Asprilla: A Real Madrid nem adja meg James-nek azt a szeretetet, amire szüksége van

A Newcastle United korábbi bálványa hiszi, hogy honfitársa sikeres lehet a Bernabéuban, de ehhez ugyanolyan szeretetre van szüksége, mint amit a nemzeti csapatnál megkap. A kolumbiai nemzeti csapat egykori játékosa, Faustino Asprilla szerint a Real Madrid nem részesíti abban a szeretetben James Rodríguezt, amire szüksége van a játékosnak ahhoz, hogy a legjobbját nyújtsa.

James 2014-ben 80 millió euróért cserébe érkezett a Monaco együttesétől, fantasztikus első szezont produkált Madridban, 17 szerzett góllal és 18 kiosztott gólpasszal minden sorozatot figyelembe véve.

A 2015-16-os szezon elején combizom szakadás akadályozta, így a 24 éves játékos nem tudta állandósítani helyét a Madrid kezdőcsapatában.

Ugyanakor Asprilla úgy érzi, mind Rafa Benítez, mind pedig eleddig Zinedine Zidane regnálása alatt a Madrid nem adja meg a kellő figyelmet a középpályásnak ahhoz, ami szükséges neki a csúcsformához való visszatéréshez.

„Nem arról van szó, hogy James jobban teljesít a kolumbiai válogatott színeiben, mint a Real Madridban, de Kolumbia megadja neki azt a jelentőséget, amire egy ilyen karakterisztikájú játékosnak szüksége van” – mondta Asprilla a Marca újságírójának.

„A Real Madridnál nem kapja meg azt a figyelmet, amire szüksége van. Ő egy fiatal srác, nagy tehetséggel, de James nem kapta meg a szeretet a klubjától. Amikor Ancelotti ott volt, a játékos megmutatta a valódi értékét. Ebben a szezonban még nem tudott bizonyítani semmit, mert nem kapta meg ugyanazt a különleges bánásmódot.” – folytatta.

Asprilla nem tartotta magában a véleményét a Madrid korábbi edzőjéről, Rafa Benítezről sem. Az 57-szeres kolumbiai válogatott úgy gondolja, Benítez hibája az, hogy James formája visszaesett. Ugyanígy Benítezt okolja, hogy a Napolinál két további honfitársa, Juan Camilo Zuniga és Duvan Zapata is epizódszereplő volt a spanyol edző kezei alatt.

„Őszintén azt gondolom, hogy Beníteznek van valami ellenérzése a kolumbiaiakkal szemben, hiszen ez az egyetlen magyarázat a döntéseire a honfitársaimmal kapcsolatban.” – tette hozzá Asprilla.

„James egy kivételes szezonnal rukkolt elő az első évében a klubnál, aztán megjött ez az ember és a kispadra tette. Nem hiszem, hogy ez sportszakmai döntés lett volna, mivel a Napolinál Camilo Zuniga és Duvan Zapata sem jött számításba nála.” – zárta gondolatait.

Forrás: goal.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK