Julio Baptista: A Real Madridnak 150%-on kell majd pörögnie, hogy győzzön a Clásicón

A sokszínű egykori Real Madrid-játékos frissiben igazolt az MLS-ben a második szezonját megkezdő Orlando Cityhez, de abban semmi sem fogja megakadályozni, hogy közelről figyelje a szombati eseményeket a Camp Nouban. Szerinte Zidane fiai esélyesek a győzelemre, ha a legjobb formájukat húzzák elő, és emberfeletti erőfeszítéseket tesznek majd.

A brazil játékos két szezont töltött el Madridban, 2007 karácsonya előtt csodálatos győztes gólt szerzett a Barcelona elleni idegenbeli bajnokin. Most azonban – úgy véli – valami egészen különlegessel kell majd előrukkolnia volt csapatának, hogy újra győzelmet ünnepelhessen a rivális otthonában.

„Lenyűgöző érzés Clásicót játszani, a feszültség majd’ túlcsordul. Elképzeled közben, hogyan alakulhat majd a meccs, de valójában sosem tudhatod. Jelenleg az a helyzet, hogy ha nem vagy tökéletes állapotban, nem nyerhetsz a Barcelona ellen” – magyarázta érzéseit Baptista a Goal mikrofonjai előtt.

„A játékosoknak szükségük lesz arra a bizonyos extrára, és persze úgy kell nekiveselkedniük a harcnak, hogy jobban akarjanak játszani náluk – minden létező szempontból.”

Julio Baptista, Ronaldo, Roberto Carlos

„Azt hiszem, a Madridnak a saját erősségeit kell majd kihangsúlyoznia. Ha erre képesek lesznek, lesz esélyük. A probléma viszont az, hogy ahogyan a Barcelona mostanában játszik, legalább 130, de inkább 150%-ra van szükség ellenük, másképp igen nehéz lesz. Kiemelkedően magas szintet képviselnek, gyors érintésekkel. Alig hagynak időt az ellenfélnek.”

„Nem egy olyan játékosuk van, aki képes megteremteni a különbséget, és egy az egyben csaknem verhetetlen, amikor náluk van a labda, mint például Neymar vagy Messi.”

Habár a bajnoki cím egy hiába kergetett reménynek tűnik, Baptista szerint egy szombati győzelem könnyedén visszarepítheti az együttest arra az útra, amelyiken a szezon hátralévő részében haladnia kell, és amelyiken nincs lehetetlen.

Julio Baptista

„Jelenlegi állapotában a Real Madrid komoly hasznot húzhatna egy nagyszerű eredményből a Camp Nouban, amelyből önbizalmat merítene, és amely megerősítené őket abban, hogy jól dolgoznak. Nagyon nehéz dolga van Zidane-nak, mivel a szezon kellős közepén vette át a gárdát. Nem egyszerű ilyen gyorsan kidolgozni a saját módszereidet, és átszoktatni azokra a csapatot. Mindig hatalmas a nyomás körülöttük, és gyűlölnek veszíteni.”

„Én úgy látom, a Barcelona egy rendkívül kiegyensúlyozott csapattá épült az elmúlt 7-9 év során, és van is egy jelentékeny előnyük a többi csapattal szemben: régóta játszanak együtt, és igazán megértik egymást.”

„Cristiano nem egyedül van a pályán, ott van még tíz társa is. Fenomenális játékos, de kell, hogy mögötte ott legyen egy jól játszó csapat is. Teljesen normális, ha kritizálják, hiszen ő a világ egyik legjobb játékosa. De nem csinálhat mindent egymaga. Ha a csapat nem találja meg a módját, hogy ennek megfelelően alakítsa a játékát, akkor lehetne ott bárki, nem működne a dolog.”

Forrás: Goal
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK