Zidane: Gratulálok a csapatnak

A Real Madrid Zinedine Zidane első BL-meccsén idegenben győzte le az AS Roma csapatát Cristiano Ronaldo és Jesé góljainak köszönhetően. A mérkőzés után Zidane és néhány játékos állt az újságírók rendelkezésére.

Zidane:

Cristiano Ronaldo: „Beszéltünk, és boldog vagyok a gólja miatt, mert mindenki azt várja tőle, hogy betaláljon, ő pedig pontosan ezt tette. Örülök neki és a csapatnak is. Gratulálnom kell mindenkinek az erőfeszítésekért. Az első félidő nehéz volt, a másodikra sokat javultunk. Egy csapat vagyunk, mindenki kell ahhoz, hogy együtt nyerjünk valamit.”

A játékosoknak kellett egy jó idegenbeli teljesítmény? „Mindig lesznek nehéz idegenbeli meccsek, a mai is ilyen volt. Sokkal jobban játszottunk, mint más idegenbeli meccseken. Mondhatjuk, hogy ez egy olyan meccs volt, ahol el kellet kerülni a bekapott gólt és be kellett találni, mi pedig mindkettőt sikeresen végrehajtottuk.”

A párharc: „Még nincs vége; a második meccset még le kell játszani. Elégedettek vagyunk az eredménnyel; 2-0-ra győzni a Roma ellen nem könnyű. Most a következő bajnokira koncentrálunk. De a párharc még nem dőlt el, ez biztos.”

Zidane

Egyesével gratulál a játékosoknak: „Számomra a legfontosabb a csapat. Mindig lesz valaki, aki megteremti a különbséget, ez ma Cristiano Ronaldo volt. Ha azt látom, hogy azok a játékosok, akik nem játszottak, hajtják a többieket már az öltözőből, számomra ez alapvető. Ha nyerünk, együtt nyerünk, ez nagyon fontos.”

Közös gólöröm: „Ez annak a jele, hogy így kell csinálnunk tovább. Még hosszú az út május 28-ig. A visszavágóra is gondolni kell, ami nem lesz könnyű meccs, de örülök, hogy így ünnepelnek a játékosaim, mind együtt. Öröm ezt látni és újra meg akarjuk csinálni.”

Nehézségek: „Nem láttam azokat az eseteket, amikről beszélnek. A legfontosabb az, hogy nehéz meccsünk volt egy jó csapat ellen. Az első félidő nagyon nehéz volt, de a másodikra sokat javultunk.”

A Barca hét pontos előnye: „Nehéz lesz, de mindent beleadunk. Most örülünk. Kipihenjük magunkat és a Málaga elleni meccsre koncentrálunk.”

Sergio Ramos:

„Látni kell, hogy milyen remek csapatmunka volt a mai. Úgy mentünk ki a pályára, hogy jó eredményt akarunk elérni, megpróbáltuk irányítani a történéseket, tartani a labdát. Ezt sikerült megtenni, a kapu előtt pedig egész jók voltunk. Nagy lépést tettünk a párharc megnyerése felé.”

„A meccs végén domináltunk a térfelükön, amikor pedig elveszítettük a labdát, azonnal és veszélyesen támadtak. Félidőben Zidane a labda megtartásáról, jó passzokról beszélt, illetve arról, hogy nyugodtan próbáljunk eljutni a tizenhatosukon belülre.”

Sergio Ramos

„Cristiano remek időpontban talált be. Jesé gólja is jó jel: minden játékos, aki a padról áll be, játszani akar és meg akarja mutatni, hogy mit tud. Ez a sorozat egy nagyon fontos pontja, jól érezzük magunkat.”

„Az ünneplés? Mindenki azt tesz, amit akar. Mi így akarjuk folytatni, csapatként akarunk ünnepelni, ez a legjobb módja a sikerek elérésének. A kulcs az egységesség, hogy rugalmasak leszünk, amikor kell az eredmény.”

„Zidane érkezésétől kezdve mindenki elégedett vele. Attól függetlenül, hogy milyen játékos volt, remek edző és boldogok vagyunk.”

Keylor:

„A csapat a mérkőzés előrehaladtával egyre jobb lett. Fontos győzelmet arattunk. A nehéz pillanatokban is koncentráltunk és elkerültük a hibákat.”

„Az ellenfél visszazárt, kontrákra rendezkedett be. Van néhány nagyon gyors játékosuk, ezzel tisztában voltunk. Megpróbáltunk kevés labdát eladni, hogy ezzel is csökkentsük az esélyeiket. Akármikor előretörtek, jól visszazártunk és rendeztük a sorainkat. Jó, nagy iramú meccset játszottunk.”

Keylor Navas

„Nyugodtak és elszántak vagyunk. Így kell folytatnunk tovább. Csapatként egységesnek kellett lennünk, a pályán pedig bizonyítjuk is, hogy azok vagyunk. Ugyanolyan nyugodtan és fegyelmezetten készülünk majd a visszavágóra a győzelem érdekében. Nem gondolhatunk arra, hogy a párharc már eldőlt. A Roma egy nagyszerű csapat, megnehezíthetik a dolgunkat.”

„Az, hogy a világ legjobb játékosa a csapatodban van, mindig nagyon fontos. Ma az első gól megszerzésével segített minket, ami nagy önbizalmat adott a csapatnak.”

Varane:

„Jó teljesítményt akartam nyújtani. Ramosszal jól teljesítettünk, hiszen egy olyan csapat nem lőtt gólt, mint a Roma. Veszélyesek, mi pedig el tudtuk kerülni, hogy gólt kapjunk.”

„Egy nagyon egységes és elszánt csapat benyomását keltettük. Kiélvezzük a győzelmet, holnaptól pedig a Málaga elleni meccsre koncentrálunk.”

Varane

Jesé:

„Nagyon be akartam találni a BL-ben. Ez az első gólom a sorozatban, nagyon örülök neki. Ezt magamnak, és azoknak ajánlom, akik velem vannak minden nap. Nehéz volt megszerezni. Sokat dolgoztam, nehéz ebben a csapatban lehetőséghez jutni, mivel mindenki nagyon jó játékos. Boldog vagyok.”

„Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. A Roma erős hazai pályán, láthatta mindenki, hogy milyen jól védekeztek. Igazán egységesek, már feljebb is nyomást gyakorolnak, és jól védekeznek, ezért nehéz őket legyőzni. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, de jól teljesített a csapat.”

Jesé

„A Roma csapatvédekezéssel szokott operálni, nehéz ellenük játszani. Ez a meccs arról szólt, hogy ezen felülkerekedjünk és önbizalmat gyűjtsünk. A csapat jónak tűnt, örülök a győzelemnek.”

„Örülök, hogy az edző megadja nekem a bizalmat. Az érkezése óta mindenkivel így tesz. Mindenkit támogat, ez pedig nagyon fontos. Akkor is sokat segített nekem, amikor megismerkedtünk. Örülök, hogy most ő az edzőm. Emberként és edzőként is sokat tanulhatsz tőle.”

Forrás: realmadrid.com; AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK