Zidane: Ilyen teljesítménnyel semmit sem érünk el

A Las Palmas elleni győzelmet követően Zinedine Zidane, Keylor Navas, Dani Carvajal és Álvaro Arbeloa válaszoltak az újságírók kérdéseire, elemezték a mérkőzést.

Zinedine Zidane

A mérkőzésről: „Az a legfontosabb, hogy megszereztük a három pontot. Meglátjuk, hogy mi fog történni a jövőben. Nagyon sok labdát veszítettünk. Nem gondolom, hogy a győzelem nem volt fair. Két rögzített szituációnak köszönhetően nyertük meg a meccset, ez része a futballnak. A Las Palmas nagyon jól játszott. Nehézzé tették számunkra a mérkőzést a játékosaiknak köszönhetően, akik remekül bántak a labdával. Csak a teljesítményünk zavar.”

A jövő történései: „Ha bármit is el akarunk érni, akkor jobban kell játszanunk, ez nyilvánvaló. Ilyen teljesítménnyel semeddig sem jutunk. Ha úgy teljesítünk, ahogy a második félidőben, akkor semmit sem érünk el. Jelenleg csak ezt tudom mondani. Tudom, hogy képesek vagyunk más játékra is, ezt szeretném látni. Nem gondolunk a Bajnokok Ligájára. A játékosok csak arra koncentráltak, hogy mit kell tenniük ezen a mérkőzésen. Mindig elmondom, hogy nem aggódom, ha nálunk a labda, de ma aggódtam.”

Arbeloa és Nacho: „Álvaro a Real Madrid játékosa, jól játszott. Mindenkire számítok. Ő volt az egyetlen, aki eddig egy percet sem kapott, de ma jól teljesített. Rá esett a választásom, ennyi az egész.”

Keylor Navas

A mérkőzésről: „Tisztában vagyunk azzal, hogy nem ez volt a legjobb mérkőzésünk. Tudjuk, hogy ilyen játékkal nehéz lesz mérkőzéseket nyerni. Ma megúsztuk, de sokat kell fejlődnünk.”

Saját teljesítményéről: „Sosem tartom magam a legjobbnak, csak megpróbálom végezni a dolgom, ugyanúgy, ahogy a csapattársaim. Az a legfontosabb, hogy végül nyertünk. A címek elhódításához másfajta játékra van szükségünk, nem teljesíthetünk úgy, ahogy a második félidőben tettük, hiszen ez mérkőzésekbe kerülhet.”

Az ellenfél lehetőségeiről: „Voltak pillanatok, amikor nem koncentráltunk kellőképpen, ezzel lehetőséget adtunk az ellenfelünknek. Voltak hibáink, amelyekből ők megpróbáltak helyzeteket kialakítani.”

Az El Clásico: „Az a mérkőzés még odébb van. Először a Sevillával csapunk össze, az is fontos mérkőzés lesz, arra kell koncentrálnunk.”

Dani Carvajal

A mérkőzésről: „Nehéz meccs volt, tudtuk, hogy az lesz, hiszen itt már több csapat is megszenvedett a pontokért. Kétszer is betaláltunk, pozitívum, hogy megszereztük a három pontot. Folytatni fogjuk.”

Pontrúgások: „Zidane-nal dolgozunk a pontrúgásokon. Sok magas játékosunk van, akik jól fejelnek, ebből szeretnénk profitálni. Olyan kepeségekkel bírnak, amelyekkel sok pontot szerezhetünk, nekik köszönhetően győztünk ma.”

A védekezésről: „Voltak a mérkőzésnek olyan időszakai, amelyeket mi irányítottunk, de olyanok is, amelyeket nem. Ami a védekezést illeti, a csapat előrelépett. Szorosan együtt voltunk, folytatni fogjuk a munkát a Bajnokok Ligája érdekében. A Las Palmas legnagyobb helyzete a mi hibánkból adódott, a góljuk pedig egy elhibázott szabadrúgásból. Ezeken kívül veszélytelen lövéseik voltak.”

Hosszú kispad: „Az edzőnek sok lehetősége van a középpályára, ahogy minden más pozícióba is. Megpróbálunk minden mérkőzésen egységesebbek lenni. Voltak olyan pillanatai a mérkőzésnek, amikor ez nagyon jól sikerült, megakadályoztuk, hogy az ellenfelünk helyzeteket alakítson ki.”

Célok: „Jobbnak kell lennünk a bajnokságban, hogy felvehessünk egy jó ritmust a Bajnokok Ligájára. Az edző ötleteivel apránként el akarjuk érni a legjobb formánkat, hogy megmutathassuk azt a Bajnokok Ligájában.”

Álvaro Arbeloa

A mérkőzésről: „Örülök, hogy hosszú idő után visszatérhettem a pályára, minden futballista ezt akarja, a győzelem pedig még szebbé teszi ezt. Szenvedtünk, megnehezítették a dolgunkat. A Las Palmas jól teljesít hazai pályán, nagyon kemény ellenfelek. Nemrég megverték a Getafét, a Barcelona is szenvedett itt. Keményen próbálkoztak, nagyszerű csapatról van szó. Ha így folytatják, biztos vagyok benne, hogy nem kerülnek bajba.”

Idegenbeli meccsek: „Természetes, hogy idegenben meg kell szenvednünk a győzelemért. Mindannyian fejlődni akarunk a bajnokságban.”

Fogadtatás Las Palmasban: „Hét éve vagyok a csapat tagja, de nem vagyok biztos abban, hogy láttam ehhez hasonlót. Köszönetet szeretnék mondani a szurkolóknak a szeretetükért és a fogadtatásért. Remélem, hogy hosszú évekig az első osztályban maradnak.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK