Zidane: Mindenki tudja, hogy mi a dolga a pályán

Zinedine Zidane ült a mikrofonok előtt a csapat Roma elleni mérkőzését megelőző hivatalos sajtótájékoztatón. A szakember a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágó mérkőzését elemezte.

“Az egyetlen dolog, amit tennünk kell holnap, hogy megnyerjük a mérkőzést. Koncentrálnunk kell a holnapi összecsapásra, mert sokan úgy gondolják, hogy egyszerű lesz. Nehéz lesz, és jól kell játszanunk, nyernünk kell. A mérkőzésre kell koncentrálni.”

“Kötelességünk a holnapi mérkőzésen a legjobbat nyújtani, amire képesek vagyunk és megnyerni a mérkőzést. Nem gondolkodom előre, majd e meccs után foglalkozunk a soron következő bajnoki mérkőzéssel. Napról-napra az aktuális feladatokkal – ez tesz engem erősebbé. Minden mérkőzést le kell játszanunk. Sosem kapjuk meg a győzelmet előre. Játékos voltam és tudom azt, ha nem teszed jól a dolgod, akkor ki tudnak ütni a sorozatból.”

Cristiano Ronaldo dicsérete
“Nem támogatom az eladását. Én vagyok az edző és akarom őt. Kifütyültek már engem is, ahogy mindenkit. Ez nem különös dolog egyik játékosnál sem, a szurkolók többet akarnak a játékosaiktól és a játékosok jobban teszik, ha mindig a legjobbjukat akarják nyújtani a közönségük előtt. A szurkolók nagyon szeretik a játékosaikat és ez a legfontosabb. A stadion mindig tele van és ez sokat jelent.

A szurkolók fontossága
“Nagyon fontosak a számunkra, és ezt ők tudják. Mindig mellettünk álltak, mérkőzés közben teljesen normális, hogy ha másképp látják a helyzetet, másképp akarják a dolgokat, akkor fütyülnek egy kicsit. Játékos voltam és ezek a dolgok megtörténnek a futballban. Nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani ennek.”

“Ez a legfontosabb mérkőzésünk, a vasárnapi pedig a legfontosabb mérkőzésünk lesz miután a Roma elleni összecsapás véget ért. Mindig játszani akarsz az ilyen mérkőzéseken, mint ez is, és nem tudod szavakkal leírni, milyen érzés ez valójában. A Roma egy remek csapat, jó támadóik vannak, erősek, de engem jobban érdekelnek a saját játékosaim és ők tudatában vannak, hogy ez egy nehéz mérkőzés lesz.

Bale
“Készen áll a játékra. Ez a legfontosabb. Azoknak a játékosok, akik játszanak, tenniük kell a dolgukat. A játékosok tudják, hogy mit kell csinálniuk a pályán. Egy dologra kell koncentrálni: védekezni, amikor nincs nálad a labda és problémát okozni az ellenfélnek, ha nálad van. Nehéz lesz kiválasztani a kezdőcsapatot holnapra, de jobb, ha minden játékos rendelkezésre áll.”

James fizikai állapota
“Nincs problémája. Ő egy elkötelezett játékos és jól edz. Mindig csak egy, kettő vagy három játékos léphet pályára. A fontos dolog, hogy ő mindent kirak a pályára, amikor lehetőséget kap. Többet akarunk tőle a minősége miatt, akár a keret többi játékosától. Fejlődik, és ezt mutatja is.”

Borja Mayoral
“Változtathatsz, vagy csinálhatod ugyanazt. A célunk egy komoly támadóerő és holnap meg fogod látni a csapatot. Három mérkőzést játszott velünk elképesztő intenzitással. Ő a csapat része. Minden, amit csinál a személyiségéből és a vágyaiból fakad, de ő fiatal, most kezdődik a pályafutása, lépésről lépésre kell haladnunk vele. Meglátjuk, mi történik holnap. Karim nem áll a rendelkezésünkre, rajta kívül mindenkire számíthatok.”

Zidane

Marcelót nem hívták be a válogatottba
“Marcelo készen áll a játékra. Behívhatják egy másik alkalommal és akkor játszani fog velük. Ez az egyetlen dolog, amit mondani tudok. Az, hogy a nemzeti csapat behívja őt vagy sem, az az ő dolguk.”

Totti dicsérete
“Ő egy remek játékos, elképesztő pályafutással. Tudja, hogy mit tud adni a csapatának. Azt mondanám, hogy az edzőnek együtt kell működnie Tottival a hátralévő időben, amíg még játszik.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK