Zidane: A türelmünk meghozta a gyümölcsét

A Real Madrid álmos kezdés után 2-0-s hátrányból fordítva tudta megnyerni soros bajnokiját, amivel nyomás alá tudta helyezni a tabellán előtte állókat.

Zinédine Zidane

A Real Madrid két arca: „Rendkívül kemény, küzdelmes mérkőzés volt. Az első tíz, tizenöt percben nehézségeink akadtak. Rosszul kezdtük, de remekül zártuk a mérkőzést." 

Fordítás: „Fontos volt. Nem könnyű véghezvinni azt, amit ma két gólos hátrányt követően tett a csapatom. Bebizonyítottuk, hogy több kapott gól után is képesek vagyunk visszajönni egy mérkőzésbe. A csapat türelmesen, fokozatosan került fölénybe, mindvégig tudtuk, hogy vannak játékosaink, akik meg tudják majd teremteni a különbséget. Néha, amikor nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan megterveztük, ez a türelem a legfontosabb erény.”

Zidane

Benzema: „A vizsgálatok során derül majd ki, hogy ott lehet-e a City ellen. Nem kapott rúgást. Az orvosok kiderítik majd, hogy mi történt vele. Bízom benne, hogy nincs komoly sérülése és pályára léphet kedden.”

A mérkőzés kezdete: „Szívesebben beszélek a mérkőzés végéről. Rosszul kezdtünk, de jól zártuk a találkozót. Nem lehet mindig jól játszani. Küzdeni kell, és egy ilyen jó ellenfél ellen nem egyszerű fordítani. Megnehezítették a dolgunkat, de egy találkozó kilencven percből áll. Remekül dolgoztunk, nagyon elégedett vagyok.”

Nyomás a labdakihozatalkor: „Elképzelhető, hogy döntő fontosságú volt. Ez az egyik oka a fordításunknak. Nyomást helyeztünk az ellenfélre, de nem igazi csapatként, és nem is igazán jól. Az ellenfél játsza a focit, sok passzos taktikával. Az első félidő vége felé javult a csapatvédekezésünk.”

Bale: „Nagyon elégedett vagyok vele, és ő is elégedett, hiszen megteremtette a különbséget ezen a mérkőzésen. Időre volt szüksége, hogy játékba lendüljön, de ma fantasztikus volt. Fizikálisan is jó állapotban van. A két gólján kívül is remek munkát végzett támadásban és védekezésben egyaránt. Ez a teljesítmény számára és a csapat szempontjából is nagyon fontos volt. Az elmúlt időszakban kisebb sérülésekkel küzdött, de ma zseniális volt.”

Cristiano: „Jól van. Ott lesz a City elleni mérkőzésen, nem is kérdéses.”

Isco: „Nagyot játszott. Mint mindenki, ő is nehezen lendült játékba, de percről-percre javult a teljesítménye. Mindannyian tudjuk, hogy mire képes. A második félidőben nagyszerű, kiváló munkát végzett.”

Nehéz mérkőzés a City ellen: „Nincsenek könnyű mérkőzések. Tudjuk, hogy egy kemény ellenfél otthonába utazunk. Ma akadtak gondjaink, de felül kerekedtünk rajtuk. A mai találkozó jól szolgálta a felkészülésünket a Bajnokok Ligája mérkőzésre. Újabb ütközet vár ránk, egy teljesen más meccs. Alaposan fel fogunk készülni rá.”

Emilio Butragueño

Kezdeti nehézségek: „Már a mérkőzés kezdete előtt is tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk. Az első negyed órát követően még keményebb feladat előtt álltunk, de a csapat bizonyította remek hozzáállását és karakterét. Rosszul kezdődött számunkra a találkozó, hiszen az ellenfél az első két lehetőségét gólra váltotta, így lépésről-lépésre kellett rákényszeríteni akaratunkat a hazaiakra. Az első gólunk nagyon fontos volt, ennek köszönhetően a második félidőben már sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk és akár hamarabb is megszerezhettük volna a harmadik gólt.”

Bale: "Hibátlan mérkőzést tudhat maga mögött. Folyamatos veszélyt jelentett a Rayo kapujára".

Rayo: "Egy remek csapat, akik sokkal jobban játsszák a futballt annál, mint amit a tabellán elfoglalt, nehéz helyzetük mutat.”

A Madrid, a La Liga első helyezettje: „Mi véghezvittük a mai feladatunkat, most figyelnünk kell, hogyan alakulnak a riválisok mérkőzései.”

Benzema: „Fájdalmai voltak a belső combjában, meglátjuk, javul-e a következő napokban.”

Az első bajnoki Cristiano nélkül: „Rendkívül erős keretünk van, ám mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontos játékos Cristiano. Ennek ellenére a csapat ma is bizonyította erejét.”

Bajnokok Ligája: „Óriási izgalmakkal várjuk. Egy olyan találkozó áll előttünk, melyen mindenki pályára akar lépni. Remélem, hogy jó eredményt tudunk majd elérni, de tudom, hogy nehéz feladat vár ránk. Bízom benne, hogy a csapat megfelel majd a szurkolói várakozásoknak.”

Vazquez

Lucas Vázquez

A mérkőzés kezdete: „Tudtuk, hogy nehéz lesz. Egy kimondottan jó focit játszó csapat volt az ellenfelünk. Erősen kezdtek, de megmutattuk a bennünk rejlő elszántságot.”

Esetleges búcsú a bajnoki címtől: „Egy vereséggel talán lemondhattunk volna a bajnokságról, de bebizonyítottuk, hogy jó formában vagyunk és megérdemelt győzelmet arattunk.”

Sűrű meccsnaptár: „A Real Madrid készen áll arra, hogy vasárnap – szerda ritmusba játssza a mérkőzéseit. A legfontosabb, hogy továbbra is önbizalommal lépjünk pályára.”

Bale: „Kivételes játékos, amit ma is bizonyított a mindent eldöntő gól megszerzésével.”

Bale

Gareth Bale

Hős, a két góljának köszönhetően: „Számomra nem ez a legfontosabb. Nyertünk, így továbbra is harcban állunk a bajnoki címért. Fizikálisan jó állapotban voltam azt követően, hogy a legutóbbi mérkőzést kihagytam. Nekem ez számít igazán.”

Golfozni ment múlt vasárnap: „Semmit sem tudok mondani a golfról. Hétfőn elmentem edzeni és ott sérültem meg ismét. Ez bármikor megtörténhet egy labdarúgóval. Csütörtökön azonban már ismét panaszok nélkül edzhettem, ez a legfontosabb.”

Volt-e golfozni vagy sem: „Erre nem fogok válaszolni.”

Cristiano hiánya: „Rendkívül fontos játékos, de kisebb problémákkal küszködött. A csapat jól teljesített.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK