Higgy a továbbjutásban! – 10 okát is tudjuk, hogy miért

A Real Madridnál bizakodnak: a csapat ma este képes kellő arányú győzelmet aratni a Wolfsburg felett, s a maga javára fordítani a párharcot.

Azzal együtt is, hogy tudják, ehhez nem mindennapi feladat áll előttünk.

A véghezvitel esélye matematikailag kifejezve kevesebb, mint 20%.

Legalábbis ha azt vesszük alapul, hogy a Bajnokok Ligája történelmének során milyen gyakorisággal jutott tovább ellenfelén egy olyan csapat, amelyik a kétmeccses párharc második mérkőzését 2-0-s hátrányból várhatta.

10 tény következik, amely bizakodásra ad okot, amikor azt kérdezed magadtól: továbbjut ma este a Real Madrid?

1. A Santiago Bernabéu-stadion – A sokat látott ellenfelek számára is igen kemény dolog szembenézni a felajzott drukkerekkel, akik majd’ 80 ezren vannak, és a Real Madridért ordítanak – nemhogy egy olyan csapatnak, amely nincs hozzászokva az ilyen szintű gigamérkőzésekhez.

Mikor máskor lenne szüksége a csapatnak szurkolásra, ha nem most? A madridi keménymagtól a szelfibotos japán turistákig mindenkire szükség lesz ma este. Fütyülést kérjük mellőzni, a stadion kántálja csak Danilo nevét, az mindenkire jó hatással lesz.

2. Zidane irányításával az Atlético volt az egyedüli csapat, amely megúszta a komoly verést madridi vendégeskedése során. A Matracosok elleni vereséget leszámítva mindig legalább két gólt ért el a csapat hazai pályán.

A hazai pálya természetesen mindig előny, és reméljük, a játékosok is érzik majd, hogy a stadionban mindenki kiáll mellettük. Csak könyörgünk, ha már továbbjutásra állunk, akkor se „murinnyóskodják” el a végét, mert ha beállunk tartani az eredményt, az – ismerve a német csapatok kitartását  – sosem vezet jóra.

3. A wolfsburgi védelem tengelyében szereplő brazil duó, Dante és Naldo párosa nagyszerű a levegőben, ám annál lassabb és nehézkesebb a földön – ez kétségtelenül egy olyan gyengeség, amit kötelező megragadnia a Real Madrid támadósorának.

Nem kéne naggyá tenni egyiküket sem. Bale vagy Jesé akármelyiküket könnyedén lefutja, Danténak pedig csak annyit kell a fülébe suttogni, hogy „7-1”, és azonnal megzavarodik.

4. Ricky Rodríguez, a németek balhátvédje rendkívül támadó szellemű játékos, felfutásai adott esetben hatalmas területeket nyithatnak a hazaiak előtt.

A gyorsaság döntő lehet tehát, a kontrák pedig létfontosságúak lennének, mert nem egyszer láttuk már, hogy felállt védelem ellen nem tud mit kezdeni a csapat.

5. Gareth Bale és Dani Carvajal – a jobbszárny – fizikailag ámulatba ejtőbb, mint valaha.

Carvajalra különösképpen nagy szükség lesz, fényévekkel vehemensebb és hatékonyabb, mint Danilo. Bale sebessége pedig már döntötte el kupák sorsát is.

6. Julian Draxler ragyogására az első meccsen szemmel láthatóan nem volt felkészülve a madridi védelem, azonban most már képesek lesznek kiiktatni őt. Nincs több meglepetés.

A kiiktatás pedig megint csak Carvajal feladata lenne, aki sosem hagyja lélegzethez jutni a rábízott embereket. Dani, ha kérik, akkor se gyere le a pályáról!

7. A kapuban álló varázsló, Keylor Navas valódi mestere a kapott gól nélküli meccseknek hazai pályán, ez pedig ezúttal a továbbjutást eredményező kulcs lehet.

Egyértelműen a szezon embere eddig a Costa Rica-i polipember, szinte biztos, hogy most sem fog csalódást okozni, amennyiben szükség lesz földöntúli bravúrjaira.

8. Carlo Ancelotti mondta: „Cristiano Ronaldo felmentést kap a rotáció alól, mivel ha ő játszik, gólt szerez.” Van benne valami, mert 9 BL-meccsen 13 gól is viszonylag jó teljesítmény.

Ronaldo villanásai pedig nagyon kellenek. Nem is feltétlen a szemkápráztató cselek, biciklik, sarkazások. Egyszerűen csak legyen ott, hogy belője, amit be kell lőni.

9. Zidane a csapata dominanciájával le akarja söpörni a Wolfsburg középpályáját, és már a labdakihozataluk legelső mozzanatait komoly nyomás alá kívánja helyezni.

Ehhez pedig Casemiro lehet az embere, ez egyértelmű. Az odavágón már az első percben megmutatta, hogy vele nem lehet cicázni. Most is így kell tennie. „Keményen, határozottan, nincs izé!” – hogy egy klasszikussal éljünk.

10. Mindezeken felül a kispadon olyan játékosok várnak izgatottan a bevetésre, mint James, Isco, Jesé és Lucas, akik mind képesek meghozni a fordulatot, amikor melegszik a helyzet, de még mindig van hátra elég idő.

Az egyik legmegbízhatóbb opció egyértelműen Lucas Vázquez. Ha baj lenne a végén, jól jöhet majd az a dinamika, amit ő adhat. Ha nem lenne baj, akkor sem árt, ha pályán van, mert ha valaki, hát ő nem fogja hátrapasszokkal múlatni az időt.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK