva csodás játékos, de a City még nélküle is nagyszerű csapat. A visszavágón nem gondolom, hogy szenvedni fognak a hiánya miatt.”

Marcelo

Lucas Vazquez:

„Kár azokért a helyzetekért, amelyek a szögletek után jöttek, de pozitív érzésekkel távozunk. Egyértelmű, hogy a 0-0 egy kicsit becsapós eredmény. Ha gólt szereznek, megnehezítik a dolgunkat, de tudjuk, hogy a Bernabéuban egy győzelemmel továbbmehetünk, ez a célunk.”

„Nem kell félnünk semmitől, a futball világában meg aztán végképp nem. Ha bízol a képességeidben, akkor jól alakulnak majd a dolgok. Az edző hozza meg a döntéseket, hálás vagyok a lehetőségekért, amiket kapok tőle. Reméljük, hogy sokáig így lesz még.”

„Úgy gondolom, hogy Otamendi esete tizenegyes volt, a labdára mentem, ő pedig lenyomott. Egyértelmű szabálytalanság volt, de a bíró nem így látta.”

Carvajal:

„Megérdemeltük volna a gólt, de minden a Bernabéuban dől majd el. Kiegyenlített meccs volt, bár több helyzetünk volt, mint nekik. Ha a meccs előtt valaki azt mondja, hogy hazai pályán kell nyernünk ahhoz, hogy továbbmenjünk, aláírtuk volna.”

„Hasonló csapatuk van, mint a miénk, gyorsak és erősek elől. Nem volt egy óriási meccs, a visszavágón meg fogunk próbálni jól védekezni, egy egységként, hogy ne hagyjunk nekik lehetőséget. Ha úgy játszunk, mint ma, akkor továbbjuthatunk. 90 perc van még hátra, a saját stadionunkban kell nyernünk, ha pedig ez nem sikerül, nem érdemeljük meg a továbbjutást.”

„A szurkolóink végig mögöttünk állnak majd. Nekik köszönhetően, ahogy feltüzelnek minket, meg fogunk próbálni eljutni Milánóba. Optimisták vagyunk.”

„Cristianónak fájdalmai voltak, figyelembe véve, hogy mi vár még ránk, nem játszott ma. Bő a keretünk, ma Lucas játszott, aki több mint jó teljesítményt nyújtott. Cristiano nagyon erős, remek fizikummal, készen fog állni a visszavágóra. Remélem, hogy ő és Benzema is bevethetők lesznek, mivel nagyon fontosak.”

Casemiro

Casemiro:

„Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, csodás második félidőnk volt, de a fociban gólt kell szerezned. Most a Bernabéuba megyünk, a szurkolóink teljes támogatásával, hogy megnyerjük a párharcot. Mi vagyunk a Real Madrid, kiváló keretünk van, most pedig a visszavágóra és a bajnokságra kell koncentrálnunk, utóbbiban is nehéz meccs vár ránk.”

„Biztos vagyok benne, hogy Cristiano ott lesz a visszavágón. Nem gyerek már, tudja, hogy jobb kihagyni egy meccset, mint kiesni sokra. Biztos vagyok benne, hogy azért nem játszott, hogy a következő meccseken ott lehessen. Hiányzik, de akik játszottak, remek munkát végeztek. Bárki játszik, készen kell állnia.”

Keylor:

„Mindannyian meg akartuk nyerni a meccset, fontos volt számunkra, de az mindig jó, ha elkerülöd a bekapott gólt. Meg fogjuk próbálni ezt megismételni hazai pályán is, úgy, hogy megnyerjük a meccset. A Bernabéuban mindent bele kell adnunk, hogy továbbjussunk. Ez csak győzelemmel lehetséges.”

„Meg kellett oldanunk a védekezést. A City erősen kezdett, nem akartunk hibázni. Lassan átvettük az irányítást, amit nem is engedtünk ki a kezünkből a végéig. A csapat jó munkát végzett, mindenki koncentrált és nagyon rendezetten védekezett, ennek köszönhetően pedig elkerültük, hogy túl sok problémánk legyen.”

„A keretben mindenki tudja, hogy ezekért a meccsekért dolgoztunk annyit. Mindannyian megmutatták, hogy ha lehetőséget kapnak, akkor mindent beleadnak.”

Pepe

Pepe:

„Az első félidőben méregettük egymást, de a másodikban mi voltunk az erősebb csapat. Tudtuk, hogy nem hibázhatunk. Erősen kezdtek, de jól kezeltük a kontráikat, elég sokat birtokoltuk a labdát. A második félidőben megváltozott a meccs képe, mi kezdeményeztünk, mi kerestük folyamatosan a gólszerzés lehetőségét, de sajnos nem sikerült betalálnunk.”

„Megmutattuk, hogy csapatként erősek vagyunk, hogy tovább akarunk jutni a döntőbe. Még jön egy hazai meccs, amit meg fogunk nyerni a szurkolóink előtt, hogy boldoggá tegyük őket.”

„Volt lehetőségem a gólszerzésre, de nagyon gyors volt a kapus, ott termett előttem, fantasztikus védést mutatott be. Keményen dolgoztunk csapatként, de nekik is remek csapatuk van.”

„Gratulálnunk kell azoknak, akik beugrottak, mivel nem könnyű helyettesíteni egy olyan játékost, mint Cristiano. Lucas csodás munkát végez.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK