Iker Casillas: Nem én voltam az első és nem is én leszek az utolsó

Bár Iker korábban többször is hangoztatta, hogy nem hajlandó beszélni arról, mi történt annak idején José Mourinho és közte, most mégis megtörte a csendet. Érdekes részleteket árul el a kapcsolatukról és arról, hogy mi zajlott az öltözőben akkor.

„Josénak nem tetszett, hogy beszéltem valakivel a Barcelona csapatából, csak azért, hogy enyhítsem a nemzeti csapatban tapasztalható feszültséget. Megkerestem Xavit és Puyolt. A beszélgetés viszont nem úgy zajlott, hogy 'figyelj, bocsáss meg'. Egy újságíró viszont ezt mondta Mourinhónak.”

„Valójában azt mondtam Xavinak, hogy 'nézd ha így folytatjuk tovább, a spanyol futballt károsítjuk azzal a képpel, amit a Real Madriddal és a Barcelonával magunkról festünk. Nem a külföldi játékosokról beszélek, hanem a spanyolokról, hiszen Európa bajnokai vagyunk'.”

Casillas interjú

„Az utolsó év januárja Mourinhóval úgy indult, mint bármely másik. Ő úgy gondolta, hogy van egy csapattársam, Adán, aki jobb nálam. A srác fenomenális, nagyszerű fickó, José pedig őt állította a csapatba. Ezért nem mondhatok semmit Mourinhónak, hiszen ő az edző, ő hozza a döntéseket. Aztán ott vannak a vélemények…”

„Aztán jött a januári sérülésem. Ezután egy csomó hazugságot hallottam saját magamról. Az egyetlen dolog, amire koncentráltam, hogy felépüljön a kezem, újra a csapattal lehessek és játszhassak. A helyem azonban már átvette valaki más, jelen esetben Diego López, aki jól teljesített. A főnök úgy gondolta, jobb őt játszatni. Semmit sem szóltam. Aztán jöttek a különböző gesztusok a sajtótájékoztatókon és más dolgok is.”

„Láttam, hogy megállás nélkül rólam beszélnek, azok, akik támogatnak, és azok is, akik nem. Biztosítani akartam, hogy ezek a dolgok ne hassanak rám, de állandóvá, mindennapossá váltak. Harc volt a Mourinhót és a Casillast támogatók között, de még mindig nem szóltam egy szót sem. Ezt követően azt kaptam, hogy azért nem beszélek, mert mások beszélnek helyettem. Őrültek vagyunk? Nem lehet az embereknek saját véleménye?”

„Sokszor beszéltem Joséval, de az utolsó évünkben egyáltalán nem volt köztünk kommunikáció. Csúnya helyzet volt. Úgy vélem, hogy amit tettem, az azért volt, hogy minden a legjobb legyen.”

Casillas interjú_1

„A helyzetem teljesen megváltozott. Amikor Ancelotti érkezett, meghozta a saját döntését, de nem éreztem jól magam, hiszen játszani, harcolni akartam.”

„Az biztos, hogy a nevem örökké a Real Madrid történelméhez tartozik majd a lejátszott mérkőzéseim miatt. Egy korszak lezárult, de egy új kezdődött el. Nincs lezáratlan ügyem. Nem én voltam az első és nem is én leszek az utolsó.”

Forrás: goal.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK